Widzę, czuję. Szczecin. POMOCY dla kociąt !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 20, 2011 11:11 Re: Widzę, czuję. Szczecin. POMOCY dla kociąt !!!

Spotkałam wczoraj Pania Ulę. To Osoba która pragnie zaadoptować z Mężem nasze dwa Zuszki. :1luvu: :D Dość często sie widujemy przy okazji karmienia.Potwierdziła Adopcję w połowie sierpnia. Państwo wyjeżdzają na urlop a potem będą mieli Gości z dużym psem, więc chcą spokojnie odczekać, żeby nie stwarzać nerwowych sytuacji.

Wczoraj rozpuściłam kolejne wieści o kociakach do Adopcji. Zrobię też ogłoszenia w dwóch zaprzyjażnionych miejscach.

Wczoraj jak przyjechałam na działkę.... 8O wszystkie Zuszki były na zewnątrz. Ba! Bardzo im się podobało.Jak mnie usłyszały, to szybciutko zaczęły uciekać po schodkach do altanki. Czyli dobry znak. :D Trochę mnie zmartwiło że zaczęły wychodzić ale....można było się tego spodziewać. Mam nadzieję że będą ostrożne. :roll: Jeśli przed zmrokiem będą chronić się w altance,nic im raczej nie grozi.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Śro lip 20, 2011 11:17 Re: Widzę, czuję. Szczecin. POMOCY dla kociąt !!!

Maż przywiózł wczoraj 3 duże worki kocyków z Hurtowni. :D Dzisiaj mamy obiecane coś jeszcze. :1luvu: Bardzo ładne porządne rzeczy.Mięciutkie kocyki, kolorowe wełniaczki, bardzo ładne, czyściutkie. :D Pięknie Dziękujemy za tą Pomoc z Całego Serca :1luvu: :1luvu: :1luvu: .To dla nas Ogromny Ratunek. :1luvu: Bardzo cenny, bo niestety kupienie tego jest poza zasięgiem moich możliwości. :|

iza71koty

Post » Śro lip 20, 2011 11:20 Re: Widzę, czuję. Szczecin. POMOCY dla kociąt !!!

miło, że są jakieś pozytywne wiadomości :kotek:
oby takich więcej :D
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Od: Sob wrz 04, 2010 12:18

Post » Śro lip 20, 2011 11:38 Re: Widzę, czuję. Szczecin. POMOCY dla kociąt !!!

skarbonka pisze:miło, że są jakieś pozytywne wiadomości :kotek:
oby takich więcej :D

Tak bywają i dobre wiadomości w tym wszystkim .Aczkolwiek przeważają problemy i kłopoty. Słodko nie jest. :| Wczoraj musiałam dwa razy dzwonić do Hurtowni i prosić o suchą karmę, zamówioną poprzez Fundację Viva! bo zapomnieli wysłać. :| Wielokrotnie ich uczulałam że zawsze bardzo proszę o w miarę szybką wysyłkę.

Gdyby Ktoś miał ochotę zakupić coś dobrego dla Zuszków i tych kociaczków od czarnej kici będziemy Bardzo wdzięczni za Pomoc. :wink:

iza71koty

Post » Śro lip 20, 2011 11:40 Re: Widzę, czuję. Szczecin. POMOCY dla kociąt !!!

tak bardzo prosimy w imieniu kociaczków :catmilk:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Śro lip 20, 2011 11:43 Re: Widzę, czuję. Szczecin. POMOCY dla kociąt !!!

Ania miałam zdjęcia na Bazarek zrobić ale niestety padł mi czytnik kart pamięci. :| Dziewczyny może ma ktoś z Was i nie potrzebuje. :oops: Jeśli nie to kupie oczywiście, chociaż nie ukrywam dla mnie teraz każdy wydatek nie związany z zakupem jedzenia dla kociaków, to niestety spory kłopot. :|

iza71koty

Post » Śro lip 20, 2011 13:10 Re: Widzę, czuję. Szczecin. POMOCY dla kociąt !!!

iza71koty pisze:Ania miałam zdjęcia na Bazarek zrobić ale niestety padł mi czytnik kart pamięci. :| Dziewczyny może ma ktoś z Was i nie potrzebuje. :oops: Jeśli nie to kupie oczywiście, chociaż nie ukrywam dla mnie teraz każdy wydatek nie związany z zakupem jedzenia dla kociaków, to niestety spory kłopot. :|

Iza przelałam Ci właśnie pieniążki na czytnik :D
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Śro lip 20, 2011 14:26 Re: Widzę, czuję. Szczecin. POMOCY dla kociąt !!!

Pomocy potrzebuje,tzn rady
Misia chyba ugryzła osa.Ma dość mocno spuchniętą buzie :( Nie wiem co robic bo nigdy takiego przypadku nie miałam.
Zjadł normalnie więc nie wiem co mam sądzić/mysleć/robic w tej sytuacji :roll:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Śro lip 20, 2011 14:42 Re: Widzę, czuję. Szczecin. POMOCY dla kociąt !!!

o matko wiora :( ja nie pomogę niestety bo się nie znam :oops:
biedny Misio
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Śro lip 20, 2011 14:51 Re: Widzę, czuję. Szczecin. POMOCY dla kociąt !!!

