Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.III

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 24, 2011 17:36 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.III - upojna noc - str 76

pozytywka pisze:tia
pamiętaliście, że ja też z krakufffka :twisted:
:wink: :mrgreen: :lol:

pamiętaliśmy :D
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Nie lip 24, 2011 21:02 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.III - upojna noc - str 76

Wpadlam szybko zobaczyc, czy u Zdzichy w porzadeczku :)

Czytam, co piszesz o Parkingowym i okropnie wam (jemu i Tobie) wpolczuje tej sytuacji :(
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Pon lip 25, 2011 7:06 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.III - upojna noc - str 76

No proszę, sterylka Zdzichy a ja do netu nie siadałam prawie. Ale dobrze, że już po bo też bym się denerwowała. :ok:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Pon lip 25, 2011 11:44 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.III - upojna noc - str 76

Witamy się 8)
Wspieramy

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

A na koniec informujemy, że z telefonu zdjęcia wysyła się sobie jako wiadomość na maila i wstawia - nawet ja to wiem :mrgreen:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pon lip 25, 2011 12:08 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.III - upojna noc - str 76

AYO pisze:A na koniec informujemy, że z telefonu zdjęcia wysyła się sobie jako wiadomość na maila i wstawia - nawet ja to wiem :mrgreen:

Że jak?
sobie na maila? Telefonem?
nigdy tego nie robiłam i nawet nie wiem czy to możliwe 8O w moim telefonie
prywatny mam taki z epoki kamienia łupanego, a w służbowym nie mam aktywowanych połączeń internetowych
Czy ty nie za dużo ode mnie wymagasz? :mrgreen:
będa po południu - wrócili Duzi i Mali i przywieźli aparattus
a w ogóle - widzieliście kiedys yorka w kubraczku?
To własnie tak wygląda Zdzisia
a chodzi jak nakręcany york - zabawka :D

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Pon lip 25, 2011 12:14 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.III - upojna noc - str 76

Nie trzeba żadnych ustawień :mrgreen:
Jeśli twój aparat ma funkcję mms [czyli odbiera i wysyła zdjęcia :mrgreen: ] to robisz tak:

1. robisz fotkę
2. naciskasz "wyślij" potem "jako wiadomość" dalej jak on cię pyta o to czy dalej to się zgadzasz :mrgreen:
3. dochodzi do "odbiorca" i wpisujesz twój adres mailowy zamiast nr tel odbiorcy - "wyślij" i po bólu :mrgreen:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Pon lip 25, 2011 12:21 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.III - upojna noc - str 76

aaa, to teraz juz wiem
nie ma to jak krótka i sensowna instrukcja - THX
Zdzisia jedzie na kontrolę; ciekawe co pani dr powie na widok kota przebranego za yorka 8)

pozytywka

Post » Pon lip 25, 2011 13:00 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.III - upojna noc - str 76

AYO pisze:Nie trzeba żadnych ustawień :mrgreen:
Jeśli twój aparat ma funkcję mms [czyli odbiera i wysyła zdjęcia :mrgreen: ] to robisz tak:

1. robisz fotkę
2. naciskasz "wyślij" potem "jako wiadomość" dalej jak on cię pyta o to czy dalej to się zgadzasz :mrgreen:
3. dochodzi do "odbiorca" i wpisujesz twój adres mailowy zamiast nr tel odbiorcy - "wyślij" i po bólu :mrgreen:

Kobieto 8O Jesteś wielka 8O
Zaraz se spróbnę :mrgreen:
Ale numer :-)
To u siebie pokażę Wam na chwilę zdjęcie z soboty :-)

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Pon lip 25, 2011 13:15 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.III - upojna noc - str 76

:mrgreen:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Pon lip 25, 2011 13:41 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.III - upojna noc - str 76

mogie popełnić samo bujstfo?
:?
poniedziałek, zastępstwo i jeszcze uzeranie się z firma przewozową
i jeszcze nie wiadomo, czy aby na pewno miałam rację :roll:
jaki poniedziałek - taki cały tydzień, a jaki pierwszy dzień zastępstwa, takie całe 2 tygodnie???
I jeszcze tak potwornie boli mnie czerep
:cry:
buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

pozytywka

Post » Pon lip 25, 2011 16:17 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.III - upojna noc - str 76

