Wątek o seniorach - WAŻNE zbieramy informacje!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 20, 2011 13:07 Re: Wątek o seniorach - WAŻNE zbieramy informacje!!!

ano. i pewnie Tobie miałam coś zeskanować a potem mi wywaliło w powietrze kompa...
:?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Śro lip 20, 2011 13:15 Re: Wątek o seniorach - WAŻNE zbieramy informacje!!!

Neee...nie miałaś nic skanować.
Jeszcze :wink:
Zapytałam kontrolnie bo sobie skojarzyłam z watku Wani71 i pomyślałam, że może masz jakieś...echem...nielegalne źródło dostępne elektronicznie... 8)
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Śro lip 20, 2011 13:33 Re: Wątek o seniorach - WAŻNE zbieramy informacje!!!

Ale dobrze wiedzieć, ze masz, hłe hłe :mrgreen:

Pixie, zdjęcia będą wieczorem i się szykuj na chrzciny, bo już mnie dziś nie spławisz :twisted:

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Śro lip 20, 2011 13:43 Re: Wątek o seniorach - WAŻNE zbieramy informacje!!!

:ok:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Śro lip 20, 2011 17:51 Re: Wątek o seniorach - WAŻNE zbieramy informacje!!!

magaaaa pisze:Nie mam np pjecia czym karmić starszego kota. Obstawiam seniora RC - słusznie?
Ew sensitivity może?

ja tez zawsze czekam na wyniki badan i od tego uzalezniam karme. poki co, moje starszaki maja najlepsze wyniki z calej gromadki i sa na RC molibility, z tego co zrozumialam, to ona lepiej niz rc senior dba o stawy starszaka.
[url]=https://www.facebook.com/share/p/nG6iiNMb2xu4Ttjy/2 koty szukają domu[url]

siliana

Od: Śro lis 09, 2005 23:14

Post » Śro lip 20, 2011 17:54 Re: Wątek o seniorach - WAŻNE zbieramy informacje!!!

casica pisze:Przebadany mówisz. Łącznie z rezonansem czy tomografią? Jeśli wyniki ma dobre, a zachowanie nagle zaczęło odbiegać od normy na tyle, że Cię zaniepokoiło, to spróbuj skonsultować z jakimś sensownym wetem czy to nie są aby pierwsze objawy jakiegoś mikroudaru albo wylewu.

nie no, on zawsze byl gadula i maruda, tylko teraz bardziej. ale bardziej sie sklaniam ku temu, ze to narastalo falowo, niz nagle. problem jest taki, ze jak on zaczyna plakac, to trzeba go wziac na rece, az sie uspokoi (zawsze sie wtedy uspokaja). gorzej, jak wlasnie jestem pod prysznicem, czy wychodze do pracy, albo chocby gotuje obiad. poki co dostaje segan, ale nie daje to spektakularnej poprawy.
[url]=https://www.facebook.com/share/p/nG6iiNMb2xu4Ttjy/2 koty szukają domu[url]

siliana

Post » Śro lip 20, 2011 19:21 Re: Wątek o seniorach - WAŻNE zbieramy informacje!!!

Tak, jeśli wyniki nie będą wymagały czegoś innego to faktycznie zanabędziemy mobility.
A to moja seniorka, nie ma jeszcze imienia, roboczo nazywam ją Burmilla:
Obrazek

magaaaa

Post » Śro lip 20, 2011 19:24 Re: Wątek o seniorach - WAŻNE zbieramy informacje!!!

siliana pisze:
casica pisze:Przebadany mówisz. Łącznie z rezonansem czy tomografią? Jeśli wyniki ma dobre, a zachowanie nagle zaczęło odbiegać od normy na tyle, że Cię zaniepokoiło, to spróbuj skonsultować z jakimś sensownym wetem czy to nie są aby pierwsze objawy jakiegoś mikroudaru albo wylewu.

nie no, on zawsze byl gadula i maruda, tylko teraz bardziej. ale bardziej sie sklaniam ku temu, ze to narastalo falowo, niz nagle. problem jest taki, ze jak on zaczyna plakac, to trzeba go wziac na rece, az sie uspokoi (zawsze sie wtedy uspokaja). gorzej, jak wlasnie jestem pod prysznicem, czy wychodze do pracy, albo chocby gotuje obiad. poki co dostaje segan, ale nie daje to spektakularnej poprawy.