Ja miałam tylko u czlowieka, porada:
" robimy okłady z sody oczyszczonej, która neutralizuje kwas mrówkowy zawarty w wydzielinie wstrzykniętej przez owada i daje ulgę. Do okładów można również użyć wody z octem, amoniakiem lub kostek lodu. Gdy występują objawy uczulenia (wysypka, obrzęk, duszność, zapaść), użądlenie dotyczyło twarzy lub gardła czy też było mnogie konieczna jest szybka pomoc lekarska i podanie dożylnych leków odczulających".
Ale jeśli po użądleniu zwierzak je, to znaczy, ze nic powaznego sie niestało.
Bardzo niebezpieczne jest użądlenie we wnetrzu ust, gardła itp, wtedy natychmiast wet
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Śro lip 20, 2011 15:29 Re: Widzę, czuję. Szczecin. POMOCY dla kociąt !!!

Wielkie dzięki za pomoc.
Ogledziny pobieżne przeprowadziłam ugryzienie jest na wysokości oka tzn troche pod takze mam ogromna nadzieje ze to nie ugryzienie wew.tylko zew.
je normalnie,oddycha normalnie tyko wygląda jak kupa nieszczęścia :(
Kurcze przyłozyła bym mu wody z octem ale on dziś w ogóle nie dał sie dotknąc,bo pewnie go to boli :(
Jak przyjdzie na kolacje to go raz jeszcze dokładnie obejrze.
Najgorsze jest to, ze nie mam 100% pewnosci, ze to napewno sprawka osy i czy to aby nie jakis guz albo cos innego :evil: :roll:
No ale z drugiej strony, guzy chyba nie pojawiaja sie nagle,w ciagu jednego dnia :roll:

wiora

Post » Śro lip 20, 2011 19:05 Re: Widzę, czuję. Szczecin. POMOCY dla kociąt !!!

Misio był na kolacji.Je jak smok więcej jak Niunia,normalnie z torbami mnie pusci :lol:
Ale pysio spuchniety nadal :( , bez zmian.Z oddychaniem ok, nie zauwazylam problemów.
Bosz zeby to tylko osa była i oby szybko mu opuchlizna zlazła bo serce mi łamie jego wygląd na codzień,a tu jeszcze takie niespodzianki :(

wiora

Post » Śro lip 20, 2011 19:18 Re: Widzę, czuję. Szczecin. POMOCY dla kociąt !!!

wiora pisze:Misio był na kolacji.Je jak smok więcej jak Niunia,normalnie z torbami mnie pusci :lol:
Ale pysio spuchniety nadal :( , bez zmian.Z oddychaniem ok, nie zauwazylam problemów.
Bosz zeby to tylko osa była i oby szybko mu opuchlizna zlazła bo serce mi łamie jego wygląd na codzień,a tu jeszcze takie niespodzianki :(

Może jakiś kot go drapnął i się paprze, albo uderzył się... Bo nowotwór to raczej mało prawdopodobny tak szybko
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Czw lip 21, 2011 11:58 Re: Widzę, czuję. Szczecin. POMOCY dla kociąt !!!

skarbonka pisze:
iza71koty pisze:Ania miałam zdjęcia na Bazarek zrobić ale niestety padł mi czytnik kart pamięci. :| Dziewczyny może ma ktoś z Was i nie potrzebuje. :oops: Jeśli nie to kupie oczywiście, chociaż nie ukrywam dla mnie teraz każdy wydatek nie związany z zakupem jedzenia dla kociaków, to niestety spory kłopot. :|

Iza przelałam Ci właśnie pieniążki na czytnik :D

Dziękuję Kochana. :D Jesteś Aniołem. :1luvu: :1luvu: :1luvu: Okropna pogoda u nas. Leje cały dzień. :| Poproszę Męża żeby kupił. Mam masę roboty w domu.

Wczoraj Maż przywiózł następne kocyki. :D Pięknie Dziękujemy z Całego Serca. :1luvu: :1luvu: :1luvu: Musze przesortować i wyszukać jakąś świeżynkę na działkę dla Zuszków do altanki.

Jak już będzie sprzęt zrobię zdjęcia na Bazarek. Mam ładniutki polarowy nowiutki komplecik szaliczek plus rękawiczki. Może Ktoś się skusi.

iza71koty

Post » Czw lip 21, 2011 12:00 Re: Widzę, czuję. Szczecin. POMOCY dla kociąt !!!

wiora pisze:Wielkie dzięki za pomoc.
Ogledziny pobieżne przeprowadziłam ugryzienie jest na wysokości oka tzn troche pod takze mam ogromna nadzieje ze to nie ugryzienie wew.tylko zew.
je normalnie,oddycha normalnie tyko wygląda jak kupa nieszczęścia :(
Kurcze przyłozyła bym mu wody z octem ale on dziś w ogóle nie dał sie dotknąc,bo pewnie go to boli :(
Jak przyjdzie na kolacje to go raz jeszcze dokładnie obejrze.
Najgorsze jest to, ze nie mam 100% pewnosci, ze to napewno sprawka osy i czy to aby nie jakis guz albo cos innego :evil: :roll:
No ale z drugiej strony, guzy chyba nie pojawiaja sie nagle,w ciagu jednego dnia :roll:

O widzisz i w takim wypadku dobrze gdybyś miała pod ręką Synergal. I rozkruszyć w jedzeniu po pół tabletki dwa razy dziennie.

Koty nie znoszą zapachu octu.Nie ryzykowałabym zwłaszcza okładów w okolicy oka.

iza71koty

[poprzednia][następna]