Broszka,zerw.przepona,jelita w płucach, cz. 1

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 15, 2011 9:04 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach-Broszka rośnie :)

Broszka pisze:Ale czy ja napisałam że daję mięso niesuplementowane? 8)
Dodaję suplementy i koty dostają odpowiednie witaminy i minerały. I jeszcze każdej kotce staram się podawać taki rodzaj mięsa który przy swoim schorzeniu może jeść, tzn nie daję wszystkim jak leci tego samego bo mam koty na przeciwstawnych dietach np niskobiałkowych i wysokobiałkowych czy z zaburzeniem wchłaniania i alergiami pokarmowymi.
Mimo to mój wet jest niezadowolony bo wg niego konkretna dieta weterynaryjna jest częścią leczenia i wolałby żeby koty jadły wyłącznie te karmy.

Dziękuję za propozycję ale sporo czytałam o barfie i niestety w moim konkretnym przypadku nie jestem w stanie go stosować - to seniorki do tego bardzo schorowane i przestawić je teraz wyłącznie na barfa byłoby trudno bo całe życie jadły gotowe karmy, a np z racji choroby mają jeszcze zaburzony apetyt... Wiem, że mieszanki barfowej nie zjedzą - no, może jedynie żarłoczek Broszka :wink:
A poza tym mieszkam w takim miejscu gdzie nie mam dostępu do odpowiednich mięs i kości - o braku młynka żeby to mielić to już nie wspomnę :wink:

:ok: Suplementowane, to git. Weterynarze często są niezadowoleni jezeli nie ma karmy weterynaryjnej. Ja nie jestem maniakiem barfa (to znaczy jestem ;) ). Bardziej chodzi o to mi tylko, żeby nie dawać za dużo czystego mięska bez dodatków (nie mówię o Was, ale ogólnie) bo może zaszkodzić :) O.
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Pt lip 15, 2011 9:09 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach-Broszka rośnie :)

turkawka pisze:
Broszka pisze:Ale czy ja napisałam że daję mięso niesuplementowane? 8)
Dodaję suplementy i koty dostają odpowiednie witaminy i minerały. I jeszcze każdej kotce staram się podawać taki rodzaj mięsa który przy swoim schorzeniu może jeść, tzn nie daję wszystkim jak leci tego samego bo mam koty na przeciwstawnych dietach np niskobiałkowych i wysokobiałkowych czy z zaburzeniem wchłaniania i alergiami pokarmowymi.
Mimo to mój wet jest niezadowolony bo wg niego konkretna dieta weterynaryjna jest częścią leczenia i wolałby żeby koty jadły wyłącznie te karmy.

Dziękuję za propozycję ale sporo czytałam o barfie i niestety w moim konkretnym przypadku nie jestem w stanie go stosować - to seniorki do tego bardzo schorowane i przestawić je teraz wyłącznie na barfa byłoby trudno bo całe życie jadły gotowe karmy, a np z racji choroby mają jeszcze zaburzony apetyt... Wiem, że mieszanki barfowej nie zjedzą - no, może jedynie żarłoczek Broszka :wink:
A poza tym mieszkam w takim miejscu gdzie nie mam dostępu do odpowiednich mięs i kości - o braku młynka żeby to mielić to już nie wspomnę :wink:

:ok: Suplementowane, to git. Weterynarze często są niezadowoleni jezeli nie ma karmy weterynaryjnej. Ja nie jestem maniakiem barfa (to znaczy jestem ;) ). Bardziej chodzi o to mi tylko, żeby nie dawać za dużo czystego mięska bez dodatków (nie mówię o Was, ale ogólnie) bo może zaszkodzić :) O.

no to ja też nie jestem - znaczy jestem, ale nie dla moich futer :lol:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Sob lip 16, 2011 8:18 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach-Broszka rośnie :)

Obrazek
Meldujemy sie na watku Broszeczki i witamy sie serdecznie!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pon lip 18, 2011 11:48 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach-Broszka rośnie :)

kropkaXL pisze:Obrazek
Meldujemy sie na watku Broszeczki i witamy sie serdecznie!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Witamy, witamy i zapraszmy :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Po badaniach i wynikach wet zdecydował o zmianie leczenia i mam wrażenie że Broszeńka jakby gorzej się czuje... Od soboty jest smutna i taka jakaś nieobecna - właściwie cały czas śpi :| Nawet ulubione mięsko nie wzbudza w niej takiej radości jak ostatnio.
Dzwoniłam już wczoraj do weta i powiedział że taka reakcja może być po jednym z nowych leków i jeśli w ciągu kolejnych trzech dni nie będzie poprawy to go odstawimy i wrócimy do poprzedniego...

