FRANCZESKA pojechała do super domku :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 25, 2011 11:07 Re: FRANCZESKA - piękna trikolorka na ulicy - głodna :( GDAŃSK

To sobie sprawi.Albo i nie. Nie ma co gdybać.Na ten czas obecnych kotó szkoda.
A jakie są przeciw wskazania na zostanie siostry w obecnym domu?
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Pon lip 25, 2011 11:28 Re: FRANCZESKA - piękna trikolorka na ulicy - głodna :( GDAŃSK

Trzeba by było się zająć szukaniem domu (lub domów dla dwóch kotek). Za tydzień wyjeżdżamy - zarówno ja, jak i kobieta, u której jest teraz kotka. Ja będę w rozjazdach przynajmniej do połowy września.
Ale spokojnie - najważniejsze, że kotki są wysterylizowane i dokarmiane. Przed zimą znajdziemy im domy. Założyłam wątek, bo a nuż ktoś się zakocha, albo zna kogoś, kto szuka trikolorki...
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Pon lip 25, 2011 11:30 Re: FRANCZESKA - piękna trikolorka na ulicy - głodna :( GDAŃSK

A nie ma nikogo kto ew do koci by zaglądał.Dał jeść,zmienił zwirek?
Obrazek

ASK@

Post » Pon lip 25, 2011 11:33 Re: FRANCZESKA - piękna trikolorka na ulicy - głodna :( GDAŃSK

U mnie - na czas mojego wyjazdu - nie ma takiej możliwości. U sąsiadki nie wiem - umawiałam się na przetrzymanie tylko na czas sterylki.
Obrazek

maria_z

Post » Pon lip 25, 2011 11:39 Re: FRANCZESKA - piękna trikolorka na ulicy - głodna :( GDAŃSK

maria_z pisze:U mnie - na czas mojego wyjazdu - nie ma takiej możliwości. U sąsiadki nie wiem - umawiałam się na przetrzymanie tylko na czas sterylki.

Może sie złamie jak kotka fajna.Ludzie przywiazuja się. Delikatnie jej powidz,ze moze nie będzie jej (odpukać) jak wróca bo babon coś zmajstruje...
Obrazek

ASK@

Post » Czw sie 25, 2011 7:50 Re: FRANCZESKA i jej siostra - piękne trikolorki na ulicy GDAŃSK

Wróciłam. Ale niestety we wrześniu mam jeszcze przed sobą wyjazdy służbowe i planowany zabieg, w domu w tym czasie najprawdopodobniej nikogo nie będzie, tak więc nie mogę brać tymczasów.

Druga trikolorka (bardzo oryginalnie "przypudrowana") w dalszym ciągu przebywa w DT u sąsiadki, która widuje i dokarmia Franczeskę i jej synka rudzielca (kocurek zeszłoroczny, wykastrowany). Wszystkie koty widziałam, mają się nieźle. Szukamy domu (domów) dla obu kotek i ew. dla kocurka, bo obecni "właściciele" w ogóle o nie nie dbają :(
Obrazek

maria_z

Post » Sob paź 08, 2011 20:45 Re: FRANCZESKA i jej siostra - piękne trikolorki na ulicy GDAŃSK

Franczeska znowu u mnie w domu. Jak znajdę dla niej DS, zajmę się rudym kocurkiem. Niestety jednorazowo mogę brać tylko jednego kota na DT. Opór rodziny jest zbyt duży, nie przewalczę :(

Druga trikolorka zadomowiła się u sąsiadki, po cichu liczę, że już tak zostanie :)
Obrazek

maria_z

Post » Czw lis 03, 2011 12:56 Re: FRANCZESKA i jej siostra - piękne trikolorki na ulicy GD

Franczeska czeka....

Szukam domu przede wszystkim w Trójmieście lub okolicach.
Obrazek

maria_z

Post » Wto mar 13, 2012 12:07 Re: FRANCZESKA piękna trikolorka - w dalszym ciągu szuka dom

W dalszym ciągu szukamy domu !!!
Obrazek

maria_z

Post » Wto mar 13, 2012 15:11 Re: FRANCZESKA piękna trikolorka - w dalszym ciągu szuka dom

Aż dziwne, że taka piękna kicia nie może znaleźć domu :( Było kilka telefonów, ale to nie były te właściwe domki...
Dzisiaj odświeżyłam ogłoszenia. CZEKAMY
Obrazek

maria_z

Post » Wto mar 20, 2012 10:11 Re: FRANCZESKA piękna trikolorka - w dalszym ciągu szuka dom

Kurczę to faktycznie trochę dziwne,że jeszcze nikt poważny w jej sprawie nie zadzwonił :(. Taka śliczna kotka! No ale lepiej poczekać na właściwych ludzi niż oddawać byle gdzie.
Nawet skromna pomoc jest zawsze lepsza od wielkiego współczucia.
Obrazek

Izzi

Od: Nie sty 10, 2010 12:52

Post » Wto mar 20, 2012 10:41 Re: FRANCZESKA piękna trikolorka - w dalszym ciągu szuka dom

Dziękuję za zainteresowanie. Warto przynajmniej podrzucać temat co jakiś czas.
Obrazek

maria_z

Post » Wto mar 20, 2012 15:16 Re: FRANCZESKA piękna trikolorka - w dalszym ciągu szuka dom

Czasem tak bywa,ze czym fajniejszy kot tym dłużej czeka na dom. Mojej Nastuni zaraz rok stuknie jak jest na tymczasie u mnie.Telefony i chętni byli.I co z tego?
Trzymam kciuki za tej jeden właściwy telefon. :ok:
Obrazek

ASK@

Post » Czw mar 22, 2012 14:00 Re: FRANCZESKA piękna trikolorka - w dalszym ciągu szuka dom

Jest dobra wiadomość. Wczoraj była pani z córeczką (11 lat) z wizytą przed-adopcyjną. Są zachwycone kotką. Wydaje się, że będzie to bardzo odpowiedzialny dom. Pani uczy w szkole, umówiłyśmy się na zawiezienie kotki przed świętami w czasie ferii wielkanocnych, żeby pani mogła pierwsze dni pobytu kotki w nowym domu spędzić razem z nią :)
Obrazek

maria_z

Post » Nie mar 25, 2012 0:06 Re: FRANCZESKA piękna trikolorka - w dalszym ciągu szuka dom

Z całej siły trzymam kciuki :ok:
Nawet skromna pomoc jest zawsze lepsza od wielkiego współczucia.
Obrazek

Izzi

Od: Nie sty 10, 2010 12:52

[poprzednia][następna]