Cześć wszystkim
filo pisze:Zabers, mogę Ci podrzucić jeszcze jedną kotkę?
Na podwórku mojej Mamy pojawiła się kotka (raczej kotka, ale podgląd pod ogon miałam przez małą chwilę) wyrzucona przez jej ludzi, bo urodziło się dziecko.
Kotce potrzebna będzie terapia w celu przywrócenia wiary w ludzi. A Ty masz takie doskonałe osiągnięcia w rehabilitacji kotów...

Blusik pisze:I resocjalizacji!

I to miał być, jak rozumiem, wyrafinowany dowcip, tak?

Oczywiście, kołacze się w Waszej świadomości myśl, że grabicie sobie okrutnie?

Njusy są trzy
Njus pierwszy -
zmrol postanowił nie tylko zacząć jeść, zmrol zdecydował się wczoraj przypomnieć światu, że jeszcze jest ... kobietą (za długo było dobrze, no za długo

). W związku z powyższym Wy,
rzyczliwe koleżanki (o czym lojalnie uprzedzam

) "pracujecie" sobie ze swoimi dowcipasami na przytulny loszek (lub spektakularne podtapianie w błotnistej sadzawce

)
Njus drugi -
Zmrol ujawnił swoje zdolności manualne - najnowsza zabawa to otwieranie szuflad w komódce. Co znamienne, zabrał się za szufladę z moją bielizną - otworzył ją, po czym zgrabnie uwalił się uznając, że to świetna baza.
Njus trzeci -
Zmrol z powodzeniem się odkłacza (zaczynam podejrzewać, że zmrol wewnątrz składa się głównie z kłaków - tyle tego jest) Samodzielnie, i już bez "wspomagaczy" (co nas, Zabersa I Upierdliwego i Namolnego, niezmiernie cieszy), produkuje on kupiszony wielkości "rytualnego krowiego placka", których głównym składnikiem są kłaczki.
Idę umawiać się z wetem.
Przy okazji pozamiatam w loszku, (żeby w razie czego "goście" nie siedzieli na zeschłych liściach) i sprawdzę poziom mułu w sadzawce.

не шалю, никого не трогаю, починяю примус
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']