Tragedia w Żyrardowie - 4 maluchy szukają DS!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 19, 2011 11:41 Re: Tragedia w Żyrardowie - 4 maluchom grozi śmierć u zbieraczki

magdajedral pisze:Sprawa jest delikatna i dlatego na razie niewiele pisze na wątku. Będę znać konkrety to napiszę.

Magda, ale może warto skorzystać z ofert pomocy dziewczyn zanim przestaną się interesować kociakami?
Może jakoś się zorganizujemy?
Czytając wątek nie wiem NAJWAŻNIEJSZEGO - czy kobieta w końcu chce oddać koty?
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Wto lip 19, 2011 11:47 Re: Tragedia w Żyrardowie - 4 maluchom grozi śmierć u zbieraczki

Bierzcie te koty jak najszybciej.
Nawet za dzień babka może nie oddać i już, schizofrenia to nie przelewki.
Mam w rodzinie taki przypadek i zdanie u tych osób zmienia się z chwili na chwilę.
Dam, nie dam, wypchaj się, ja mówiłam że dam chyba pani ma zaburzenia psychiczne...
Jak daje to brać nie czekać bo okaże się że nie ma na co...

Pozdrawiamy i życzymy szczęścia w domkach dla kotków
Iza
Laki Luke :kotek:
ObrazekObrazek
Chcesz Nas lepiej poznać?? Kliknij na nasze zdjęcie.

Issa

Od: Wto lip 05, 2011 19:04

Post » Wto lip 19, 2011 11:55 Re: Tragedia w Żyrardowie - 4 maluchy szukają DS!!!

Jestem tego samego zdania. Dziewczyny, mam nadzieję że wkrótce tu zajrzycie i wspólnymi siłami zorganizujemy przekazanie kotów.
Magda, czy DT jest aktualny?
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Wto lip 19, 2011 12:04 Re: Tragedia w Żyrardowie - 4 maluchy szukają DS!!!

Tak.
magdajedral

Post » Wto lip 19, 2011 12:11 Re: Tragedia w Żyrardowie - 4 maluchy szukają DS!!!

Na fb napisała kobieta z Żyrardowa która chce nam pomóc. Chciałabym wiedzieć kto ma zdjęcia kotów z soboty i nie chce ich wstawić na fb i dlaczego. Nie podobają mi się te przepychanki.
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Wto lip 19, 2011 13:22 Re: Tragedia w Żyrardowie - 4 maluchy szukają DS!!!

Czy wydarzenie na FB trzeba w dalszym ciągu udostępniać - tak tutaj zrobiło się tajemniczo :wink:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Wto lip 19, 2011 13:25 Re: Tragedia w Żyrardowie - 4 maluchy szukają DS!!!

kussad pisze:Czy wydarzenie na FB trzeba w dalszym ciągu udostępniać - tak tutaj zrobiło się tajemniczo :wink:

udostępniać :ok:
od nadmiaru domków głowy nas pewnie nie rozbolą :(
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Wto lip 19, 2011 14:08 Re: Tragedia w Żyrardowie - 4 maluchom grozi śmierć u zbieraczki

magdajedral pisze:Zofia&Sasza jeśli uważasz że zrobisz to lepiej to bardzo proszę mogę się uciąć i nic nie robić w tej sprawie, bo według mnie "gdzie kucharek sześć tam ...."

Prosiłam o pomoc w znalezieniu DT (znalazłam i dziękuję za to) a najlepiej DS dla maluchów - i teraz tylko o to proszę.
W najbliższych dniach będzie potrzebny transport i o to też poproszę ale w odpowiednimc zasie.

No to byłoby prościej, gdybyś to po prostu napisała na wątku. Bo dotąd prosiłaś o:
magdajedral pisze:[...]
Proszę o FB i rozgłośnienie sprawy bo bardzo pilne!!!!!

magdajedral pisze:Ktoś pomoże nawet jakąs radą? Nie wiem co robić?

