Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lip 19, 2011 0:46 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

tak Szymonie, aktualne.
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Wto lip 19, 2011 7:41 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

aya13 pisze:
No to wykorzystaj swoją dobrą passę i pomóż znaleźć dla niego fajny domek ;)

Echtom;-)
Prześlij mi zdjęcia nowe Filonka...popytam, wrzucę do telefonu.
passa jako taka, bo i malutki 9 tyg czarnulek Miki z lisiarni znalazł dom i jego roczny kolega Smoluś (w dt od marca).
Juz wczoraj (jako, ze chyba mój tel. stał sie pogotowiem kocim) mam alarm i najwyższą gotowość bo jeden z dwóch maluchów (3-miesiące) spod bloku obok chyba złamał noge, za nic nie mogę go odłowić.

Moj priorytet to znaleźć domy dla Krówka i Pręgusa (bez łapki) -roczne kocury od 1,5 miesiaca dopieszczane. Złapać reszte kotek z lisiarni na sterylizacje- ok 5 -7 sztuk.
Złapać kota ze przetrąconą/złamana nogą- kot balkonowy (nie lisiarnia).
Złapać Hansa z lisiarni, szaro-błękitnego kocurka młodego (największy przystojniak ale się nie oswaja)- kotu daje miesiąc życia, skrajnie zagłodzony, brak apetytu przez kk, zarobaczenie i chyba juz cos z zębami (może od jakiegoś uderzenia).
Raz się złapał Agnieszce M. bo widziała w nim potencjał, ale go wypusciła bo był zbyt płochliwy. Obecnie z kota została kupa kości i ani tabletki, ani advocata ani fenebenatu, ani jedzenia nie przyjmuje;-(((
Zapraszam do pomocy;-))) Poki co jakoś ciagnę ten wózek ale gdybym choc jedną osobę miała do pomocy inaczej by to wygladało.
Pozdrawiam wakacyjnie

Widziałam na pkdt ogłoszenie o ślicznym kotku bez łapki - może ktoś zrobi mu wydarzenie, czy jakoś tak, na facebooku? Ja niestety z fb nie polubiłam sie za bardzo i nie wiem jak :roll:
Obrazek Obrazek

soso

Od: Śro lis 26, 2008 7:38

Post » Wto lip 19, 2011 8:43 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

Czy ktoś może mi pożyczyć klatkę łapkę na czwartek?
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Wto lip 19, 2011 8:52 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

Biamila zadzwoń do Agi Marczak albo do Marei.

Podnoście wątek to pilne. viewtopic.php?f=1&t=130022

Kto może porobić mi ogłoszenia?
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Post » Wto lip 19, 2011 10:27 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

biamila pisze:Czy ktoś może mi pożyczyć klatkę łapkę na czwartek?

Beatka, jedna z klatek na sznurek jest u takiej Pani Ewy przy Legionów (falowiec przy Kołobrzeskiej) druga zielona, samołapka, u Maćka Negro też nieopodal Kołobrzeskiej, daj znać którą chcesz to dam Ci do nich namiary i odbierz
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Wto lip 19, 2011 12:29 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

bazarek na kociarnie!
dziekujemy "mgj"
viewtopic.php?f=20&t=130537
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Wto lip 19, 2011 12:33 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z298904927

Piękny,2,5 roczny kot,czarny z białym krawacikiem ,wykastrowany,łagodny wyskoczył z okna przy ul 3 maja w Sopocie...Jest może wystraszony,potrzebuje pomocy,daj mu szansę .Jest adoptowany z ciapkowa..uratowany przed śmiercią ,może ktoś go przygarnął,jest pieszczochem,wartym miłości.Czekamy na wiadomość,zrozpaczona właścicielka,też szuka...Gdynia501772072...warto dać mu szansę ,wiem, bo to ja go ratowałam przed bezdomnością i śmiercią.

i pytanie- ktoś zna ten telefon? czy trzeba napisać im do słuchu?

