Kocięta od zbieraczki, Akselek [*] :( Burza i Sparta w DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 20, 2011 17:07 Re: RATUNKU!!! Kocięta odebrane, KAZIO DT pilnie! s. 17

Dziękuję. Nie próbowałam :oops: Założyłam, że wymaga zalogowania, jak większość wydarzeń na facebooku.
Rzeczywiście, otworzyły się.

:crying: Biedna Sparta :placz:
Ostatnio edytowano Śro lip 20, 2011 17:10 przez alata, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek
Sprawdź, czy kupujesz produkty firm prowadzących testy na zwierzętach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=156138
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600483

alata

Od: Pt lis 19, 2010 1:25

Post » Śro lip 20, 2011 17:10 Re: RATUNKU!!! Kocięta odebrane, KAZIO DT pilnie! s. 17

alata pisze:Dziękuję. Nie próbowałam :oops: Założyłam, że wymaga zalogowania, jak większość wydarzeń na facebooku.

No aż takim chamem, żeby wrzucać linki wymagające zalogowania to ja nie jestem :wink:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro lip 20, 2011 17:12 Re: RATUNKU!!! Kocięta odebrane, KAZIO DT pilnie! s. 17

Przepraszam, ja w ogóle nie bywam na fb. Myślałam, że trzeba się zalogować, żeby zobaczyć cokolwiek, niezależnie od woli zamieszczającego zdjęcia :oops: Człowiek uczy się przez całe życie :wink:
Obrazek Obrazek
Sprawdź, czy kupujesz produkty firm prowadzących testy na zwierzętach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=156138
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600483

alata

Od: Pt lis 19, 2010 1:25

Post » Śro lip 20, 2011 18:47 Re: RATUNKU!!! Kocięta odebrane, KAZIO DT pilnie! s. 17

joshua_ada pisze:
mamba luna pisze:
joshua_ada pisze:Ech... Pusto. :(

I co ja mam Kaziowi powiedzieć? :roll:

zawsze tak jest. Akcja najpierw pędzi jak burza, udaje się wydostawać koty, leczyć. A potem wszystko cichnie. Jakby nigdy nic. Ale te koty nadal żyją!

niestety ale latwiej jest wpalcic na konto, podarowac transporter, leki, zalatwic lecznice, zrobic bazarek etc. niz dac domek bo nie kazdy ma na to warunki...

Rozumiem to. I doceniam każdą formę pomocy. Od pojedynczej złotówki, po pomoc w zawiezieniu itp.
Ale też i wątek zaczął spadać. DT dla Kazia nie ma, a czas w szpitaliku zaczyna się kończyć. Oczywiście, można próbować go tam przetrzymać, ale po pierwsze nie ma na to kasy, po drugie on też nie wie o co chodzi, dlaczego jest w klatce, co robią te psy w boksach itp. To miałam na myśli.

wiem o co chodzi ale mysle, ze Kazio czuje, ze chcemy dla niego jak najlepiej! inaczej niz wplata na konto pomoc nie moge chocbym chciala-mam kotke agresorke, ktora czasem bije mi moja Mambe, nas ale kochac trzeba!
trzymam kciuki za domek dla Kazia i zdrowie :ok:
Kicia... 16.09.2016 (*)

mamba luna

Od: Pon gru 19, 2005 0:14

Post » Śro lip 20, 2011 19:51 Re: RATUNKU!!! Kocięta odebrane, KAZIO DT pilnie! s. 17

A skąd w Sparty te rany na pyszczku?
Grzybek?

piccolo

Od: Czw kwi 03, 2008 12:39

Post » Śro lip 20, 2011 19:59 Re: RATUNKU!!! Kocięta odebrane, KAZIO DT pilnie! s. 17

alata pisze:Dziękuję. Nie próbowałam :oops: Założyłam, że wymaga zalogowania, jak większość wydarzeń na facebooku.

:crying: Biedna Sparta :placz:

Proponowałam olejek dziurawcowy na rany dla Kazia, jestem przekonana, że Sparcie też na pewno by pomógł ... szkoda, że nie wierzycie w jego skuteczność :(

tu mały przykład: viewtopic.php?f=13&t=99701&hilit=andzelika1952&start=33
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Śro lip 20, 2011 21:01 Re: RATUNKU!!! Kocięta odebrane, KAZIO DT pilnie! s. 17

Sparta to sama słodycz, mruczy na sam widok człowieka :) Wystawia brzusia, delikatnie się bawi i podgryza. Jest niesamowicie cierpliwa i spokojna podczas oczyszczania pyszczka.
Co do ranek wydaje mi się, że jest o wiele lepiej, jutro wizyta u weta i dalsze zalecenia.
Pozwoliłyśmy bidulce polatać trochę bez kołnierza, od razu zaczęła się grzecznie myć :)

Diki który już się tak nie nazywa ;) Teraz będzie Axel (bez dyskusji) jest małym odzwierciedleniem naszego Alexa (który niestety nie miał tyle szczęścia i jest całkowicie ślepy). Axel jest bombastyczny! Szaleje, podgryza, lata jak by go coś w dupkę ugryzło - wulkan energii ;) Jest o wiele mniej wyrozumiał jeżeli chodzi o zabiegi pielęgnacyjne, ale nie ma zmiłuj :P

Jutro po południu więcej info po wizycie u weta.

