Magruśka juz w Bydgoszczy! Wieści na bieżąco :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 21, 2011 8:50 Re: Magrunia...podejrzenie FeLV/FIV. DT potrzebne.CITO !!!! W-wa

Magilaina, może nie doczytałam, a jakie właściwie objawy ma kotka?
Przed oddaniem do Koterii była chuda, ale pisałaś, że ma apetyt. Na co konkretnie Koteria prowadzi tę atybiotykoterapię - KK, kaszel, temperatura?
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Czw lip 21, 2011 8:53 Re: Magrunia...podejrzenie FeLV/FIV. DT potrzebne.CITO !!!! W-wa

Prakseda pisze:Magilaina, może nie doczytałam, a jakie właściwie objawy ma kotka?
Przed oddaniem do Koterii była chuda, ale pisałaś, że ma apetyt. Na co konkretnie Koteria prowadzi tę atybiotykoterapię - KK, kaszel, temperatura?

Jak ją zawoziłam to kichała glutami i miała uwidocznioną trzecią powiekę. A Pani Doktor powiedziała, że kaszle bardzo. Temperatury wówczas nie miała, bo gdy byłam na USG na Białobrzeskiej (w dniu zawiezienia Magry do Koterii) to miała 38,5 stopni. Chuda była, ale to raczej z braku jedzenia. Bo odkąd ja spotkałam to jadła ładnie. I piła.

Magilaina

Od: Pon paź 16, 2006 10:41

Post » Czw lip 21, 2011 9:40 Re: Magrunia...podejrzenie FeLV/FIV. DT potrzebne.CITO !!!! W-wa

Magilaina pisze:
Prakseda pisze:Magilaina, może nie doczytałam, a jakie właściwie objawy ma kotka?

Jak ją zawoziłam to kichała glutami i miała uwidocznioną trzecią powiekę. A Pani Doktor powiedziała, że kaszle bardzo. Temperatury wówczas nie miała, bo gdy byłam na USG na Białobrzeskiej (w dniu zawiezienia Magry do Koterii) to miała 38,5 stopni. Chuda była, ale to raczej z braku jedzenia. Bo odkąd ja spotkałam to jadła ładnie. I piła.

A może to "tylko" robale, chudość mimo apetytu i kaszel.
Dobra, już nie gdybam i wymądrzam się. Wetka wie, co robić. Czekamy na testy.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.

Prakseda

Post » Czw lip 21, 2011 11:40 Re: Magrunia...podejrzenie FeLV/FIV. DT potrzebne.CITO !!!! W-wa

Oferta p.Asi z fb brzmi sensownie i Magrunia ponieważ była wychodząca miałaby super :lol: Teraz tylko te cholerne testy :mrgreen: Dlaczego czuję po kościach, że będzie DOBRZE :?: :!:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Czw lip 21, 2011 11:54 Re: Magrunia...podejrzenie FeLV/FIV. DT potrzebne.CITO !!!! W-wa

Tak, Pani Asia jest świetna babką. Jestesmy w kontakcie. Dzwoniła własnie Pani Iza z Koterii. Pytała o decyzję - powiedziałam, że kotkę tak czy inaczej zabieram. Ufff. Zaraz będzie robiony test i od razu pobrana krew i wysłana do badania.

Mam zadzwonić za godzinę. Prosze o najmocniejsze kciuki przez godzinę. Z całej siły!

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Magilaina

Post » Czw lip 21, 2011 11:56 Re: Magrunia...podejrzenie FeLV/FIV. DT potrzebne.CITO !!!! W-wa

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw lip 21, 2011 12:03 Re: Magrunia...podejrzenie FeLV/FIV. DT potrzebne.CITO !!!! W-wa

Będę brutalna, za późno na kciuki. Test ujawni tylko stan realny.
Ale ciągle wierzę, że bedą ujemne i Magrunia zostanie szczęsliwym posiadaczem swojego człowieka.

Prakseda

Post » Czw lip 21, 2011 12:04 Re: Magrunia...podejrzenie FeLV/FIV. DT potrzebne.CITO !!!! W-wa

Też czekam na wyniki!
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Czw lip 21, 2011 12:16 Re: Magrunia...podejrzenie FeLV/FIV. DT potrzebne.CITO !!!! W-wa

I ja czekam...
:ok: :ok: :ok:

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Czw lip 21, 2011 13:15 Re: Magrunia...podejrzenie FeLV/FIV. DT potrzebne.CITO !!!! W-wa

OBYDWA TESTY NEGATYWNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Myslałam, że zejde na zawał oczekując!!!!! TAK SIE CIEEEEEEEESZĘ :piwa: :1luvu: :piwa: :1luvu:

Pani Iza (najukochańsza na świecie) powiedziała, że krew poszła do badania i może to da lepszy obraz diagnostyczny. Udało mi się wyprosić i Magri może zostać w Koterii na pewno do poniedziałku. Może ktos będzie jechał wkrótce nad morze i mógłby zabrać Magrunię do Bydgoszczy??? Asia leczyłaby ją dalej (przy wsparcu naszym mam nadzieję).

Muszę teraz naprawdę popracować, jak bedę w domu to dogadam się z Asia konkretniej i poszukam transportu.

Jejku, co by to nie było to na pewnoe nie te cholerne wirusy. Jestem przeszczęsliwa!

Dziekuję Wam bardzo za wsparcie. Dziękuję :1luvu: :1luvu: :1luvu: Sama nie dałabym rady.

Magilaina

Post » Czw lip 21, 2011 13:16 Re: Magrunia...podejrzenie FeLV/FIV. DT potrzebne.CITO !!!! W-wa

:D :D :D :D :D :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa:

Bazyliszkowa

Post » Czw lip 21, 2011 13:17 Re: Magrunia...podejrzenie FeLV/FIV. DT potrzebne.CITO !!!! W-wa

W tej sytuacji zdecydowanie sugerowałabym zrobienie wymazu i posiewu z antybiogramem, żeby podać Magruni jakiś skuteczny antybiotyk, a nie strzelać w ciemno.

Bazyliszkowa

Post » Czw lip 21, 2011 13:19 Re: Magrunia...podejrzenie FeLV/FIV. DT potrzebne.CITO !!!! W-wa

Jaka wspaniała wiadomość :D
:piwa: :piwa: :piwa:

Już wczoraj wrzuciłam pytanie na wątek transportowy.

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Czw lip 21, 2011 13:32 Re: Magrunia...podejrzenie FeLV/FIV. DT potrzebne.CITO !!!! W-wa

Ja zasponsoruję ten posiew, proszę tylko o info, co napisać w tytule przelewu i zaraz puszczę!
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Czw lip 21, 2011 13:37 Re: Magrunia...podejrzenie FeLV/FIV. DT potrzebne.CITO !!!! W-wa

Bazyliszkowa pisze:W tej sytuacji zdecydowanie sugerowałabym zrobienie wymazu i posiewu z antybiogramem, żeby podać Magruni jakiś skuteczny antybiotyk, a nie strzelać w ciemno.

Racja!!!

Jaka ulga. Chce mi sie powiedzieć: "A nie mówiłam". Przeczucia istnieją.
:piwa: :piwa: :piwa: :D :D :D

Prakseda

[poprzednia][następna]