Ktoś przeczytał o kociakach na FB i bardzo się przejął. Zaczął kombinować DT i transport. Ponieważ na wątku była cisza, pozwoliłam sobie zadzwonić do wolontariuszki. Od której uzyskałam info, że na razie można zabrać kociaki i należy to zrobić jak najszybciej, bo baba się waha. Puściłam więc info do osób chętnych do pomocy, żeby kombinowali to DT i transport.
Następnie zaliczyłam lekką zjebkę, że dzwonię (na nr ogólnodostępny na stronie schroniska), że nie rozumiem sytuacji i w ogóle najlepiej, żebym się nie wtrącała. Powiem tak - nie przeszłoby mi to do głowy, gdyby na wątku były jakieś informacje. Gdyby były zdjęcia, które zrobiono w sobotę, czyli już parę dni temu... Napisałaś, że to pilne. A teraz sprawa się ślimaczy z jakichś tajemniczych i tajnych przez poufne powodów :roll:
Jak się chce zachować coś w tajemnicy, to się o tym nie pisze na forach i nie prosi o "rozgłośnienie". Nic z tego wszystkiego nie rozumiem, oby już wkrótce kicie były bezpieczne!
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto lip 19, 2011 15:24 Re: Tragedia w Żyrardowie - 4 maluchy szukają DS!!!

Wybaczcie, nie dam się wciągnąć w kłótnie na forum, nie po to tu jestem.

To, że się nie odzywam nie znaczy że nic nie robię w tej sprawie. DT jest "zorganizowany". Pozostanie anonimowy i niech nie ma z tego powodu wyrzutów. Domek jest forumowy. Sprawdzony.

Chcę osobiście pojechać do pani u której są maluchy i je obejrzeć, zobaczyć warunki w których są. W ciągu kilku dni dostałam rożne totalnie rozbieżne informacje o tej pani (np. że pani ma wątpliwości i że np. pani wcale nei wygląda na osobę niezrównoważoną i kotków zabić nie zamierza) i mimo wcześniejszych oporów postanowiłam osobiście sprawdzić i poznać panią i jeśli zajdzie konieczność zabiorę małe od razu. Będę u niej w czwartek bo wcześniej nie dam rady po prostu.

Na chwilę obecną kontakt z panią ma wolontariuszka, uprzedziła już ją że małe będą zabrane.

Jest problem ze zdjęciami - osoba która je zrobiła ma coś uszkodzone w aparacie i nie może ich zgrać. Ale będą na pewno.

Proszę o domki dla kociaków - STAŁE DOMKI!!!!!! Ogłoszenia mile widziane.
magdajedral

Post » Wto lip 19, 2011 15:40 Re: Tragedia w Żyrardowie - 4 maluchy szukają DS!!!

Ja tylko wypowiadam się jako osoba znająca z doświadczenia osobę chorą na schizofrenie.
Schizofrenia nie oznacza że osoba musi mieć zapędy do mordu.
Może być to zwykła normalna osoba po prostu od czasu do czasu jej "odbija" prosto ujmując.
Schizofrenie też są różne, są osoby które normalnie z tym żyją, tylko ważnym faktem jest przyjmowanie leków.

Domków domków wszystkim kociaczkom

Iza
Laki Luke :kotek:
ObrazekObrazek
Chcesz Nas lepiej poznać?? Kliknij na nasze zdjęcie.

Issa

Od: Wto lip 05, 2011 19:04

Post » Wto lip 19, 2011 15:47 Re: Tragedia w Żyrardowie - 4 maluchy szukają DS!!!

Otóż to. I dlatego chcę osobiście spotkać się z tą panią. Lekarzem nie jestem, nie ocenię stanu zdrowia kobiety, ale zawsze rozmowa w 4 oczy to co innego niż informacje zbierane po kątach :)
magdajedral

Post » Wto lip 19, 2011 16:10 Re: Tragedia w Żyrardowie - 4 maluchy szukają DS!!!

magdajedral pisze:Otóż to. I dlatego chcę osobiście spotkać się z tą panią. Lekarzem nie jestem, nie ocenię stanu zdrowia kobiety, ale zawsze rozmowa w 4 oczy to co innego niż informacje zbierane po kątach :)

No to mam tylko nadzieję, że do czwartku ta osoba nie dostanie "fazy" i że wyda koty. Bo z doświadczenia wiem - niestety - że różnie z tym może być...
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto lip 19, 2011 16:18 Re: Tragedia w Żyrardowie - 4 maluchy szukają DS!!!

Do czwartku już tyko 2 dni, więc miejmy nadzieję, że będzie OK :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto lip 19, 2011 16:30 Re: Tragedia w Żyrardowie - 4 maluchy szukają DS!!!

No niestety z pracy nie zrezygnuję żeby pojechać do tej pani......
magdajedral

Post » Śro lip 20, 2011 10:22 Re: Tragedia w Żyrardowie - 4 maluchy szukają DS!!!

za kociaki :ok: :1luvu: :1luvu:
za wizytę :1luvu:
za Magdę :1luvu: :ok: :ok: :ok:
za wszystkich którzy chcą pomóc :ok:
Obrazek Obrazek

JolaJ

[poprzednia][następna]