P.S. Trochę to wszystko nieskładnie opisane, ale po wczorajszej wizycie u weta do północy i dzisiejszej akcji z zalanym samochodem nie chcę i nie będę myśleć ;)

Dobranoc od Sparty i Axela.

paulina777

Od: Sob sie 11, 2007 12:29

Post » Czw lip 21, 2011 0:03 Re: RATUNKU!!! Kocięta odebrane, KAZIO DT pilnie! s. 17

Mogę spytać? Gdzie jest Kazio? W BoliŁapce go nie widziałam. Był tylko jakiś czarnulek.

Alisia

Od: Wto lut 15, 2011 20:16

Post » Czw lip 21, 2011 0:18 Re: RATUNKU!!! Kocięta odebrane, KAZIO DT pilnie! s. 17

Kazio nie jest w Boliłapce. A to ma jakieś znaczenie?

O olej dziurawcowy pytałam weta w szpitaliku. Nie ma z tym doświadczenia, więc nic mądrego mi nie powiedział. Zapytam "swojego" weta. Może to by dobry pomysł był!
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Czw lip 21, 2011 1:18 Re: RATUNKU!!! Kocięta odebrane, KAZIO DT pilnie! s. 17

joshua_ada pisze:O olej dziurawcowy pytałam weta w szpitaliku. Nie ma z tym doświadczenia, więc nic mądrego mi nie powiedział. Zapytam "swojego" weta. Może to by dobry pomysł był!

To ja pozwolę sobie polecić balsam Szostakowskiego - jest równie skuteczny jak olej dziurawcowy (o ile nie bardziej), a to powinien wet znać, bo to się stosuje w leczeniu ludzi też.
ObrazekObrazekObrazek

Selenga

Od: Wto kwi 01, 2008 10:46

Post » Czw lip 21, 2011 8:51 Re: RATUNKU!!! Kocięta odebrane, KAZIO DT pilnie! s. 17

Selenga pisze:
joshua_ada pisze:O olej dziurawcowy pytałam weta w szpitaliku. Nie ma z tym doświadczenia, więc nic mądrego mi nie powiedział. Zapytam "swojego" weta. Może to by dobry pomysł był!

To ja pozwolę sobie polecić balsam Szostakowskiego - jest równie skuteczny jak olej dziurawcowy (o ile nie bardziej), a to powinien wet znać, bo to się stosuje w leczeniu ludzi też.

Też zapytamy :)
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Czw lip 21, 2011 10:11 Re: RATUNKU!!! Kocięta odebrane, KAZIO DT pilnie! s. 17

Zmiana planów. Dopytałam o te wyniki krwi. Wszystko jest w porządku. Parametry wskazywały tylko na odwodnienie, ale Kazio dostawał już kroplówki. Zmiana planów - bo będzie dziś kastrowany.
Do DT mógłby już iść po kastracji. Nie musi już przebywać w szpitaliku. Domek tymczasowy będzie musiał mu tylko przemywać ranki, zalecenia jak i ile razy dziennie będą wydane pisemnie.

To kto da domek Kaziowi?
Naprawdę fajny kot z niego będzie, mam przeczucie, że to będzie megamiziak. Zero prychania, agresji. Ten kot się po prostu musi otworzyć na człowieka, a potem nie oderwie się od ludzkich kolan. O! :ok:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Czw lip 21, 2011 10:27 Re: RATUNKU!!! Kocięta odebrane, KAZIO DT pilnie! s. 17

joshua_ada pisze:Zmiana planów. Dopytałam o te wyniki krwi. Wszystko jest w porządku. Parametry wskazywały tylko na odwodnienie, ale Kazio dostawał już kroplówki. Zmiana planów - bo będzie dziś kastrowany.
Do DT mógłby już iść po kastracji. Nie musi już przebywać w szpitaliku. Domek tymczasowy będzie musiał mu tylko przemywać ranki, zalecenia jak i ile razy dziennie będą wydane pisemnie.

To kto da domek Kaziowi?
Naprawdę fajny kot z niego będzie, mam przeczucie, że to będzie megamiziak. Zero prychania, agresji. Ten kot się po prostu musi otworzyć na człowieka, a potem nie oderwie się od ludzkich kolan. O! :ok:

No to kciuki za odjajczenie! :ok: :ok: :ok: I dooomkuuu szukamy!
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Czw lip 21, 2011 13:36 Re: RATUNKU!!! Kocięta odebrane, KAZIO DT pilnie! s. 17

podnosze-domku, czekamy :ok:
Kicia... 16.09.2016 (*)

mamba luna

Od: Pon gru 19, 2005 0:14

Post » Czw lip 21, 2011 23:59 Re: RATUNKU!!! Kocięta odebrane, KAZIO DT pilnie! s. 17

Dzielne z was mróweczki,
trzymam kciuki, aby wszystko się udało..

iwoniad

Od: Pon mar 21, 2011 16:15

[poprzednia][następna]