witam i mam problem Katowice

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 21, 2011 14:30 Re: witam i mam problem Katowice

klauduska pisze:zaznaczam..

Co to znaczy? Już któryś wątek ktoś tak pisze? Moderacja jakaś czy co?

mantra

Od: Czw maja 17, 2007 14:46

Post » Czw lip 21, 2011 14:32 Re: witam i mam problem Katowice

mantra pisze:

nie- ja np. szukam nowych postów przez funkcję "zobacz swoje posty" i takie "zaznaczone" mi się pojawiają :)

a wracając do meritum popieram zdanie Liwii_.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw lip 21, 2011 14:41 Re: witam i mam problem Katowice

Z kociego ABC:
Anja napisał(a):
Proszę o przywilej nie przychodzenia na świat
...nie przychodzenia na świat póki nie zapewnisz mi
domu i pana, który się mną zaopiekuje,
i prawa do życia tak długo,
jak długo będę fizycznie zdolny do cieszenia się życiem
...nie przychodzenia na świat póki moje ciało nie będzie cenne,
a człowiek nie przestanie go maltretować, ponieważ jest bezwartościowe i liczne
(oryginał znajduje się na stronie http://www.petconnectioninc.com/ ; tłumaczenie: ani)
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw lip 21, 2011 14:43 Re: witam i mam problem Katowice

wychodzę z założenia, że autor wątku znalazł rodzącą kotkę, ale nie zmienia to faktu, że ślepe małe należy uśpić, a kotkę wykastrować, aby zapobiec dalszemu rozmnażaniu.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Czw lip 21, 2011 14:52 Re: witam i mam problem Katowice

Mam nadzieję , że autor wątku skontaktuje się z Liwia_ i skorzysta z jej pomocy. Na przyszłość jednak drogi autorze wątku radzę :nie obrażaj się na ludzi, którzy mówią ci prawdę lecz bierz odpowiedzialność za swoje czyny.
Obojętnego na niedolę zwierząt i ludzka niedola nie wzruszy

FeminaLaboriosa

Od: Pt lip 23, 2010 13:56

Post » Czw lip 21, 2011 14:53 Re: witam i mam problem Katowice

FeminaLaboriosa pisze:Mam nadzieję , że autor wątku skontaktuje się z Liwia_ i skorzysta z jej pomocy. Na przyszłość jednak drogi autorze wątku radzę :nie obrażaj się na ludzi, którzy mówią ci prawdę lecz bierz odpowiedzialność za swoje czyny.

BRAWO!!!!!
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Czw lip 21, 2011 14:53 Re: witam i mam problem Katowice

to że kotkę należy wysterylizować myślę że autor wątku o tym wie tylko skąd na to wziąc pieniądze to jest problem.
ObrazekObrazekObrazek

hutek

Od: Pon paź 04, 2010 17:41

Post » Czw lip 21, 2011 14:54 Re: witam i mam problem Katowice

hutek pisze:to że kotkę należy wysterylizować myślę że autor wątku o tym wie tylko skąd na to wziąc pieniądze to jest problem.

Ola i w tym obiecała pomóc, jeśli się nie uda- ja pomogę.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Czw lip 21, 2011 14:57 Re: witam i mam problem Katowice

FeminaLaboriosa pisze:Mam nadzieję , że autor wątku skontaktuje się z Liwia_ i skorzysta z jej pomocy. Na przyszłość jednak drogi autorze wątku radzę :nie obrażaj się na ludzi, którzy mówią ci prawdę lecz bierz odpowiedzialność za swoje czyny.

powalające. Chłopak chyba źle zrobił że zlitował się nad kotką, dzisiaj nie miałby problemu. Czytając takie wpisy można dojść tylko do takiego wniosku.
ObrazekObrazekObrazek

hutek

Post » Czw lip 21, 2011 14:59 Re: witam i mam problem Katowice

hutek pisze:

powalające. Chłopak chyba źle zrobił że zlitował się nad kotką, dzisiaj nie miałby problemu. Czytając takie wpisy można dojść tylko do takiego wniosku.

Ale ja nie zauważyłam w tym wątku żadnej wypowiedzi krytykującej go, poza zachętą do kastracji kocura nawet jak nie wychodzi.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Czw lip 21, 2011 15:00 Re: witam i mam problem Katowice

Liwia_ pisze:Nie wiem, jaką decyzję podejmie założyciel wątku, ale jeżeli nie ma pieniędzy na opiekę nad kotami, warunków do ich odchowania i trzymania u siebie, to w obecnej sytuacji uśpienie ślepego miotu jest moim zdaniem jedynym rozwiązaniem.
...............
Jakby co - proszę o pw, ew. maila/telefon (można znaleźć w adopcjach w moim profilu). Jakby co - zgodnie z wcześniejszą deklaracją, pomogę, wezmę małe do uśpienia i za eutanazję zapłacę.

Jeżeli nie ma możliwości zadbania o kocięta, zapewnienia im przyszłośći, to Waldku skorzystaj z propozycji Liwii.
Osobiście nie usypiam znalezonych kociąt, ale ja potrafię się nimi zająć i w swoim czasie wyadoptować.
W Twojej Waldku sytuacji, dla kociaków "niebyt" będzie mniejszym złem niż poniewierka i bezdomność.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Czw lip 21, 2011 15:00 Re: witam i mam problem Katowice

mantra pisze:

[/quote]
nie miałam czasu na napisanie nic więcej, a jak zaznaczysz "śledź temat" to zawala skrzynkę, a tak łatwiej mi obserwować wątek po prostu :)

a co do sprawy, to ja popieram uśpienie miotu. jak nie stać jest, żeby podawać lepsze karmy nawet swojemu kotu, to należy przyjąć za założenie, że nie jest też stać na karmienie odpowiednio i matki i rosnących malców, co wcale tanie nie jest.
mam nadzieję, że autor wątku podejmie dobrą decyzję, a ja proponuje nie gdybać czy się obraził czy nie, bo nie odp przez jakiś czas..

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Czw lip 21, 2011 15:02 Re: witam i mam problem Katowice

A jaki to nieodpowiedzoalny czyn popełnił Waldek?
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Czw lip 21, 2011 15:03 Re: witam i mam problem Katowice

Co do sterylki - prosiłam o zapytanie się o nią w katowickim wątku, bo nie jestem pewna, czy jest teraz możliwość ciachnięcia na talon, kilka miesięcy temu była. Jest szansa, że da się to zrobić. Jeżeli nie - jest kasa kastracyjna, bazarki, względnie forum, sama się dorzucę. Optymalnie byłoby też i kocurka ciachnąć...

Mam nadzieję, że nikt się nie obraził, jeżeli założyciel wątku ma wątpliwości, czy sytuacja z kociętami jest faktycznie tak zła, jak piszę - wystarczy przejść się do katowickiego schroniska i przejrzeć forum. Jakby co - czekam na kontakt.
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Czw lip 21, 2011 15:06 Re: witam i mam problem Katowice

Prakseda pisze:

A jaki to nieodpowiedzoalny czyn popełnił Waldek?

właśnie
ObrazekObrazekObrazek

hutek

[poprzednia][następna]