Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
magaaaa pisze:Nie mam np pjecia czym karmić starszego kota. Obstawiam seniora RC - słusznie?
Ew sensitivity może?
casica pisze:Przebadany mówisz. Łącznie z rezonansem czy tomografią? Jeśli wyniki ma dobre, a zachowanie nagle zaczęło odbiegać od normy na tyle, że Cię zaniepokoiło, to spróbuj skonsultować z jakimś sensownym wetem czy to nie są aby pierwsze objawy jakiegoś mikroudaru albo wylewu.
siliana pisze:casica pisze:Przebadany mówisz. Łącznie z rezonansem czy tomografią? Jeśli wyniki ma dobre, a zachowanie nagle zaczęło odbiegać od normy na tyle, że Cię zaniepokoiło, to spróbuj skonsultować z jakimś sensownym wetem czy to nie są aby pierwsze objawy jakiegoś mikroudaru albo wylewu.
nie no, on zawsze byl gadula i maruda, tylko teraz bardziej. ale bardziej sie sklaniam ku temu, ze to narastalo falowo, niz nagle. problem jest taki, ze jak on zaczyna plakac, to trzeba go wziac na rece, az sie uspokoi (zawsze sie wtedy uspokaja). gorzej, jak wlasnie jestem pod prysznicem, czy wychodze do pracy, albo chocby gotuje obiad. poki co dostaje segan, ale nie daje to spektakularnej poprawy.
casica pisze:W każdym razie nie wydaje mi się, żeby sztuczne karmy, nawet te najlepsze i najdroższe były lepsze od mięsa.
magaaaa pisze:Tak, jeśli wyniki nie będą wymagały czegoś innego to faktycznie zanabędziemy mobility.
siliana pisze:casica pisze:W każdym razie nie wydaje mi się, żeby sztuczne karmy, nawet te najlepsze i najdroższe były lepsze od mięsa.
moze nie lepsze, ale mam nadzieje, ze nie gorszeja wegetarianka, zalamalabym sie, gdybym musiala babrac sie w miesie codziennie. a za obecnymi karmami przemawia fakt, ze rekomenduje mi je moja wetka i ze chlopaki maja wspaniale wyniki.
pixie65 pisze:Artykuł o zaburzeniach behawioralnych u starszych zwierząt:
http://medycynabehawioralna.republika.p ... 022006.pdf
I namiary na wetkę z Zielonki, która artykuł napisała i takimi problemami się zajmuje:
http://medycynabehawioralna.republika.pl/menu_kot.html
Użytkownicy przeglądający ten dział: ewar i 480 gości