WAW-Mikunia. Bardzo smutno.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 17, 2011 18:20 Re: WARSZAWA-Mikunia..szczęsliwa grubiutka uciekinierka :)

smarti pisze:
Erin pisze:A ja mówię, że będzie dobrze :ok:

i ja też :D :ok:

i ja też :D :D :D
troszkę tylko stresu może być przy łapaniu na zdjęcie szwów - no i nie wiem co to jest w tym uszku operowanym (obstawiam brud, ale może być też grzybek) - jednak nawet jak będzie grzybek to damy radę :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie lip 17, 2011 19:06 Re: WARSZAWA-Mikunia..szczęsliwa grubiutka uciekinierka :)

No pewnie, co to dla Was :) :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto lip 19, 2011 7:59 Re: WARSZAWA-Mikunia..szczęsliwa grubiutka uciekinierka :)

Mam nadzieję, ze dzisiaj pojdę z MIką na zdjęcie szwów. Panienka mnie unika, ma fazę na głaskanie i zwiewanie. Ma strasznie upaprany (delikatnie mówiąc) kołnierz, gdyż od ucieczki z klatki chce jeść mokrą karmę samodzielnie, bez mojej pomocy i robi to w ten sposób, ze wkłada kołnierz do miski i przesuwa jedzenie. Potem to co jest w kołnierzu zlizuje, ale to co na zewnątrz kołnierza zostaje, no, chyba że wytrze w wersalkę, koce itp :evil:

Na razie normalnieję, bo po wczorajszych nieplanowanych nocnych przechadzkach znów wrócił mi okropny katar, bol gardła i głowy, potem jeszcze trochę pracy i dopiero wet.

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Wto lip 19, 2011 8:11 Re: WARSZAWA-Mikunia..szczęsliwa grubiutka uciekinierka :)

Mikuś, ty daj się złapać, no, wygodniej ci będzie bez szwów i kołnierza! :)
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Wto lip 19, 2011 8:17 Re: WARSZAWA-Mikunia..szczęsliwa grubiutka uciekinierka :)

Też jej to tłumaczę dzis od rana - własnie dała mi się głaskać no i miauknęła kilka razy patrząc mi w oczy więc do niej gadałam.. Mądra jest więc może zrozumie, ze najpierw musi być troszkę mniej fajnie (wiozyta u weta) żeby mogło być super fantastycznie (po powrocie do domu) :D :D :D :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Wto lip 19, 2011 8:26 Re: WARSZAWA-Mikunia..szczęsliwa grubiutka uciekinierka :)

Brawo Mikunia :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto lip 19, 2011 18:25 Re: WARSZAWA-Mikunia..szczęsliwa grubiutka uciekinierka :)

Marzenia11 pisze:Też jej to tłumaczę dzis od rana - własnie dała mi się głaskać no i miauknęła kilka razy patrząc mi w oczy więc do niej gadałam.. Mądra jest więc może zrozumie, ze najpierw musi być troszkę mniej fajnie (wiozyta u weta) żeby mogło być super fantastycznie (po powrocie do domu) :D :D :D :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

a kiedy ten dzień?
Obrazek Obrazek

evalla

Od: Pon lis 05, 2007 19:46

Post » Wto lip 19, 2011 18:38 Re: WARSZAWA-Mikunia..szczęsliwa grubiutka uciekinierka :)

evalla - dzisiaj :D :D :D

Po kolei.
Usiadłam przed Mikunią w długich spodniach i zaczęłam ją delikatnie głaskać po grzbiecie - miauknęła prawie bezgłośnie więc jej powiedziałam: daj się złapac to pani doktor ściągnie Ci ten kołnierz. Po czym lewą ręką (słabszą) wzięłam ją za skorę na karki i tak po prostu zaniosłam do transportera 8O 8O 8O Nawet nie drgnęła, nie poruszyła lebkiem, żadną łapą, nie miauknęła - totalnie NIC!! Szok!
Całą drogę się rozglądała i była spokojna. W lecznicy, akurat nie planowo była jej wetka prowadząca i zajęła się wraz z wetką dyżurną i techniczką ściąganiem szwów. Zostałam wyproszona z gabinetu, aby kotka nie słyszała mego głosu i była spokojna plus nie kojarzyła mnie z tykmi zabiegami.
Mikunia na początku (pewnie dla kociej przyzwoitości) syknęła długo i przewlekle, ale potem była bardzo spokojna i grzeczna. A troszkę było trudno, bo to czego się obawiałam że to mozę jakas grzybica czy cuś to po prostu strup który niestety narósł na szwy. Mikunia zniosła wszystko dzielnie, wraz z oglądaniem pupy. Jednak dała wyraz swojemu niezadowoleniu robiąc mega kupsko i troszkę czasdu spędziłyśmy na świeżym powietrzu, aby choć trochę wywietrzć zapachy przed podróżą tramwajem i metrem :D :D :D

Wszystko jest OK :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa:

Jedynie mam obserwować, czy nie będzie za mocno i intensywnie drapać podraznionego przez strup ucha - jeśli tak to trzeba będzie jej załozyć kolnierz jeszcze na 3-4 dni, aż do wygojenia. Ale ja już jej wytłumaczę, zeby się zbyt mocno nie drapała.

Marzenia11

Post » Wto lip 19, 2011 18:42 Re: WARSZAWA-Mikunia..wolna, zdrowa, szcześliwa..czas na dom?:(

Bo na Mazurach koty rozumieją po polsku :mrgreen:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Wto lip 19, 2011 20:05 Re: WARSZAWA-Mikunia..wolna, zdrowa, szcześliwa..czas na dom?:(

Dzielna, mądra Mikunia :1luvu:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Wto lip 19, 2011 20:10 Re: WARSZAWA-Mikunia..wolna, zdrowa, szcześliwa..czas na dom?:(

Marzenia jak wetka zezwoli to smaruj tribiotykiem. Nie będzie swędziło to i drapać nie będzie :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro lip 20, 2011 1:26 Re: WARSZAWA-Mikunia..wolna, zdrowa, szcześliwa..czas na dom?:(

Gibutkowa pisze:Marzenia jak wetka zezwoli to smaruj tribiotykiem. Nie będzie swędziło to i drapać nie będzie :ok:

:ryk: :ryk: :ryk: wetka? Jak MIKA pozwoli.. :ryk:

Nadrabia zaległości w myciu i spaniu zwinięta w kłebek.
Ucho wygląda chyba dobrze i nie widzę, aby się jakoś po nim intensywnie drapała (odpukać, tfu, tfu, tfu).

Marzenia11

Post » Śro lip 20, 2011 6:48 Re: WARSZAWA-Mikunia..wolna, zdrowa, szcześliwa..czas na dom?...

dobrze czyta się takie info na początku dnia, więc dzień zapowiada sie dobrze :D
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Śro lip 20, 2011 8:16 Re: WARSZAWA-Mikunia..wolna, zdrowa, szcześliwa..czas na dom?...

Wszystkim zyczę dobrego dnia!

A MIka wcale nie przytyła - waży dokładnie tyle samo co w dniu operacji. :D

Marzenia11

Post » Śro lip 20, 2011 8:36 Re: WARSZAWA-Mikunia..wolna, zdrowa, szcześliwa..czas na dom?...

:ok: Bardzo fajnie ;)
a jak kumpelka Miki? nastąpił już rozejm czy cały czas jest dla niej oschła? ;)
Obrazek

http://www.planetapupila.pl - najtańszy sklep w Warszawie!

Jus87

Od: Wto sie 17, 2010 13:01

[poprzednia][następna]