KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 19, 2011 15:30 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

wiem że Mania jest teraz agresywna ale ma 3 powody ma kotki jednocześnie ma ruję (? Tak) i siedzi zamknięta w boksi -jakbym była na jej miejscu to byłabym wściekła :(

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Wto lip 19, 2011 16:42 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Więc tak:
Miodek operacje będzie miał dopiero jutro i będzie to raczej operacja w ciemno - w poszukiwaniu źródła stanu zapalnego.
Klimek ma brać lek - ronidazol - każdego dnia będę go wozić na to przez 2 tygodnie ( :x ) bo to gorzkie i w ogóle fuj, fuj, fuj. Poza tym smarowanie oczu 2x dobę erytromycyną oraz czyszczenie uszu - starczy raz na 2 dni.
Biedronek ma być smarowany 2 x na dobę maścią ale nową - GRANUŻEL, którą najpierw trzeba zakupić, w poniedziałek - kontrola. Przy smarowaniu trzeba to jakby rozsmarować także na boki - obok rany. Jak ktoś to kupi to niech da znać a jak nie to ja spróbuję jutro dowieźć.

A w ogóle to pani Ania z Almavetu zrobiła Mery parę ogłoszeń np.:
adopcje/index.php?p=10855 i bardzo proszę o skopiowanie tegoż na stronę stowarzyszenia. Bardzo dziekuję Pani Aniu :1luvu:

Aha dziś jak byłam po po Biedronka to puściłam Longera - oczywiście schowałam wszelkie karmy nie-Instestinal więc prośba by wieczorem przy zamykaniu Longera (tam też Jadzia ma jakieś obostrzenia) wyjąć z szafki pod oknem suche zwykle luzem stojące.

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Wto lip 19, 2011 16:50 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

U ludzi Granużel jest preparatem do wypełniania głębokich ran, daje się go do rany, a następnie zalepia opatrunkiem. To sobie tam jet 2-3 dni i w tym czasie oczyszcza i powoduje ziarninowanie czyli gojenie.
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Wto lip 19, 2011 17:05 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

majencja pisze:U ludzi Granużel jest preparatem do wypełniania głębokich ran, daje się go do rany, a następnie zalepia opatrunkiem. To sobie tam jet 2-3 dni i w tym czasie oczyszcza i powoduje ziarninowanie czyli gojenie.

No Biedronek teraz miał Panaveyxal czy jakoś tak (jak rana była głębsza) a teraz już jest ładna i ma mieć ten Genużel żeby się do końca zagoiło. U niego nie idzie nic zakleić opatrunkiem niestety :(

Mara S

Post » Wto lip 19, 2011 18:42 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Przywiozłam dziś na kociarnię reklamówkę próbek jedzonka suchego weterynaryjnego - jest też indestinal i chyba sensinitve czy jakoś tam :wink: podziękowania dla Moniki :1luvu:
Zabrałam kotkę trikolorkę schroniskową matkę pięciu kociąt - okazało się że osoba która ją chce mieszka blisko mnie na Juliuszu. Uczucia mam troszkę mieszane :( ale z drugiej strony jedna z kotek którą Pani ma ma 11 lat to już nie mało jak na kociaka. Tak że przedsionek na zdrowej jest wolny.
Byłąm na sekundę w Almavecie nie rozmawiałam z Panią Monika, ale zobaczyłam Miodka - ja tam nie wiem wyglądał całkiem, całkiem siedział sobie w klacie, śmiało rozglądał się wokół siebie i jak go zaczęłam głaskać zaczął traktorzyć, tak że bądźmy dobrej myśli :)
Dziewczyny zmieniłam kącik medyczny, ale błagam zerknijcie tam i sprecyzujcie co i jak bo ja się już zaczęłąm plątać w tym wszystkim :oops:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto lip 19, 2011 18:53 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

ja też byłam w Almavecie i Miodek calkiem dobrze na płynach się trzyma, niestety nie przyjmuje jedzenia i po jakimś czasie wymiotuje pienistym płynem, także chlopak jest na diecie. Myslę, że Panie Wetki jutro podejmą decyzję co dalej robić, możliwe, ze jeszcze pojedzie na RTG z kontrastem barytowym, ale to nie jest pewne.

Widziałam cudnej urody kotkę z cmentarza, co miała larwy w łapie. Jest strasznie słodka i spokojna koteczka - kto ją znalazł bo nie doczytałam?

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Wto lip 19, 2011 19:07 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

jadziaII pisze:Ineska bierze jutro ostatni zastrzyk co dalej moze kontrola czy co?

Dzisiaj t.j. 19.07. Ineska wzięła ostatni zastrzyk
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Wto lip 19, 2011 19:09 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

z innej beczki przybłakała się do nas piękna, sterylizowana pręguska. Przyszła do ogrodka i została bo tam wyżerka za darmo :-) strasznie płacze za domem i siedzi u sąsiadki na oknie. Kotkę zawieźlismy do dr Skolika na RTG bo kuleje, okazało się, ze jest po zabiegu drutowania lewej nogi. Proszę pytajcie w lecznicach czy komuś nie zginęła taka kicia.

mieszkamy w Katowicach, na Ligocie przy ulicy Uroczej

Obrazek

Filomen

Post » Wto lip 19, 2011 19:51 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Filomen pisze:Widziałam cudnej urody kotkę z cmentarza, co miała larwy w łapie. Jest strasznie słodka i spokojna koteczka - kto ją znalazł bo nie doczytałam?