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z298589165

Mam do oddania dwa kotki, biala kotke i szarego tygryska kocurka. kotki same jedza i juz zaczynaja zalatwiac sie do kuwety.

Gdańsk, Jelitkowski Dwór 3, tel. 790855155
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto lip 19, 2011 12:45 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

Pytanie z rodzaju nietypowych: Czy któraś z Was ma nieużywaną klatkę dla gryzonia lub terrarium pożyczyć? Być może przyjedzie do mnie ok 6 chomików przeznaczonych na pokarm:( Mamy dla nich domki w większości, ale musza trafić do DT a potem pojadą gdzie trzeba. Mam tlyko 2 klatki, a chomiki nie mogą siedzieć razem:/
ObrazekObrazek

Betbet

Od: Pt maja 25, 2007 21:11

Post » Wto lip 19, 2011 15:28 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

Ooooo siet, maluchy mają jeszcze jakieś szans ena widzenie? to ktoś od Was???

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierze ... 70696.html
ObrazekObrazek

Betbet

Od: Pt maja 25, 2007 21:11

Post » Wto lip 19, 2011 15:35 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

dzisiaj odebrałam na poczcie, paczuszkę z fantami na bazarek
bardzo dziękuje ofiarodawczyni, na dniach zrobie bazarek

czytam z dowodu nadania p. Barbara z Gdańska
:kotek: :ok:
Obrazek

maria_kania

Post » Wto lip 19, 2011 16:02 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

Betbet pisze:Ooooo siet, maluchy mają jeszcze jakieś szans ena widzenie? to ktoś od Was???

O matko!!!!
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Wto lip 19, 2011 16:15 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

Betbet pisze:Ooooo siet, maluchy mają jeszcze jakieś szans ena widzenie? to ktoś od Was???

Nie, to nikt od nas.
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Post » Wto lip 19, 2011 16:27 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

Marlon pisze:

Nie, to nikt od nas.

o rany
Marena jak myslisz Unidox by im pomógl? czy to juz za daleko posuniete?

moze by ten ktoś im podawał w karmie... moge zadzwonić do Pani... tyle jedynie mogę... jeny... nie umiem patrzeć...
zatrzesło mnią i wróciły wspomnenia ze wsi z dzieciństwa gdy mówiło sie dzieciom "kotek chory... nie dotykaj"
moze ktoś z Gdańska by mógł pomóć w nie wiem jak i wczym..
recepta, czy saszetki do podania -karma... rany z domem pewnie nie damy bo nie mamy miejsc...
normalnie rozbroiło mnie....
help!
Obrazek

maria_kania

Post » Wto lip 19, 2011 17:09 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

maria_kania pisze:
Marlon pisze:

Nie, to nikt od nas.

o rany
Marena jak myslisz Unidox by im pomógl? czy to juz za daleko posuniete?

moze by ten ktoś im podawał w karmie... moge zadzwonić do Pani... tyle jedynie mogę... jeny... nie umiem patrzeć...
zatrzesło mnią i wróciły wspomnenia ze wsi z dzieciństwa gdy mówiło sie dzieciom "kotek chory... nie dotykaj"
moze ktoś z Gdańska by mógł pomóć w nie wiem jak i wczym..
recepta, czy saszetki do podania -karma... rany z domem pewnie nie damy bo nie mamy miejsc...
normalnie rozbroiło mnie....
help!

Tragiczna sprawa! Takie maluszki.. :cry:

Ja uważam, że coś trzeba zrobić!

Czy ktoś rozmawiał z Panią? Czy ona nie może ich zabrać? Może mogłaby chociaż pokryć koszty leczenia? Ile jest malców?

Pytanie ważne: czy dorosły, szczepiony kot będący w tym samym pomieszczeniu (gdyby np maluchy były w klatce - są takie klatki w fundacji, prawda?) mógłby się zarazić?
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek =>Cysorzowa Bruja
Najpiękniejszy kot, to kot szczęśliwy.

RKa

Od: Nie kwi 10, 2011 19:48

[poprzednia][następna]