Bezdomniaczki Idzie Zima.Budki robótki :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 25, 2011 13:50 Re: Cztery maluszki[*]Dymna wychodzi na prostą-zdjecia-str80

Ciekawe czy ją uszko nie boli ,bo ma klapnięte jedno ? :oops:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Pon lip 25, 2011 13:57 Re: Cztery maluszki[*]Dymna wychodzi na prostą-zdjecia-str80

amyszka pisze:Ciekawe czy ją uszko nie boli ,bo ma klapnięte jedno ? :oops:

amyszko wiem właśnie, ale od początku.

Jak byliśmy pierwszy raz u weta (3tyg temu)jak one wszystkie były zdrowe, wet przez przypadek :roll: jak czyścił uszy (bo wszystkie miały taki brud, że aż się ruszało)uszkodził jej oczko(widać na zdjęciu trzecią powiekę-utrzymuję się bardzooo długo) Za głęboko wsadzili jej przyrząd do czyszczenia uszów :roll: My zauważyliśmy oczko i uszko dopiero jak przyjechaliśmy na stadion, i wtedy szybko wróciliśmy do weta, a tam inny lekarz wyciągnął kawałek wacika :roll: :roll: :roll: oczko uszkodzone(ponoć zejdzie), wątpię w to :roll: Lekarz dostał bure ode mnie :roll: No i uszko też co jakiś czas klapnięte i drapie, także dzisiaj poproszę o wyczyszczenie, ale ostrożnie.
Kotka jak jeszcze nie wiedziałam że to kotka-dostała po tym imię Wstrząsik :oops:

Także z tego ma to uszko i oczka :(

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon lip 25, 2011 14:03 Re: Cztery maluszki[*]Dymna wychodzi na prostą-zdjecia-str80

Oczko też zauważyłam ... :(

Dobrze by było jej przepłukać uszko -choćby solą fizjologiczną (do kupienia w aptekach w malutkich jednorazówkach )
Ale to wygląda na jakiś stan zapalny .Oczko i uszko po tej samej stronie - no widać że jakiś stan zapalny jest . Jakieś krople by się przydały - są te same do uszka i oczka .
Proszę spytać weta choćby o Dicortinef :roll:

Na pewno nie zaszkodzi 8) :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Pon lip 25, 2011 14:09 Re: Cztery maluszki[*]Dymna wychodzi na prostą-zdjecia-str80

amyszka pisze:Oczko też zauważyłam ... :(

Dobrze by było jej przepłukać uszko -choćby solą fizjologiczną (do kupienia w aptekach w malutkich jednorazówkach )
Ale to wygląda na jakiś stan zapalny .Oczko i uszko po tej samej stronie - no widać że jakiś stan zapalny jest . Jakieś krople by się przydały - są te same do uszka i oczka .
Proszę spytać weta choćby o Dicortinef :roll:

Na pewno nie zaszkodzi 8) :ok:

Dzięki za rady :ok: przydadzą się :)

Dicortineff mamy od początku(moje koty miały w tym czasie problemy z oczami-więc krople są) Nawet pudełko leży na szafce :)

Zapomniałam napisać, po tym uszkodzeniu kotka chodziła tylko w prawo czyli zataczała kółko :?
Po trzech godzinach (na sterydzie była) przestała chodzić w kółko, ale oczko i uszko zostało :(

CatAngel

Post » Pon lip 25, 2011 14:11 Re: Cztery maluszki[*]Dymna wychodzi na prostą-zdjecia-str80

To jak masz krople to nie trać czasu 8)

Oczko i uszko :ok: :ok: :ok:

Nawet ze 3 razy na dzień - a choćby 2 ,jak masz możliwość :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Pon lip 25, 2011 14:16 Re: Cztery maluszki[*]Dymna wychodzi na prostą-zdjecia-str80

amyszka pisze:To jak masz krople to nie trać czasu 8)

Oczko i uszko :ok: :ok: :ok:

Nawet ze 3 razy na dzień - a choćby 2 ,jak masz możliwość :ok:

Kotka jest w piwnicy także dostęp mam w każdej chwili :)
ok idę zakropić :D i nakarmić :)

CatAngel

Post » Pon lip 25, 2011 14:22 Re: Cztery maluszki[*]Dymna wychodzi na prostą-zdjecia-str80

:D :1luvu: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Wto lip 26, 2011 10:26 Re: Cztery maluszki[*]Dymna wychodzi na prostą-zdjecia-str80

Jeszcze dzisiaj i jutro do weta, bo mała ma dostawać 5dni zastrzyk(od soboty)
Cała trójka(Czarny, Pingwinek, Dymna) i mamuśka mają się dobrze, i niech tak JUŻ zostanie, bo nie mam siły, teraz musze do siebie dojść po tym co przeszłam w tamtym tygodniu :(
I nie mogę sobie tego wybaczyć, że ich nie uratowałam :( Najbardziej mnie boli, że odeszła biało-czarna kicia :cry: Jak tylko oglądam jej zdjęcia to ryczę :crying: :crying:
Nawet wetka zauważyła, że jestem załamana śmiercią malców, ale powiedziała, że najgorzej było widać po mnie jak musieliśmy podjąć decyzję o uśpieniu maleńkiej kotki :cry: :cry: i chodziłam taka przybita, że nie było ze mną kontaktu.

Pierwszy dymny [*] odszedł w niedzielę wieczorem nie zdążył nawet do weta :cry:
Drugi dymny [*] odszedł w poniedziałek wieczorem, po powrocie od weta :cry:
Trzecia biało-czarna [*] :cry: w środę mając krwotok wewnętrzny który wypływał jej z pupy
Czwarty czarnuszek [*] najdłużej walczył bo od wtorku, odszedł w niedzielę rano :cry:
W tragicznym stanie była Dymna, ale cudem z niedzieli na poniedziałek(w nocy) nagle stanęła na nogi

Wszystko to działo się przez równy tydzień :cry:
NIE CHCĘ NIGDY WIĘCEJ PRZEZ TO PRZECHODZIĆ

CatAngel

Post » Wto lip 26, 2011 10:37 Re: Cztery maluszki[*]Dymna wychodzi na prostą-zdjecia-str80

Nie zadręczaj się bo się rozchorujesz i kto będzie o kotki dbał ? :(

:ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Wto lip 26, 2011 10:45 Re: Cztery maluszki[*]Dymna wychodzi na prostą-zdjecia-str80

amyszka pisze:Nie zadręczaj się bo się rozchorujesz i kto będzie o kotki dbał ? :(

:ok: :ok: :ok:

Wiem :(

Ale już nic nie będzie tak jak kiedyś. Pierwszy raz byłam w takiej sytuacji i mnie to przerosło :(

Ale...Po tym co się stało, postanowiliśmy założyć u nas w mieście Stowarzyszenie - Na Pomoc Bezdomnym Zwierzętom. Które będzie MUSIAŁO KASTROWAĆ I STERYLIZOWAĆ koty w naszym mieście.(koty i tak są ciachane teraz) Ale dzięki takiemu Stowarzyszeniu będziemy mogli zrobić jeszcze więcej.

To troszkę dalsze plany, ale są i będą wykonane :ok:
Edit: Najpierw musimy sie trochę dowiedzieć jak to działa, i takie tam, potem pisma, procedury. Także będzie się działo :)
Ostatnio edytowano Wto lip 26, 2011 10:50 przez CatAngel, łącznie edytowano 3 razy

CatAngel

Post » Wto lip 26, 2011 10:48 Re: Cztery maluszki[*]Dymna wychodzi na prostą-zdjecia-str80

CatAngel pisze:Ale...Po tym co się stało, postanowiliśmy założyć u nas w mieście Stowarzyszenie - Na Pomoc Bezdomnym Zwierzętom. Które będzie MUSIAŁO KASTROWAĆ I STERYLIZOWAĆ koty w naszym mieście.(koty i tak są ciachane teraz) Ale dzięki takiemu Stowarzyszeniu będziemy mogli zrobić jeszcze więcej.

