SPIS KARM dla Kota

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 23, 2011 1:00 Re: SPIS KARM dla Kota

Ano tak, MCO.. ale Twój maleńtas też boski :D A teraz już nie zaśmiecam, tylko lecam do wąteczku Twojego :D
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Sob lip 23, 2011 1:32 Re: SPIS KARM dla Kota

pojawiło się na rynku my lady.świństwo oczywiste.
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Nie lip 24, 2011 23:21 Re: SPIS KARM dla Kota

Ja zrobie taki maly off-top, bo nigdzie nie znalazlam informacji. Jak dawkowac Orijena? Ile dziennie kot powinien tej karmy zjadac? Do tej pory mialam zawsze pelna miche, bo Morgan jadl tyle, ile potrzebowal, niestety Cini Mini je duzo wiecej, i nie chce go utuczyc. Od lutego przybral z niecalych 3kilo do 5,2 kilo. A jest duzo mniejszy od Morgana.
Ciastusiu i Haskellku [*]

Discordia

Od: Nie sie 12, 2007 12:34

Post » Nie lip 24, 2011 23:28 Re: SPIS KARM dla Kota

Wie ktoś może w jakiej formie jest mokry Grau , tzn zbity jak pasztet , w galarecie czy w sosie?
Nigdzie nie mogę znaleźć info o tym , a dla moich dziewczyn to dość istotne.
Obrazek Asia 1.02.2010 (*)- śpij malutka:( Zawsze będziemy o Tobie pamiętać.
Obrazek Gosiek i Szarcia.Obrazek ZAPRASZAMY

anusia27

Od: Pt kwi 02, 2010 10:35

Post » Nie lip 24, 2011 23:41 Re: SPIS KARM dla Kota

Grau to nie jest pasztet,ale taka zbita całość,podobne do animondy carny
Obrazek
24.05.2011 [*]

Tess 1610

Od: Nie mar 19, 2006 1:19

Post » Pon lip 25, 2011 0:16 Re: SPIS KARM dla Kota

Tess 1610 pisze:Grau to nie jest pasztet,ale taka zbita całość,podobne do animondy carny

Dzięki.

W takim razie odpada :?
Obrazek Asia 1.02.2010 (*)- śpij malutka:( Zawsze będziemy o Tobie pamiętać.
Obrazek Gosiek i Szarcia.Obrazek ZAPRASZAMY

anusia27

Od: Pt kwi 02, 2010 10:35

Post » Pon lip 25, 2011 11:59 Re: SPIS KARM dla Kota

Discordia pisze:Ja zrobie taki maly off-top, bo nigdzie nie znalazlam informacji. Jak dawkowac Orijena? Ile dziennie kot powinien tej karmy zjadac? Do tej pory mialam zawsze pelna miche, bo Morgan jadl tyle, ile potrzebowal, niestety Cini Mini je duzo wiecej, i nie chce go utuczyc. Od lutego przybral z niecalych 3kilo do 5,2 kilo. A jest duzo mniejszy od Morgana.

proszę: http://pl.orijen.ca/products/cat_kitten/feeding
Taka sama tabelka powinna być na opakowaniu karmy. Odpowiednia ilość powinna być przeliczana na wagę, którą kot powinien mieć ;)
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, skorzystałby na tym człowiek, a stracił kot.

Aniołek_

Od: Pon sie 14, 2006 17:28

Post » Pon lip 25, 2011 12:14 Re: SPIS KARM dla Kota

Mam 5 miesieczne kociaki. Kupilam im wczoraj puszki Felixa. Tak dla odmiany. Ta karma jest niby dla doroslych kotw, bo tak bylo napisane na puszce i saszetce. Czy kociaki moga ja jesc? Jaka ta karma jest w porownaniu z KK i W? Btw - moj jeden kot rzyga po mokrym i suchym W.

Kiciuchna

Od: Śro kwi 27, 2011 23:41

Post » Pon lip 25, 2011 12:43 Re: SPIS KARM dla Kota

Kiciuchna, KK i W to jedne z najgorszych karm, jakie są dostępne. Niestety reklama robi swoje i ludzie kupują je przekonani, że dbają o swoje zwierzaki. Poczytaj kilka stron tego wątku i zobacz co warto kupować, jakie karmy są wartościowe :)
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Post » Pon lip 25, 2011 12:51 Re: SPIS KARM dla Kota

Wiem wiem, nie daje im KK i W. Jedzą animonde, RC, purine sucha dla kociakow, hills'a i domowe żarełko. Ale ostatnio Felixa im zapodałam i zasmakowało. Karma zapachowo i widokowo całkiem niezła. Saszetka kurczakowa wygląda jak miesko kurczaczka w galaretce. Koty jedzą. A w tabelce forumowej Felix jest podany w karmach mokrych jako dopuszczalne jedzonko. Tylko nie wiem czy istnieje Felix dla maluchow? Na forum sporo czytalam, ale tego jest tak duzo, ze ciezko sie dokopac ;).

