Przenosimy wątek: ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ - dt u halbiny.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 27, 2011 0:08 Re: Refleksje remontowe...str.64 Sparta. dt u halbiny. Zabrze

hmm... myślę, że gdyby ratowanie kotów opierało się na tych punktach Anulki, to bardzo wiele kotów pozostałoby bez pomocy :roll:
Owszem, miałoby to sens, gdyby każdy kto jest w stanie przyjąć kota na DT, zrobił to. Ale ostatecznie jedni są przepełnieni, a inni "nie mogą" bo .... (i tu wpisać jeden z miliona wykrętów lub wyimaginowanych powodów). Potem się okazuje, że najbardziej mogą ci, którzy mają więcej zwierząt, mniej pieniędzy i więcej na głowie od tych pozostałych. Bo jak zawsze - chcieć, to móc.

A standardy chyba każdy ma swoje, o ile mieszczą się w granicach zdrowego myślenia. Moim standardem był jeden tymczas (bo swoje mam trzy), czyli nie więcej niż 4 koty w jednym czasie. W tej chwili mam sześć. One nie wiedzą, co to jest kryzys albo przepełnienie. Tak samo, jak nie wiedziały te dwa działkowe szczeniaki, chociaż były trzecim i czwartym psem w domu - może dzięki temu żyją.

Jakoś nie widzę oczami wyobraźni, a mam dość sprawną, jak Halina mówi temu przejechanemu kotu: "sorry stary, remont mam" :twisted:

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Śro lip 27, 2011 0:12 Re: Refleksje remontowe...str.64 Sparta. dt u halbiny. Zabrze

A jak Twoi rezydenci znosza dokacanie?

I czy stawiasz sobie jakas granicę dokacania?
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Śro lip 27, 2011 0:32 Re: Refleksje remontowe...str.64 Sparta. dt u halbiny. Zabrze

sisay pisze:hmm... myślę, że gdyby ratowanie kotów opierało się na tych punktach Anulki, to bardzo wiele kotów pozostałoby bez pomocy :roll:
Owszem, miałoby to sens, gdyby każdy kto jest w stanie przyjąć kota na DT, zrobił to. Ale ostatecznie jedni są przepełnieni, a inni "nie mogą" bo .... (i tu wpisać jeden z miliona wykrętów lub wyimaginowanych powodów). Potem się okazuje, że najbardziej mogą ci, którzy mają więcej zwierząt, mniej pieniędzy i więcej na głowie od tych pozostałych. Bo jak zawsze - chcieć, to móc.

A standardy chyba każdy ma swoje, o ile mieszczą się w granicach zdrowego myślenia. Moim standardem był jeden tymczas (bo swoje mam trzy), czyli nie więcej niż 4 koty w jednym czasie. W tej chwili mam sześć. One nie wiedzą, co to jest kryzys albo przepełnienie. Tak samo, jak nie wiedziały te dwa działkowe szczeniaki, chociaż były trzecim i czwartym psem w domu - może dzięki temu żyją.

Jakoś nie widzę oczami wyobraźni, a mam dość sprawną, jak Halina mówi temu przejechanemu kotu: "sorry stary, remont mam" :twisted:

Co do Twardziela... na moje szczęście jest dzikusem :lol:
a poważnie, jedyne, o czym wtedy pomyślałam: to żeby nie najechał go kolejny samochód, więc zebrałam z jezdni i odłożyłam na trawnik, potem pomyślałam: że przecież będzie tak dogorywał w deszczu być może kilka godzin, więc zabrałam do Formicy... chyba żeby uspić... a dalej to już wet decydował po badaniu... no ale oczywiście kot miał u mnie kącik, bo w końcu jak się mówi A, to trzeba umieć wyartykułować i B...

Sisay, potwierdź łaskawie, że się znamy w realu i kiedyś nawet byłas u mnie w domu... :wink:
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Śro lip 27, 2011 0:41 Re: Refleksje remontowe...str.64 Sparta. dt u halbiny. Zabrze

anulka111 pisze:A jak Twoi rezydenci znosza dokacanie?

I czy stawiasz sobie jakas granicę dokacania?

Moi rezydenci obecni znoszą całkiem dobrze, poprzedni psychicznie też, fizycznie to już różnie... np. kk czy grzybicę zaliczali...

