Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 20, 2011 22:14 Re: Rudych rezydentów dom i Protka, Chmurek, Chmurka na tymczas

Mogę sobie tylko wyobrazić.... Będzie dobrze :ok: :ok: :ok:

juana

Od: Śro cze 15, 2011 7:19

Post » Czw lip 21, 2011 10:09 Re: Rudych rezydentów dom i Protka, Chmurek, Chmurka na tymczas

Spałam 16 godzin.... bez przerwy 8O koty zachwycone średnio, bo puste miseczki, a ja jak wstałam - a raczej stoczyłam się półprzytomna z łóżka - przez godzinę odciągałam mleko :mrgreen: zrobiłam zapas na pół dnia :mrgreen:
Chmurki grzeją mi plecy jak małe kaloryfery :twisted: Protka przytulona do Puszka śpi na telewizorze jakimś cudem się razem mieszczą to nie wiem 8O Ryś wygląda przez okno i liczy gołębie przelatujące, co jakiś czas tylko popiskując - może daje mi do zrozumienia, źe w diecie ma za mało mięska??? Garfildosek po sesji miauczenia i popiskiwania zaległ koło mnie i chrapie :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Pt lip 22, 2011 17:46 Re: Rudych rezydentów dom i Protka, Chmurek, Chmurka na tymczas

Eh.......
Protka, roczna koteczka o wyjątkowo pięknym szaroczarnorudym umaszczeniu, o wyjątkowo długich wąsiskach, w niedziele jedzie do swojego nowego domku.....
Będe tęsknić za nią... Była u mnie prawie pół roku i przywykłam już do niej - ale mam nadzieję, że tam będzie jej jeszcze lepiej :ok: :ok: :ok:

joarkadia

Post » Pt lip 22, 2011 21:36 Re: Rudych rezydentów dom i Protka, Chmurek, Chmurka na tymczas

będę trzymać kciuki :ok: :ok: :ok: :ok:
i też smutno będzie...
a jak dzidzia?

juana

Post » Pt lip 22, 2011 22:29 Re: Rudych rezydentów dom i Protka, Chmurek, Chmurka na tymczas

Rozrabia :ryk:
Je coraz chętniej i coraz więcej - zaczynam mieć problemy z dostarczaniem jej mleczka :cry: Po raz pierwszy się do mnie uśmiechnęła.... choć wiem że jeszcze mnie dobrze nie widzi, ale tylko wyczuwa. Oczywiście poryczałam się jak bóbr - aż mnie położne wyprosiły z sali :oops:

joarkadia

Post » Sob lip 23, 2011 19:34 Re: Rudych rezydentów dom i Protka, Chmurek, Chmurka na tymczas

Dziś dzień kurowania się -coś mnie bierze...... kaszlę ikicham. Z żalem, ale zrezygnowałam z wizyty w szpitalu - tam maluchy i tak mają z czym walczyć i jakieś choróbska dodatkowe nie są im potrzebne :cry:
Za to cierpi Chmurek - zażył kąpieli. Nie powiem aby był zachwycony, choć teraz Chmurka go pracowicie wylizuje, a on mruczy :1luvu: Reszta kotów zrobiła sobie sjestę po śniadaniu, obiedzie i kolacji i rozłożyła swoje ciałka gdzie się tylko dało i nie dało....
A jutro Protka jedzie do nowego domku, do rocznego kocurka i szalenie sympatycznej pani. I tak mi będzie jej brakowało :wink: :1luvu: :1luvu:

joarkadia

Post » Sob lip 23, 2011 22:18 Re: Rudych rezydentów dom i Protka, Chmurek, Chmurka na tymczas

:1luvu: :1luvu: :1luvu: dla Karinki i Protki :)

juana

Post » Nie lip 24, 2011 18:23 Re: Rudych rezydentów dom i Protka, Chmurek, Chmurka na tymczas

Protka w nowym domu i w towarzystwie Wacusia =odbicia mojego Rysia :mrgreen:
W pociągu kotka z zaciekawieniem wyglądała przez okno, układała się na kolanach i mruczała :1luvu: W nowym domku zwiedziła kuwetkę, porozglądała się po pokojach i kuchni, trochę pochowała się w łazience, ale ogólnie weszła ciut na salony. Dom wyedukowany, opieka zapewniona, a domownicy na kolanach chodzili za kotką :wink: Wacuś przyjął nową koleżankę bardzo przyjaźnie.
A ja już za nią tęsknię..... i :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za dokocenie i najlepszy domek na świecie dla tej wyjątkowej kocinki :1luvu: :1luvu:

joarkadia

Post » Pon lip 25, 2011 8:31 Re: Rudych rezydentów dom i Protka, Chmurek, Chmurka na tymczas

gratulacje dla Protki ;)
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pon lip 25, 2011 9:58 Re: Rudych rezydentów dom i Protka, Chmurek, Chmurka na tymczas

:piwa: :piwa: :ok: :ok: Prociu :1luvu:
A tak prywatnie- jak reszta kotów? i jak Karinka?

juana

Post » Pon lip 25, 2011 12:04 Re: Rudych rezydentów dom i Protka, Chmurek, Chmurka na tymczas

Chmurka ma jutro wizytę przedadopcyjną :dance: :dance2: :cat3:
Koty zdziwione, że wróciłam bez Protki...... zasmucone szukały jej :cry:
chmurka lata za Chmurkiem, Chmurek ucieka z piskiem :mrgreen: Garfild ułożył się z Puszkiem w wózku i obserwują świat z wysokości przytuleni do siebie :1luvu: :1luvu: Ryś pomiaukuje o głaski pod nogami i wyciąga swoje ciałko i fałdkę do głaskania i drapania.
Ja zdycham, dodatkowo jeszcze wczoraj się załatwiłam..... podróż dała mi się mocno we znaki, ale warto było :ok: Nie dość że czułam się podziębiona, to wczoraj jeszcze zmokłam jak kura przysłowiowa :evil: Nie byłam u Karinki od trzech dni, bo nie chcę jej narażać na jakieś choróbsko. Mleczko dowozi kolega, który specjalnie z ochoty przyjeżdża do mnie i jedzie na Karową :1luvu:

joarkadia

Post » Pon lip 25, 2011 12:38 Re: Rudy dom, Chmurek, Chmurka na tymczasie, Protka w DS!

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon lip 25, 2011 18:05 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

No cóż, Chmurka już w nowym domu!
Tak się zgadałyśmy z kobietą, że Chmurka już dziś się przeprowadziła..... Dziewczyna zakochana w kotach, niedawno umarł jej wieloletni towarzysz. Kotka noszona na rękach, miziała się, tuliła i całkowicie mnie zlekceważyła - nawet pożegnać się nie chciała :twisted: Chmurek trochę zdziwiony, że nie zabierałam go do transporterka, ale dziewczyna chciała tylko kotkę :cry: mimo moich namów i próśb..... :( :( :(
I tak w ciągu dwóch dni wyadaptowałam dwie kotki..... brak mi ich :cry: :cry: :cry: :cry:
Ale za to byłam dziś u Karinki..... urosła, coraz częściej otwiera oczka i chwyta mnie za palce.... a ja jak zwykle w ryk :oops: :oops:

joarkadia

Post » Pon lip 25, 2011 20:38 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

gratulacje:)
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

[poprzednia][następna]