Kiciuchna

Od: Śro kwi 27, 2011 23:41

Post » Pon lip 25, 2011 13:01 Re: SPIS KARM dla Kota

A Felix i inne karmy marketowe nie lepsze... Jak bierzesz puszkę do ręki to patrz na skład karmy - kot jest drapieżnikiem, 100% mięsożercą, jak karma ma 3-4% mięsa, to czym on się naje? :roll:
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie
"Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Pon lip 25, 2011 13:03 Re: SPIS KARM dla Kota

Kiciuchna pisze:Wiem wiem, nie daje im KK i W. Jedzą animonde, RC, purine sucha dla kociakow, hills'a i domowe żarełko. Ale ostatnio Felixa im zapodałam i zasmakowało. Karma zapachowo i widokowo całkiem niezła. Saszetka kurczakowa wygląda jak miesko kurczaczka w galaretce. Koty jedzą. A w tabelce forumowej Felix jest podany w karmach mokrych jako dopuszczalne jedzonko. Tylko nie wiem czy istnieje Felix dla maluchow? Na forum sporo czytalam, ale tego jest tak duzo, ze ciezko sie dokopac ;).

A to spoko :D :ok:

Nie znam Felixa w ogóle, tzn zawsze jakoś go omijalam. Z tych typowo marketowych jest chyba trochę lepszy, ale nadal słaby... Tak mi się kojarzy...

KaleidoStar

Post » Pon lip 25, 2011 13:07 Re: SPIS KARM dla Kota

Witam Wszystkich :) , w Polsce pojawiła się karma zwipeak,jest dostępna przez internet. skład imponujący, ale mój płaskobuzaisty Ludwiczek nie za bardzo sobie radzi z tą karmą ze wzgledu na jej nietypowy kształt :? - (takie płaskie skrawki suchego mięska).
Czy ktoś już próbował tej karmy? Jakie macie doswiadczenia? Chciałabym żeby Ludwik jadł tą karmę, ale po niezdarnych próbach wybierania tych skrawków z miski, leci pod szafkę z suchym i żąda swojej Acany :|
Wątek mojego płaskatego Ludwiczka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131964
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Od: Sob gru 19, 2009 18:21

Post » Pon lip 25, 2011 13:49 Re: SPIS KARM dla Kota

Kiciuchna - RC i Purina to słabe karmy ;) jeśli chcesz karmić suchą to wybieraj takie, które nie mają w składzie zbóż, glutenu.
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, skorzystałby na tym człowiek, a stracił kot.

Aniołek_

Od: Pon sie 14, 2006 17:28

Post » Pon lip 25, 2011 14:51 Re: SPIS KARM dla Kota

Aniołek_ pisze:Kiciuchna - RC i Purina to słabe karmy ;) jeśli chcesz karmić suchą to wybieraj takie, które nie mają w składzie zbóż, glutenu.

Zgadzam się w 100%. RC i Purina zawierają strasznie dużo kukurydzy i ryżu i innych dziwności, a kot to 100% mięsożerca i sucha karma dla niego nie powinna zawierać zbóż, a zawierać jak najwięcej mięsa.

Jeśli chodzi o sugerowanie się tabelką z pierwszego posta to jak już kilka razy mówiłam jest ona dość nieaktualna (wystarczy spojrzeć ile lat temu post został napisany). Od czasu stworzenia tabelki mnóstwo się zmieniło, wiele karm się nowych pojawiło i zmienił się pogląd na żywienie kota (coraz więcej osób zaczyna rozumieć, że organizm kota potrzebuje typowo mięsnej diety), dlatego jak dla mnie tabelka już nie jest tak wiarygodna jak była ileś lat temu i nie należy się nią tak do końca sugerować, a lepiej poczytać teraźniejsze posty co do karm :)

tamiska

Od: Nie lis 01, 2009 12:30

[poprzednia][następna]