Filuś - konkretny kot-konkret w swoim domu :-)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 19, 2011 21:02 Re: Filuś - konkretny kot-konkret szuka DS

No coś podobnego!! 8O Trafiłam! Chyba do kasyna pójdę. :wink: :lol:
Nie mam doświadczeń w sprawie zębów. Moje kotki jeszcze młodziutkie.
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Śro lip 20, 2011 7:55 Re: Filuś - konkretny kot-konkret szuka DS

Iwona, nie zapeszaj, tfu, tfu, młodziutkie, nie młodziutkie, nie ma reguły.
Asia, zęby czyści się pod narkoza, czyści się przy użyciu elektrodźwięków, samo czyszczenie trwa jakieś 15-25 minut.
Po wyczyszczeniu ząbki są bialutkie, bez kamienia, to jak długo utrzyma się efekt zależy od kota, u każdego inaczej ten kamień się nadbudowuje.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Śro lip 20, 2011 13:49 Re: Filuś - konkretny kot-konkret szuka DS

selene00 pisze:No coś podobnego!! 8O Trafiłam! Chyba do kasyna pójdę. :wink: :lol:
Nie mam doświadczeń w sprawie zębów. Moje kotki jeszcze młodziutkie.

a to tak trudno trafić do Filusia???
może dlatego nikt o niego nie pyta :(

Gosiu, dzięki za odpowiedź :mrgreen:
Chyba trzeba mu wyczyścić te zębiska... może jak mój TŻ na urlopie będzie, to wtedy się za Filusia weznem :)
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Od: Nie mar 15, 2009 20:34

Post » Czw lip 21, 2011 13:59 Re: Filuś - konkretny kot-konkret szuka DS

hopsnij Filusiu do góry
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Czw lip 21, 2011 17:52 Re: Filuś - konkretny kot-konkret szuka DS

:ok: Hopsaj piękny.
Obrazek

selene00

Post » Czw lip 21, 2011 21:38 Re: Filuś - konkretny kot-konkret szuka DS

Filuś to biedny, zagłodzony kotecek :wink:
zjadł dzisiaj śniadanko i za godzinkę, półtorej leży bidulek przy miseczce i ją wylizuje... i spogląda w na mnie z niemym wyrzutem. niechybnie daje mi znak, że głodny kotecek jest... coś by na ząbek wrzucił... :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Czw lip 21, 2011 22:18 Re: Filuś - konkretny kot-konkret szuka DS

:mrgreen: Lubi pojeść.
Jak mu apetyt dopisuje, znaczy nic mu nie dolega. :ok: :mrgreen:
Obrazek

selene00

Post » Pt lip 22, 2011 8:00 Re: Filuś - konkretny kot-konkret szuka DS

Ty Asia normalnie kota głodzisz! :twisted:
****** Atan ['] 21.02.2001 - 21.10.2013 ****** Lideczka ['] 2006 - 21.04.2015 ****** Ares ['] 02.12.2013 - 03.06.2016 ****** SaBunia 2006 - 31.10.2017 pękło mi serce

atla

Od: Wto wrz 29, 2009 8:20

Post » Pt lip 22, 2011 13:12 Re: Filuś - konkretny kot-konkret szuka DS

tiaaaa... wszystkie takie zagłodzone, że strach patrzeć :wink:
chociaż na Szejnę jakby ktoś popatrzył, po pojawieniu się Filusia, to rzeczywiście mógłby stwierdzić, że głodzę bidulkę. ona nie chciała za bardzo jeść. a właściwie to chyba się bała przy Filusiu...
kupiłam obrożę feromonową i się dziewczynie polepszyło. i troszkę się pewnie przyzwyczaiła do tego Filusia-milusia :wink:

słuchajcie, czy tylko u mnie w domu jest tak, że ciągle mam (za przeproszeniem) syf z gilem przez te koty, ciągle któreś rzyga, albo narżnie gdzieś w kącie...
albo ja mam świra, albo tak ma być przy 4 kotach i już :lol:
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Pt lip 22, 2011 13:51 Re: Filuś - konkretny kot-konkret szuka DS