Koteczkę znaleźli na cmentarzu jacyć ludzie i przywieźli ją do schroniska, chyba jakoś ponad tydzień temu w sobotę i w sobotę też zostałą zawieziona do lecznicy. I spaprałyśmy niestety Pani Ilonce cały weekend :oops: bo musiała się nią opiekować i dokarmiać.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto lip 19, 2011 21:06 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

terenia1 pisze:
Filomen pisze:Widziałam cudnej urody kotkę z cmentarza, co miała larwy w łapie. Jest strasznie słodka i spokojna koteczka - kto ją znalazł bo nie doczytałam?

Koteczkę znaleźli na cmentarzu jacyć ludzie i przywieźli ją do schroniska, chyba jakoś ponad tydzień temu w sobotę i w sobotę też zostałą zawieziona do lecznicy. I spaprałyśmy niestety Pani Ilonce cały weekend :oops: bo musiała się nią opiekować i dokarmiać.

Panie Ilonka, Monika i Ania to trafią po najdłuższym życiu do kociego raju :1luvu: jak my wszyscy mam nadzieje :wink:

Filomen

Post » Wto lip 19, 2011 21:47 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Udana akcja sciagniecia kota z drzewa.
Dzis ok. 20 powiadomila nas Roma Sankowska ze w S-cu na ul.Krolowej Jadwigi k/instyt.geologi siedzi kot na wierzbie juz kilka dni i przerazliwie mialczy.
Ludzi sie interesowali,straz 2 dni temu byla, ale ciezki woz drabiniasty nie mogl podjechac bo teren zadrzewiony, i klapa kot dalej siedzi.
Wiec uruchomilam goraca linie dzwonilam do wszystkich mozliwych o pomoc straz miejska, straz pozarna, centrum zarzadania kryzysowego.
Powiem szczerze ze wszystkie te instytucje bardzo powaznie i serdecznie podchodzili do sprawy, nie mam zadnych zastrzezen.
Straz powiedziala na poczatku ze nie dadza rady, ale wsiedlismy w auto i jedzemy zobaczyc co z tym kotem, jak podjechalismy to straz pozarna juz byla z drabina reczna i strazaki chyba z 7, jeden juz na drzewie, ale kot ucieka wyzej jaja niemozliwe :D
Wreszcie sie udalo chwicil go za grzbiet i szedl z kotem, kot byl na wys. ok.12m
Kocur kastrowany ogromy, ale nie dziki, zadbany i bardzo ladny bialo-bury, wlozylismy go do kontenera, ale tak sie telepal ze otworzyl kontener i zwial, ale nie daleko w krzaki.
Panstwo ktorzy tam mieszkaja na terenie instytutu dokarmiaja tez inne koty, mowili ze napewno to czyjs kot i znajdzie dom, lub tu zostanie i bedzie mial dobrze.
Potem mialam tel.ze przyszedl zjadl 2 tacki i popil wody.
Mam nadzieje ze juz drugi raz na drzewo nie wlezie, nie bedzie taki glupi.
Po prawdzie nie bylo go sensu zabierac, bo i po co, schronisko odpada, do nas - nie ma miejsca i nie bylo takiej potrzeby,ani nie poraniony,ani nie slaby itd. wiec znajdzie swoje miejsce, a moze wroci do domu, bo wygladal na domowego.
Cieszymy sie ze akcja udana :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Wto lip 19, 2011 22:04 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

A i jeszce jedna dobra wiadomosci; INES bedzie miala domek, panie ktore dzis byly ze mna na chatce, zdecydowaly sie na Ines, odbiora ja w niedziele. Ineska tak sie do nich miziala ze nie sposob bylo jej odmowic, wiedziala co robi. :lol:
Musi sie przygotowac na przyjecie kotka, czyli zakup potrzebnych rzeczy.
Domek bedzie dobrym domkiem, corka od mojej znajomej - mlode malzenstwo.
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Wto lip 19, 2011 22:14 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Kotka z cmentarza ma na imię Ksara.
Jadziu a Ci ludzie co wezmą Ines to Ci sami co chcieli Cytrynka czy inni?

Mara S

Post » Wto lip 19, 2011 22:36 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

A ten kot z drzewa to nie ten przypadkiem? http://www.domowe-tygrysy.info/koty_ogl ... ,2330.html

Ale raczej nie, bo to daleko...
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Śro lip 20, 2011 8:06 Re: zakładam nowy wątek proszę nie pisać

Dyżury na ten tydzień.
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 18.07.-24.07.2011
18.07. pon. rano Beatka wie. MaraS.
19.07. wt. ranoMaraS wie. Cookie
20.07. śr. rano Beatka wie. Dorotka
21.07. czw.rano brak wie. Cookie
22.07. piat rano Beatka wie. brak