K-ów, w każdym kątku po kociątku ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 18, 2011 12:20 Re: K-ów, pilny transport STARACHOWICE - KIELCE!!!

Kinga Warmijska pisze: Spadła półka dolna po prawej stronie (była nieco podłamana i zwisała) rozbijając przy okazji niebieską plastikową miseczkę.

a mówiłam o tej półce przy sprzątaniu zalanej kociarni :? dobrze że tylko miseczka ucierpiała
Obrazek

FUNDACJA STAWIAMY NA ŁAPY - NASZ WĄTEK NA FB https://www.facebook.com/stawiamynalapy/

katgral

Od: Pt gru 29, 2006 19:04

Post » Pon lip 18, 2011 12:25 Re: K-ów, pilny transport STARACHOWICE - KIELCE!!!

katgral pisze:
Kinga Warmijska pisze: Spadła półka dolna po prawej stronie (była nieco podłamana i zwisała) rozbijając przy okazji niebieską plastikową miseczkę.

a mówiłam o tej półce przy sprzątaniu zalanej kociarni :? dobrze że tylko miseczka ucierpiała

Mogę ją zamocować, ale to wymagałoby wiercenia. Czy jest taka możliwość w cat-roomie (koty średnio lubią odgłosy wiertarki), czy lepiej na razie nie stresować ogoniastych?

Zlloty

Od: Pon cze 13, 2011 7:34

Post » Pon lip 18, 2011 13:28 Re: K-ów, pilny transport STARACHOWICE - KIELCE!!!

Zlloty pisze:
katgral pisze:

Mogę ją zamocować, ale to wymagałoby wiercenia. Czy jest taka możliwość w cat-roomie (koty średnio lubią odgłosy wiertarki), czy lepiej na razie nie stresować ogoniastych?

Wiślackikot (Robert) do tej pory wykonywał prace monterskie w cat-roomie i koty nie były ewakuowane, bo i dokad. A poza tym wiercenie nie potrwa przeciez cała wieczność. Myśle, ze wytrzymaja.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pon lip 18, 2011 13:56 Re: K-ów, pilny transport STARACHOWICE - KIELCE!!!

miszelina pisze:Wiślackikot (Robert) do tej pory wykonywał prace monterskie w cat-roomie i koty nie były ewakuowane, bo i dokad. A poza tym wiercenie nie potrwa przeciez cała wieczność. Myśle, ze wytrzymaja.

Ok, dzisiaj skompletuję potrzebne elementy (buszowanie w Castoramie czas zacząć!) i jutro, najpóźniej w środę powinienem to zamontować (oczywiście jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem).

Przy okazji - można tę półkę wykleić jakimś kawałkiem wykładziny, klejąc wikolem. Co szefostwo na to?

Zlloty

Post » Pon lip 18, 2011 14:15 Re: K-ów, pilny transport STARACHOWICE - KIELCE!!!

A wikol nie jest szkodliwy dla kotów, w sensie - opary wikolu? Szybko sie ulatniaja? Zeby koty sie nie struły.
No chyba, zeby okleić gdzieś poza kociarnia i przywieźć gotowa półke.
Obrazek

miszelina

Post » Pon lip 18, 2011 14:24 Re: K-ów, pilny transport STARACHOWICE - KIELCE!!!

miszelina pisze:A wikol nie jest szkodliwy dla kotów, w sensie - opary wikolu? Szybko sie ulatniaja? Zeby koty sie nie struły.
No chyba, zeby okleić gdzieś poza kociarnia i przywieźć gotowa półke.

Vikol nie jest szkodliwy dla kotów :D . Ja nawet nie jestem pewna, czy on ma opary... :D

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Pon lip 18, 2011 14:27 Re: K-ów, pilny transport STARACHOWICE - KIELCE!!!

Wikol to klej naturalny na bazie wody, zupełnie nieszkodliwy. Swoim kotom półkę wyklejałem jakimś klejem do butów, parę dni pośmierdziało i minęło, a koty siedzą na tym do dziś. Niemniej jeśli chodzi o kociarnię, to pozostałbym przy wikolu ;)

Zlloty

Post » Pon lip 18, 2011 14:29 Re: K-ów, pilny transport STARACHOWICE - KIELCE!!!

