[']MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 20, 2011 15:03 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

A Franka niby cięższa a dalej wygląda jak "glizda" (tak na nią mój TŻ mówi ;) )
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro lip 20, 2011 15:16 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

Moha, ja się zgłaszam do Ciebie na szkolenie w zakresie obsługi pierników.
Moja pierniczka nie jest tak leciwa jak Maniuś, ale 10+ jest wyceniona.
Waży 1800... :(

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Śro lip 20, 2011 18:22 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

Ło matko, ale pióreczko leciutkie :( . Ale może jest ciut drobniejsza od Mańka? Maniek jak waży ok 3,5kg to tak naprawdę sama skóra i kości. Mnie nie ma od niedzieli w domu, ale na bieżąco mam relacje od siostry. Właśnie mi napisała, że nie poznam Maniusia, tak się poprawił! :P Podobno apetyt mu dopisuje, wciąga po jednej puszce (takiej 400g) + coś tam extra. Nurtuje mnie myśl, że to ja mu apetyt odbieram, ale to chyba kuracja paszczy wreszcie zadziałała...
Obrazek Obrazek

Moha

Od: Czw sty 06, 2011 0:05

Post » Śro lip 20, 2011 18:39 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

paszcza u kicura to rzecz straszna, mamy ten sam problem. jednego zęba mój seniorek już się pozbył ale to cholerstwo ciągle wraca :( ( w sensie kamień + wściekłe zapalenie dziąseł) i z kota zrobiło mi się chuchro. na szczęście ostatnio zasmakowała mu Bozita w musie i troszkę więcej podjada. ale kolejną wizytę u dentysty ma jak w banku.
PS takie mam pytanko, jak doprowadzić sfilcowaną sierść jegomościa który widząc szczotkę, zgrzebło czy cokolwiek do czesania dostaje białej gorączki ?
Obrazek Obrazek

bubula

Od: Nie sty 02, 2011 21:25

Post » Śro lip 20, 2011 18:48 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

Oj, u nas z dredami też była niezła polka, bo Maniek ma wściekłą alergię na szczotkę oraz inne przybory do higieny :? . Eliminacja dredów odbywała się etapami, po prostu jak gość zasypiał mi na kolanach to wycinałam mu malutkimi nożyczkami do obcinania paznokci u dzieci po kolei te filcowe kule. Ale Maniek głupi nie jest, momentalnie się budził i zwiewał, pyskując coś pod nosem, także doprowadzenie kłaczków do porządku zajęło nam trochę czasu...
Obrazek Obrazek

Moha

Post » Śro lip 20, 2011 19:05 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

czuję że u mnie na pyskowaniu się nie skończy a dojdzie do łapoczynów. chyba jeszcze chwilke poczekamy i zobaczymy co doktor powie bo jak będzie trzeba ząbki usuwać to może przy okazji perfidnie zrobimy małe czesanko :wink:
Obrazek Obrazek

bubula

Post » Śro lip 20, 2011 19:10 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

Ja szczerze mówiąc też poszłam tym tropem i w czasie znieczulenia do kastracji zażyczyłam sobie kąpieli czy też dokładnego mycia, bo nie znalazłam w sobie tyle hartu ducha, żeby się tego podjąć osobiście :mrgreen: . Na wycinanie kul już nie starczyło czasu, bo Maniuś miał jeszcze ząbki czyszczone a ze względu na wiek i wychudzenie wetka nie chciała dodawać mu znieczulenia. No i z filcem walczyliśmy sami i na raty. Trzymam kciuki za Was, za ząbki i za kłaczki :ok:
Obrazek Obrazek

Moha

Post » Śro lip 20, 2011 19:13 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

dzięki wielkie, przydadzą się bo Bubuś bardzo zmęczony i ząbkami i moimi fryzjerskimi podchodami a ja podrapana :wink:
Obrazek Obrazek

bubula

Post » Wto sie 09, 2011 17:46 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

Witajcie kochani przyjaciele Mańka! Dawno się nie meldowaliśmy (mea culpa) ale ciągle niedoczas... W ramach zadośćuczynienia przesyłam kilka fotek:
Obrazek
Maniek się bawi 8O (na starość się podobno dziecinnieje, hi hi hi)
Obrazek
"Tylko chwilkę odpocznę"
Obrazek
"Teraz dla odmiany pośpię"
Obrazek
"Długo mam czekać na obiad?!"
Obrazek
"Ruchy, ruchy, kobieto, zanim tu przyjdziesz to z jajuszek kurczaki się wylęgną!"
Obrazek
A tak teraz sypia Maniuś: fotelik, miękki kocyk, cicha muzyczka w tle...
Obrazek Obrazek

Moha

Post » Wto sie 09, 2011 18:50 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

Maniuś , fajny gość z Ciebie :piwa:
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Wto sie 09, 2011 19:35 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

może się powtórzę (powtórzę za innymi :wink: ) wypiękniał Maniuś, wypiękniał :D
Obrazek Obrazek

bubula

Post » Wto sie 09, 2011 19:35 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

Maniuś jest przesłodki :love: :love: :love: :love: :love:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Wto sie 09, 2011 19:40 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

Maniuś mnie samą zaskoczył. W połowie lipca wyjeżdżałam na tydzień a Maniek miał gorsze chwile, znowu schudł bardzo, bolała go buźka (cholerne plazmocytarne zapalenie dziąseł :evil: ). Nie miał humoru, apetytu i przyznam się, że bałam się że po powrocie może być kiepsko albo że w ogóle już go nie zobaczę. Jednak nie doceniłam mojej mamy :1luvu: , która ma talent do tuczenia każdego stworzenia boskiego; wprawdzie dzwoniła, ze Maniuś je, nie wybrzydza i ogólnie jest radosny i w niezłej formie. Po powrocie ledwo chłopaka poznałam, przytył tak na oko kilo - może więcej, zjada na raz puszkę Feliksa!!!, a jakie porteczki mu urosły na tyłku 8O . Po prostu życiowa forma :D
Obrazek Obrazek

Moha

Post » Wto sie 09, 2011 19:51 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

Może potrzebował chwilowej separacji ;)
Obrazek Obrazek

bubula

Post » Wto sie 09, 2011 21:23 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

Widać rację ma powiedzenie: zagłaskać kota na śmierć :twisted: . Separacja wyszła nam w sumie na dobre, szczególnie Maniusiowi...
Obrazek Obrazek

Moha

[poprzednia][następna]