Witaj Pozytywko! Analizuję Twoje opisy o sterylce koteczki i przeżywam razem z Tobą. Moja Pusia - pers będzie miała operację w środę rano o 8,15 jestem już umówiona z wetem. Ona ma 5 lat miała 1 raz trzy kociaczki ale po ostatniej rujce pozostał jej powiększony jeden cycuś. Broniłam się przed sterylką i jakimkolwiek zabiegiem Pusi. Wcześniej Pusia w odstępie tygodnia dostała 2 zastrzyki. Jednak nie pomogły miały ona spowodować to, że ten cycuś miał wrócić do normy. Ponieważ nadal on jest a ostatnio tak mi się wydaje, że troszkę zrobił się trwardszy więc zdecydowałam się aby go usunąć i odrazu pod jedną narkozą Pusię wysterylizować. Przeżywam ja i poprzednia jej właścicielka, ma mi pomóc w środę Pusię w kontenerku znieść i wnieść oraz donieść do auta. Martwię się o moją kochaną Pusinkę. Napisz mi ile czasu po zabiegu twoja koteczka się wybudziła. 8O
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Pon lip 25, 2011 16:24 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.III - upojna noc - str 76

Obrazek To jest moja Pusia.
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Pon lip 25, 2011 17:43 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.III - upojna noc - str 76

Ładna koteczka z Pusi :ok:
Czekam na foty Yorka Zdzisiowego :)
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Pon lip 25, 2011 20:12 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.III - upojna noc - str 76

jasiu, nie martw się
sterylka jest jedyną sensowną opcją
tak będzie najlepiej dla zdrowia Pusi :ok:
Przygotuj się jednak, że Pusia będzie długo wracać do siebie; samo wybudzenie następuje u weta, odbierasz kota wybudzonego, ale wciąż nie do końca przytomnego
ważne, żeby zapewnić koteńce maksimum spokoju, niech sobie leży i dochodzi do siebie w osobnym pokoju, nie niepokojona
W zależności od rodzaju, siły znieczulenia oraz stanu kota to dochodzenie do siebie trwa krócej lub dłużej
zazwyczaj do wieczora kot zachowuje się jak "pijany", śpi, kiedy próbuje chodzić - zatacza się
lepiej nie karmić kotka w tym samym dniu, co zabieg
po kilku godzinach można podać wodę, byle na płaskim spodeczku, żeby się nie zachłysnął, jakby się zatoczył przy piciu
Musisz się przygotować, że kotek po zabiegu przedstawia sobą dosyć żałosny widok (ale człowiek po narkozie rónież :wink: )

Następnego dnia po sterylce Pusia będzie mogła normalnie jeść i pić, będzie tylko trochę ostrożniejsza w ruchach, szczególnie, jeśli będzie mieć kaftanik
ale jeśli czytałaś inne wpisy, to widziałaś, że w niektórych przypadkach kotki szybko zaczynają swoje żywiołowe szaleństwa
to chyba zależy też od charakteru kici :)
Nic się nie martw, wszystko pójdzie dobrze, a koteczka będzie bezpieczna, nie zagrozi jej już ani rak listwy mlecznej, ani ropomacicze, ani żadne inne okropieństwa :ok:

sliver, idę robić sesję 8)

pozytywka

Post » Pon lip 25, 2011 20:40 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.III - upojna noc - str 76

York Zdzisiowaty

Obrazek

Obrazek

do kitu te zdjęcia po ciemku, a z lampą jeszcze gorsze
na dolnym zdjęciu widać fragment tego, co Caillou zrobiła sobie na buzi :? to nie jest coś, co chielibyście oglądać na zbliżeniu i z lampą błyskową
filmik tez ciemny i do kitu
może jutro ładniej mi zapozuje

pozytywka

[poprzednia][następna]