^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 21, 2011 15:15 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

kya pisze:Melka ma rozwolnienie :? Kupilam smecte ale nie wiem ile jej tego podac. Kota ma 7-8 kg zywej wagi.

Myślę że tak jak u niemowląt: u dzieci do ukończenia 1 roku życia podaje się 1 torebkę Smecty dziennie w dwóch równych porcjach, czyli 1/2 torebki x 2.
Obrazek
To mój ukochany szczurek, już dawno w szczurzym niebie. To druga życiowa męska miłość. Pierwszą był ukochany kot...
Nigdy nie dyskutuj z zadufanym w sobie idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...

agajwg

Od: Sob cze 25, 2011 10:11

Post » Czw lip 21, 2011 16:44 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

własnie wlalam jej zawiesinke z 1/2 torebki. Mam nadzieje, ze jej minie bo jakos wizyta u weta nie marzy mi sie .
W takich warunkach teraz mieszkam, wspolczujcie mi i kotom :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek Obrazek

Nie ma to jak udane wakacje, nie? :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Czw lip 21, 2011 17:42 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

kya pisze:własnie wlalam jej zawiesinke z 1/2 torebki. Mam nadzieje, ze jej minie bo jakos wizyta u weta nie marzy mi sie .
Obrazek Obrazek

Super!!! :evil:
Ja tez mam fajnie, mi "budowlańcy" którzy właśnie ocieplają bok (dzięki Bogu już kończą) w tamtym tygodniu zbili szybę w oknie, zrzucając poprzednie ocieplenie z 10 piętra...też mam duży pokój jak w melinie :D
Ja bym jeszcze podała kotu Lakcid - stosowany w leczeniu wspomagającym w biegunkach wirusowych u dzieci, można podać podać Lakcid jako pół ampułki rozpuszczone w wodzie, generalnie jest dobrze tolerowany i działa (także) p/biegunkowo u wszystkich mięsożerców ( u innych też - leczą nim nawet nieżyty u królików :D )
Obrazek
To mój ukochany szczurek, już dawno w szczurzym niebie. To druga życiowa męska miłość. Pierwszą był ukochany kot...
Nigdy nie dyskutuj z zadufanym w sobie idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...

agajwg

Post » Czw lip 21, 2011 18:42 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Lakcid daje tez.

kya

Post » Czw lip 21, 2011 21:02 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

agajwg pisze:
A w temacie ratunku... Ja już raz ratowałam i mi wystarczy na całe życie :)
Pixia... próbuję ruszyć kwestię naszej lokalnej petfarmy... Zaczęłam akcję wśród psiarzy. Może coś zdziałamy.

Dorota, dziewczyny z TOZ Police bardzo by się ucieszyły, tam tylko jedna ma wspólny z mężem samochód, zwierzaki z interwencji są wożone do lecznicy w Szczecinie ...autobusem (masakra). Poza tym wszystko inne - z przysłowiowego kapcia lub też autobusem (kontakt do Izy na stronie TOZ Police). Jutro będzie reportaż o polickim Tozie w Polickiej tv - może ktoś nagra, warto posłuchać. Dziewczyny zostały oszukane, od stycznia zero finansowania (wszystko leki, karma, interwencje, lokal, transport, za własne pieniądze) a obiecane pieniądze od gminy - już od miesiaca powinny leżeć na stole...A kotów w siedzibie 8O 8O i ciągle przybywa, dziś starsze małżeństwo wzięło przy mnie maluszka, to po godzinie ja przywiozłam śmieciowego. I końca nie widać....[/quote]

To się zgadamy w sobotę i dam Ci na mnie namiary :)
Kodak, Agent i Puszkin oraz CTR Admirał
Obrazek Obrazek

DorotaEm

Od: Pt paź 09, 2009 17:53

Post » Pt lip 22, 2011 7:40 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

kya pisze:.
Obrazek Obrazek

normalnie szacun kya....ale już się cieszymy na otwarcie lokalu :mrgreen:
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Pt lip 22, 2011 12:56 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Koci Szczecinie, czy któraś z was ma pożyczyć podbierak na ryby lub koty?
I nie zechciała by może jutro uczestniczyć w trochę innych łowach- bo na porzuconego królika na ogródku?
Miau,miau,miau :)

sebriel

Od: Pt mar 13, 2009 11:21

Post » Pt lip 22, 2011 13:49 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Podbieraka nie mam, ale wiem kto ma/miał.
A ten królik to gdzie kica?
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Pt lip 22, 2011 19:14 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

o kurka królik luzem w taki deszcz...

agiis-s

Post » Pt lip 22, 2011 19:15 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

salix

Od: Nie cze 26, 2011 14:56

Post » Pt lip 22, 2011 19:22 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Szanowny Koci Szczecinie ja w sprawie jutrzejszego grilla - może ze względów pogodowych go przesunąć na za tydzień?

agiis-s

Post » Pt lip 22, 2011 19:38 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Ja mam nadzieję, że jednak przestanie padać i będziemy się mogli spotkać na działce. A jak będzie lać to może faktycznie lepiej przesunąć termin.
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Pt lip 22, 2011 19:41 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Ogladalam prognozy, ma byc tak samo jak dzisiaj :(((

kya

Post » Pt lip 22, 2011 19:44 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Wczoraj Marcel chciał wskoczyć na drapak i go połamał. :roll: odcinając tym samym reszcie towarzystwa drogę na szafę.
Zobaczcie jaki piękny kolorowy drapak zbudowałam, żeby kociarnia mogła w dalszym ciągu korzystać z legowisk na szafie :D
Obrazek
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Pt lip 22, 2011 20:17 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Ok. mam 3 propozycje:
1) Jutro - jak nie pada - działka, jeżeli pada - dom
2) W niedzielę - wszystkie prognozy jednoznaczne - ma być ładnie i w końcu nie padać - przesuwamy o jeden dzień, wszystko jak było
3) Za tydzień (jeszcze mam urlop) ale czy wtedy wszystkim pasuje i czy sobota czy niedziela?
Czekam na dopowiedzi do jutra rana, bo nie wiem czy kiełbasy i szaszłyki mrozić :D Ja się dostosuje
Obrazek

agajwg

[poprzednia][następna]