Może to faktycznie wiek? :) I zawsze lepsza opcja :ok:
Mój niezyjący Dracul zrobił się swego czasu takim właśnie zrzędliwym staruszkiem. Tak teraz sie powoli robi Putita. Drze pysio, zawsze była zaborcza, teraz jeszcze bardziej. Starość.

A propos karm, ja w ogóle koty karmię mięsem, wszystkie moje koty. Putitę, nie dość, że staruszkę to również "nerkową" też.
Ignaś też je mięso, też ma 15 lat. Reszta młodsza, więc nie wydziwiam.
W każdym razie nie wydaje mi się, żeby sztuczne karmy, nawet te najlepsze i najdroższe były lepsze od mięsa.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Śro lip 20, 2011 19:27 Re: Wątek o seniorach - WAŻNE zbieramy informacje!!!

casica pisze:W każdym razie nie wydaje mi się, żeby sztuczne karmy, nawet te najlepsze i najdroższe były lepsze od mięsa.

moze nie lepsze, ale mam nadzieje, ze nie gorsze :wink: ja wegetarianka, zalamalabym sie, gdybym musiala babrac sie w miesie codziennie. a za obecnymi karmami przemawia fakt, ze rekomenduje mi je moja wetka i ze chlopaki maja wspaniale wyniki.

siliana

Post » Śro lip 20, 2011 19:28 Re: Wątek o seniorach - WAŻNE zbieramy informacje!!!

magaaaa pisze:Tak, jeśli wyniki nie będą wymagały czegoś innego to faktycznie zanabędziemy mobility.

ale sliczna srebrna dziewczyna :1luvu: odpowiednikiem mobility jest hills j/d, ktory wystepuje tez w wersji mokrej.

siliana

Post » Śro lip 20, 2011 19:30 Re: Wątek o seniorach - WAŻNE zbieramy informacje!!!

siliana pisze:
casica pisze:W każdym razie nie wydaje mi się, żeby sztuczne karmy, nawet te najlepsze i najdroższe były lepsze od mięsa.

moze nie lepsze, ale mam nadzieje, ze nie gorsze :wink: ja wegetarianka, zalamalabym sie, gdybym musiala babrac sie w miesie codziennie. a za obecnymi karmami przemawia fakt, ze rekomenduje mi je moja wetka i ze chlopaki maja wspaniale wyniki.

Ja wiem, że są osoby, które się mięsa brzydzą. Jakkolwiek, nie ukrywam, że trudno mi to sobie wyobrazić, jesli maja podać np kotu.
Nie wiem, kieruję się tym co mi kiedyś powiedział bardzo dobry wet - zastanów się, czy ty chiałabys przezyć całe życie na konserwach?
Ja się w każdym razie tego trzymam :)
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Śro lip 20, 2011 19:58 Re: Wątek o seniorach - WAŻNE zbieramy informacje!!!

pixie65 pisze:Artykuł o zaburzeniach behawioralnych u starszych zwierząt:
http://medycynabehawioralna.republika.p ... 022006.pdf
I namiary na wetkę z Zielonki, która artykuł napisała i takimi problemami się zajmuje:
http://medycynabehawioralna.republika.pl/menu_kot.html

bardzo dziekuje za ten artykul :1luvu:

siliana

Post » Czw lip 21, 2011 6:18 Re: Wątek o seniorach - WAŻNE zbieramy informacje!!!

Kupiłam tę karmę Ageing +12 RC. Kotka zjadła całą michę, ale kto dla starców - czesto bezzębnych - wymyślił takie wielkie krokiety???
Mobility nie ma aż tak wielkich kawałów, co?

magaaaa

Post » Czw lip 21, 2011 19:31 Re: Wątek o seniorach - WAŻNE zbieramy informacje!!!

ponoc kot bez zebow spokojnie moze jesc sucha karme, bo ja polyka, a nie gryzie. nie wiem, jak wyglada twoja karma, ale mobility i j/d ma dosc male granulki.

siliana

Post » Czw lip 21, 2011 22:03 Re: Wątek o seniorach - WAŻNE zbieramy informacje!!!

Kefir nie ma zębów i woli smaczną dobrą suchą - tak sobie wybrał.
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

[poprzednia][następna]