K.M pisze:Ale już po sprawie. Zupełnie przypadkiem dostrzegłam ją pod krzakami. Martwą.
ot taki drobiażdżek, błahostka zupełna

rany boskie.....
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
K.M pisze:Ale już po sprawie. Zupełnie przypadkiem dostrzegłam ją pod krzakami. Martwą.
Poker71 pisze:K.M pisze:Ale już po sprawie. Zupełnie przypadkiem dostrzegłam ją pod krzakami. Martwą.
ot taki drobiażdżek, błahostka zupełna![]()
rany boskie.....
K.M pisze:Ja miałam na myśli to, że koniec temu. Chyba nie trudno sie domyślić -.-
Poker71 pisze:(...)
Blue pisze:A bierzesz pod uwagę że autorka wątku może mieć dopiero np. 13-14 lat i tak naprawdę być jeszcze dzieckiem które nic dobrego nie zyska na wysłuchaniu takich epitetów (a na pewno żaden kot na tym nie zyska)
Blue pisze:że to gdzie jesteśmy to tylko forum gdzie uczyć i myśli w tym co piszemy nie widać ale to wcale nie oznacza że ich nie ma
Blue pisze:bierzesz pod uwagę że nie każdy człowiek, nawet ten w sumie dobry - musi mieć wielką empatię do kotów, umierać z nerwów gdy kot gorzej się czuje, szaleć z niepokoju gdy kot zaginie?
Blue pisze:Znam ludzi których bardzo lubię i szanuję - a dla których kot choć obok nich jest i krzywdy mu nie zrobią i jeść dają - nie jest otaczany szczególną troską.
Gdy zdarzy mu się zemrzeć - jest brany kolejny - bo kot w gospodarstwie jest pożyteczny.
Mam im powiedzieć że są obrzydliwsi od karalucha?
PcimOlki pisze:Wyluzuj, idź na pifko, czy na pierogi - nic nie zmienisz wnerwem swoim.
Poker71 pisze:Tak- moja reakcja jest skrajna.
Blue pisze:Znam ludzi których bardzo lubię i szanuję - a dla których kot choć obok nich jest i krzywdy mu nie zrobią i jeść dają - nie jest otaczany szczególną troską.
Gdy zdarzy mu się zemrzeć - jest brany kolejny - bo kot w gospodarstwie jest pożyteczny.
Mam im powiedzieć że są obrzydliwsi od karalucha?
To by z kolei jak o mojej wrażliwości świadczyło?
Poker71 pisze:Kot zyska będąc z dala od takich osób. Osobnik zyska jeśli spróbuje pomyśleć skąd taka reakcja.
..... że co? nie bardzo zrozumiałam zdanie
Blue pisze:jeśli kogoś kot nie obchodzi- nie powinien mieć kota. Jeśli kogoś pies nie obchodzi- nie powinien mieć psa. Jeśli kogoś dziecko nie obchodzi- nie powinien mieć dziecka.
Jeśli ma kota, psa, dziecko, a ich los go nie obchodzi- nie jest dobrym człowiekiem.
Blue pisze:Nie wiem co Ty masz im powiedzieć. Ja wyrażam MOJĄ opinię.
vega013 pisze:Przecież K.M w całości ponosi odpowiedzialność za śmierć tej kotki. Nikt inny, tylko K.M spowodowała to nieszczęście.
Blue pisze:Tak - a świat jest idealny.
Nie, nie jest - cokolwiek oznaczałby ten idealny.
Blue pisze:Czasem warto ugryźć się w język.
Zwyzywałaś w niewybredny sposób osobę której nie znasz, nic o niej nie wiesz, nie wiesz tak naprawdę co czuła i co robiła.
Blue pisze:Sądzisz że dałaś dobry przykład wrażliwości?
Tak właśnie jest. To bardzo niedoskonały kanał komunikacyjny.Blue pisze:....
Na forum widać tylko słowa napisane - bez tego wszystkiego co im towarzyszy.
Czynności, myśli, obaw.
Ja napiszę - kurde, Luna coś dziwna. Hmmm....
A wogóle to mam dość tej pogody.
Czy w tym co napisałam widzisz cały mój stres o Lunę, zastanawianie się co tym razem, czy to tylko upał czy coś więcej, rozterki - fundować jej stres i weta czy jeszcze poczekać?
Widzisz moje uczucia do niej, to co razem przeżyłyśmy i nadzieję że przeżyjemy jeszcze wiele?
Nie, nie widzisz.
Widzisz kilka słów, bez emocji i to przeplecionych komentarzem o pogodzie.
...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Myszorek i 136 gości