Chylę czoło :ok: :1luvu: :D
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Wto lip 26, 2011 11:26 Re: Cztery maluszki[*]Dymna wychodzi na prostą-zdjecia-str80

JoasiaS pisze:
CatAngel pisze:Ale...Po tym co się stało, postanowiliśmy założyć u nas w mieście Stowarzyszenie - Na Pomoc Bezdomnym Zwierzętom. Które będzie MUSIAŁO KASTROWAĆ I STERYLIZOWAĆ koty w naszym mieście.(koty i tak są ciachane teraz) Ale dzięki takiemu Stowarzyszeniu będziemy mogli zrobić jeszcze więcej.

Chylę czoło :ok: :1luvu: :D

:oops: ojj tam :D

sama się sobie ukłonię jak się uda :)

Do końca roku powinno powstać, będzie ciężko ale co tam :) Mamy Stowarzyszenie AA, Stowarzyszenie Sportu(tam były te maluszki) to trzeba uruchomić Stowarzyszenie dla zwierzaczków które będzie działać tylko na terenie naszego miasta, tym bardziej, że u nas takiego czegoś nie ma. Stowarzyszenie będzie zajmować się tylko ciachaniem kotów(psów) oraz leczeniem, nie hotelowaniem, bo niestety wiem jak to sie skończy :( będzie ogrommmmmmm zwierzaków, tak jak to jest w Fundacjach.
Ostatnio edytowano Wto lip 26, 2011 13:07 przez CatAngel, łącznie edytowano 1 raz

CatAngel

Post » Wto lip 26, 2011 12:54 Re: Cztery maluszki[*]Dymna wychodzi na prostą-zdjecia-str80

Podziwiam za to co robisz. Marzę o takim Stowarzyszeniu w Mszczonowie. U nas oprócz 50% dofinansowań do sterylizacji i kastracji dla psów i kotów domowych nie ma żadnych akcji i pomocy zwierzętom.
magdajedral

Post » Śro lip 27, 2011 22:02 Re: Cztery maluszki[*]Dymna wychodzi na prostą-zdjecia-str80

Ponieważ koleś od amstaffa nie nauczył się jak do niego się mówi po dobroci od kilku dni, żeby mi kotów nie gonił. Trzeba było zastosować inne środki :roll:
Wczoraj Późnym wieczorem koleżka urządził(nie pierwszy raz) sobie Safari na koty :roll: no to Ja na niego poczekałam po karmieniu.
Ja patrzę a ten dawaj kici kici gdzie są kotki - tak do psa :evil: ja do niego znów po dobroci, żeby sobie polowań nie urządzał, a ten z mordą na mnie, że jego pies będzie latał bez smyczy dotąd dopóki tych śmierdzących kotów nie zagryzie :roll: :?
No to ja do niego, że te koty są czyściejsze niż on i jego pies razem :P i za tel i na SM :twisted: :twisted: :twisted: 10min panowie przyjechali :P Koleś szybko psa na smycz, ale niefart miał :ryk: bo mu się psiak ze smyczy zerwał :ryk: i latał w kółko samochodu. No to ja do SM No panowie nie róbmy sobie żartów, przecież to jest amstaff Panowie chłopaczka do samochodziku i pogadanka oraz mandacik w wysokości 250zł 8) :ryk: :ryk: za psa groźnej rasy bez smyczy i bez kagańca.
Koleś po wszystkim do mnie Wsadź sobie ten mandacik :ryk: A ja. Nie wsadź tylko na pocztę śmigaj płacić :ryk:

Dzisiaj jak mnie widział głowa w drugą stronę i go nie ma :ryk:
Się ino jeszcze raz pokaże, to mu taki mandacik załatwię codziennie 8) :ryk:

A dzisiaj moje kociaste chodziły za szczurem 8O nic mu nie zrobiły, tylko krok w krok za nim :ryk: ja miałam to koło nogi, myślałam że to jeż, a tu patrze ogon 8O wstaję i w długą :ryk: :ryk:
Szczur bardzo przyjazny był :twisted:

CatAngel

[poprzednia][następna]