Ja mam aktualnie w domu 5 kotów.
I ciągle mi się zdaje, że strasznie u mnie śmierdzi :roll:
Czyszczenie tych 5 kuwet mnie dobija. Gdybym mogla, to bym czyściła je co 2 godziny...
i ciągle mam wrażenie, że siuśkami też czuć, a do tego kocim żarciem..
a przecież sprzątam, wietrzę......albo mam obsesję, albo faktycznie przy większej ilości kotów tak jest.... :roll: :?
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pt lip 22, 2011 16:12 Re: Filuś - konkretny kot-konkret szuka DS

czyli nie zwariowałam... :wink:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Madziu, to masz aż 5 kuwet???
kurcze. nie dość, że roboty, że tak powiem kupa, to jeszcze ile to miejsca zajmuje... 8O

u mnie to jeszcze ten problem, że Amberka załatwia się poza kuwetą... dzisiaj na przykład było i siiii, i quuuu... więc dopiero jest masakra :? :? :?
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Pt lip 22, 2011 17:41 Re: Filuś - konkretny kot-konkret szuka DS

no mam 5 kuwet..... kurde mówię Ci, jak wracam z roboty i zaczynam to ogarniać to......podziwiam te osoby, które mają po 5 kotów na stałe i więcej. Kocham te zwierzęta, ale szlag by mnie trafił z tym sprzątaniem :twisted:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pt lip 22, 2011 18:29 Re: Filuś - konkretny kot-konkret szuka DS

to możemy sobie podać dłoń :piwa:
ja też kocham te potfory, ale jak patrzę jaki robią... bałagan :wink: , to naprawdę czasem mam dość.
i żeby ktoś docenił to, że ja sprzątam :roll: . ja weznem poodkurzam - a namacham się, że pot mi się leje po tyłku - a te się zaczną tarzać i urządzać sobie zabawę i po 5 minutach wszędzie znowu dywan kłaków... :twisted:
a Filuś łobuz nie daje się wyczesywać - wali łapą i zwiewa. widocznie jego Pan, go nie czesał. o obcinaniu pazurków, to nawet nie będę wspominać, bo to wojna nie do wygrania :wink:
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Nie lip 24, 2011 20:22 Re: Filuś - konkretny kot-konkret szuka DS

ostatnio przyjechali do mnie rodzice, więc było ciasteczko... mniam, mniam... wszyscy zjedli, herbatkę wypili i zaczęły się zajęcia w grupach, tzn. dziadkowie zajęli się wnuczkiem, a ja zabrałam się za zaległe prace domowe - sprzątanie, pranie, układanie... itp. itd. :wink:
przelatując z obłędem w oczach (spieszyłam się żeby zdąrzyć ze wszystkim póki są rodzice :wink: ) przez pokój gdzie pozostały resztki ciasta, moim oczom ukazał się widok Filusia wylizującego talerzyki po cieście... 8O
ale zaraz, zaraz... żeby nie było nieporozumień, że to był jakiś sernik i Filuś sobie wylizywał serek... o nie, nie, nie...
ciasto (moje ulubione, najlepsze na świecie) to była kremówka - taka napoleonka tylko z alkoholem 8O
gdyby ktoś przejeżdżał przez Nowosolną - polecam. ciasta mają pierwsza klasa, cud-miód, orzeszki, bakalie, i co tam jeszcze :1luvu:
to było w piątek.
w sobotę mój TŹ kupił kolejną porcję tegoż ciasta :oops: , które leżało sobie na bufecie w kuchni i czekało na konsumpcję.
a co zrobił Filodendron??? siedział na podłodze i miauczał... patrzę na niego czego on się drze... no tak - kremówka :mrgreen:
i teraz mam dylemat... :roll: czy Filuś lubi ciasto, czy może ten spirytus, który jest w kremie??? :? :wink:
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Pon lip 25, 2011 0:55 Re: Filuś - konkretny kot-konkret szuka DS

Hm.... lubi kremówki na spirytusie. :lol:
Filuś jest dorosły kot i pewnie z niejednego pieca chleb jadł :wink: i nie znając jego przeszłości, możemy przyjąć że nie jedną flaszkę obalił. :twisted: :ryk: :ryk:
Alkoholowy posmak, czy zapaszek jakoś go nie odstręcza. :lol:
Obrazek

selene00

[poprzednia][następna]