a drugie pytanie jest niezwykle trudne... ideałem byłoby mieć 1 tymczasa, zaopiekować i znaleźć odpowiedzialny dom stały, potem brać następnego.. .takim wzorem rozsądku są dla mnie np. Korciaczki :1luvu:

a granica? ta na pewno istnieje... ilościowa i jakościowa... tyle że niestety podlegamy różnym naciskom, wpływom, własnym wyobrażeniom i wtedy przekraczamy tę granicę, przesuwamy ją... okresowo nawet niebezpiecznie! ja już doszłam do siedmiu szczeniaków jednocześnie na dt, a kotów podobną ilość, bywało, że po mieszkaniu biegało naście zwierzaków... i to jest przesada, kiedy się musi to wszystko samemu ogarnąć! nawet jeśli ma się wsparcie fundacji czy forumowiczów... wsparcie transportowe, weterynaryjne, finansowe, emocjonalne...
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Śro lip 27, 2011 1:11 Re: Refleksje remontowe...str.64 Sparta. dt u halbiny. Zabrze

halbina pisze:Obrazek

Obrazek

Messo poz.k-1772 to kilkuletni kocur, który trafił do nas 12 lipca 2011 roku - jego właścicielka stała z nim na ulicy i chciała komuś oddać - w efekcie czego wylądował w Klinice Weterynaryjnej na ul. Kochanowskiego skąd zabraliśmy go do schroniska. Messo jest kotem z charakterem, jest indywidualistą - na pewno najlepiej, żeby trafił do domu gdzie nie ma innych kotów, ponieważ nie przepada za nimi.

Schronisko w Zabrzu... :oops:

a to realne bardzo... stworzenie... może ktoś?...

i inne... http://www.facebook.com/?ref=home#!/med ... 119&type=1 :roll:
Ostatnio edytowano Śro lip 27, 2011 2:58 przez halbina, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Śro lip 27, 2011 1:22 Re: Refleksje remontowe...str.64 Sparta. dt u halbiny. Zabrze

Straszne
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Śro lip 27, 2011 7:21 Re: Refleksje remontowe...str.64 Sparta. dt u halbiny. Zabrze

niniejszym potwierdzam fakt realnego istnienia halbiny :mrgreen:
wprawdzie w jej domu nie byłam ale spotkałyśmy się w lecznicy Formicy, gdzie wreszcie mogłam osobiście halbine znaną do tej pory jedynie wirtualnie
ps. nie wiem co było przyczyną zwątpienia w realne istnienie halbiny (doczytam sobie w wolnej chwili) ale fakt istnienia w realu mogą równiez potwierdzić ściurki (wezwać na przesłuchanie?)
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Śro lip 27, 2011 7:38 Re: Refleksje remontowe...str.64 Sparta. dt u halbiny. Zabrze

U Halbiny byłam nie raz,Będę wdzięczna do końca życia że wzięła na dt szczeniaki,które ratowaliśmy z fundacją :1luvu:Zwierzaki na dt zawsze super wychowywane,kochane,uczone czystości :ok: A teraz wybywam poza zasięgiem internetowym i komórkowym :mrgreen: --->Beskid Niski :kotek: papa
Gosiara

Post » Śro lip 27, 2011 9:24 Re: Refleksje remontowe...str.64 Sparta. dt u halbiny. Zabrze

Śliczne Malutki do adopcji w Gliwicach u Izy, w moim banerku :wink: :1luvu:
Psotka 23.02.2009 - 8.04.2015 [*]
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=88961

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Od: Pon mar 13, 2006 20:56

Post » Śro lip 27, 2011 9:48 Re: Refleksje remontowe...str.64 Sparta. dt u halbiny. Zabrze

jestem halbinko ale niewiem o co chodzi ze str.64 :ryk:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Śro lip 27, 2011 10:23 Re: Refleksje remontowe...str.64 Sparta. dt u halbiny. Zabrze

MartynaP pisze:jestem halbinko ale niewiem o co chodzi ze str.64 :ryk:

też nie wiem, ale potwierdzam, że halbina istnieje w realu, widziałam, gadałam, ba, nawet dotykałam kobietę własnymi ręcami :mrgreen:
ps. tak na wyrost: anulka111 to też nie wytwór wirtualny (to tak na wsiaki słuczaj) :mrgreen:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Śro lip 27, 2011 10:35 Re: Refleksje remontowe...str.64 Sparta. dt u halbiny. Zabrze

mar9 pisze:

też nie wiem, ale potwierdzam, że halbina istnieje w realu, widziałam, gadałam, ba, nawet dotykałam kobietę własnymi ręcami :mrgreen:
ps. tak na wyrost: anulka111 to też nie wytwór wirtualny (to tak na wsiaki słuczaj) :mrgreen:

hmmm jak bede miala kiedys okazje tez mysle ja pomacam czy prawdziwa :ryk:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Post » Śro lip 27, 2011 10:38 Re: Refleksje remontowe...str.64 Sparta. dt u halbiny. Zabrze

MartynaP pisze:
mar9 pisze:

hmmm jak bede miala kiedys okazje tez mysle ja pomacam czy prawdziwa :ryk:

nie zapomnij potem zameldować na forum, że halbina to nie fantom :mrgreen:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Śro lip 27, 2011 10:39 Re: Refleksje remontowe...str.64 Sparta. dt u halbiny. Zabrze

wszystkim powiem ze macałam Halbine a jaaak :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

[poprzednia][następna]