No to super. Z chemii zawsze byłam noga :oops:
Obrazek

miszelina

Post » Pon lip 18, 2011 14:54 Re: K-ów, pilny transport STARACHOWICE - KIELCE!!!

Ja przepraszam, że nie w swoim wątku, ale nie mam własnego wątku, ani śmiałości go zakładać :oops: . Muszę uzbierać 250 złotych na operację jednego z moich rezydentów. Nie mam takiej kwoty i nie będę w stanie samodzielnie jej odłożyć.potrzebuje pomocy bazarkowej, gotówkowej, wszelkiej :( . Kot będzie operowany w piatek u dr Dudy ( usuwanie listwy mlecznej+badanie krwi+ rtg, żeby sprawdzić, czy nie ma przerzutów do płuc, bo wtedy operacja nie miałaby sensu). Nigdy nie przypuszczałam, że będę musiała prosić o pomoc dla własnego kota, ale paru innych rzeczy też nigdy nie przypuszczałam, a się jednak wydarzyły.

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Pon lip 18, 2011 18:05 Re: K-ów, pilny transport STARACHOWICE - KIELCE!!!

Bardzo proszę wszystkich tych, którzy mają jakiekolwiek gadżety fundacyjne (smycze, magnesy, kartki, kubki i inne) o przyniesienie ich na Kocimską. Odbiorę sobie je stamtąd w przyszłym tygodniu, by mieć gotowe na kocivent. Ewentualnie mogę odebrać z innego miejsca, tylko proszę o kontakt.
Byłabym wdzięczna za zgłaszanie, co kto ma, byśmy z Pluskwą spokojnie mogły sobie to odhaczyć na liście przygotowań.
Dzięki :)

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Pon lip 18, 2011 18:10 Re: K-ów, pilny transport STARACHOWICE - KIELCE!!!

Dziś umarł nam Wróbel.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Pon lip 18, 2011 20:42 Re: K-ów, pilny transport STARACHOWICE - KIELCE!!!

Tweety, jak tam te kocurki, które wiozłem ze Starachowic do Kielc?
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Pon lip 18, 2011 20:45 Re: K-ów, pilny transport STARACHOWICE - KIELCE!!!

lutra pisze:Dziś umarł nam Wróbel.

[*]
Biedna malizna...

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Pon lip 18, 2011 21:38 Re: K-ów, pilny transport STARACHOWICE - KIELCE!!!

Annazoo pisze:Bardzo proszę wszystkich tych, którzy mają jakiekolwiek gadżety fundacyjne (smycze, magnesy, kartki, kubki i inne) o przyniesienie ich na Kocimską. Odbiorę sobie je stamtąd w przyszłym tygodniu, by mieć gotowe na kocivent. Ewentualnie mogę odebrać z innego miejsca, tylko proszę o kontakt.
Byłabym wdzięczna za zgłaszanie, co kto ma, byśmy z Pluskwą spokojnie mogły sobie to odhaczyć na liście przygotowań.

znaczy gadżety fundacyjne należące do fundacji? bo ja mam koszulkę, kubki i smycz, ale to moje osobiste własne :lol:

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Pon lip 18, 2011 21:46 Re: K-ów, pilny transport STARACHOWICE - KIELCE!!!

Kocuria pisze:
Annazoo pisze:Bardzo proszę wszystkich tych, którzy mają jakiekolwiek gadżety fundacyjne (smycze, magnesy, kartki, kubki i inne) o przyniesienie ich na Kocimską. Odbiorę sobie je stamtąd w przyszłym tygodniu, by mieć gotowe na kocivent. Ewentualnie mogę odebrać z innego miejsca, tylko proszę o kontakt.

znaczy gadżety fundacyjne należące do fundacji? bo ja mam koszulkę, kubki i smycz, ale to moje osobiste własne :lol:

hm... :lol:

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

[poprzednia][następna]