Jutro o 9 prosimy o kciuki - finalizujemy sprawę :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pon lip 18, 2011 11:50 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach-Broszka rośnie :)

się wie, się kciuki trzyma!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon lip 18, 2011 12:21 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach-Broszka rośnie :)

:ok: :ok: :ok:
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Pon lip 18, 2011 13:05 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach-Broszka rośnie :)

Ja też po cichu trzymam i podczytuję oczywiście Obrazek

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Pon lip 18, 2011 17:30 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach-Broszka rośnie :)

Za Broszeńkę i za finalizowanie :ok: :ok: :ok:
Psotka 23.02.2009 - 8.04.2015 [*]
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=88961

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Od: Pon mar 13, 2006 20:56

Post » Pon lip 18, 2011 17:42 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach-Broszka rośnie :)

Maleńka-my wszyscy trzymamy kciuki za Twoje zdrówko! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Wto lip 19, 2011 8:41 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach-Broszka rośnie :)

no to kciuki trzymamy!
Obrazek

czarno-czarni

Post » Wto lip 19, 2011 12:04 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach-Broszka rośnie :)

Broszka czuje się już lepiej :piwa:
okazało się że gorsze samopoczucie, niejedzenie i wymioty były spowodowane zatkaniem. Wczoraj podałam jej parafinę bo zobaczyłam że kręci się w kuwecie i stęka a kupa nie idzie i uświadomiłam sobie że również w niedzielę nie pamiętam kupy Broszki... Wieczorem zrobiła wielkiego kupala i od razu poczuła się lepiej :ok:

:dance: :dance: :dance: Udało nam się doprowadzić do szczęśliwego finału pewną transakcję :piwa: :D
Pozwoli nam to spłacić wszystkie obecne długi i jeszcze nawet trochę pociągnąć remont pod agroturystykę :ok:
Jestem taka szczęśliwa :dance: :dance: :dance:

Chciałam bardzo, bardzo podziękować wszystkim którzy nam pomogli Obrazek Obrazek Obrazek
Gdyby nie Wasza bezinteresowna pomoc i wsparcie nie dałabym rady sama udźwignąć leczenia Broszeńki - podarowaliście jej życie :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Broszka pomalutku wraca do zdrowia i choć leczenie będzie trwało jeszcze długo i pewnie pozostanie niepełnosprawna do końca życia - warto było o nią walczyć i zawsze będę wdzięczna za to że dzięki Wam Broszeńka cieszy się życiem :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Proszę o zdejmowanie banerka Broszki :piwa:
Mam nadzieję że na tyle odbijemy się od dna finansowego że będę mogła odpłacić się z nawiązką innym potrzebującym kotom których na forum jest niestety tak dużo... :(
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto lip 19, 2011 12:07 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach-Broszka rośnie :)

:piwa:

bardzo się cieszę!
I zapewniam, że we Wro zawsze Wam zorganizuję pomoc i sama deklaruję ją także.

Obrazek

czarno-czarni

Post » Wto lip 19, 2011 12:11 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach-Broszka rośnie :)

Bardzo się cieszę, że się udało :!: :D :piwa:
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Wto lip 19, 2011 12:11 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach-Broszka rośnie :)

dagmara-olga pisze::piwa:

bardzo się cieszę!
I zapewniam, że we Wro zawsze Wam zorganizuję pomoc i sama deklaruję ją także.

Twoja pomoc jest nieoceniona :1luvu:
Trwający bazarek dla Broszki proszę przeznacz dla innego potrzebującego :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto lip 19, 2011 12:12 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach-Broszka rośnie :)

dziękuję, tak zrobię :-)
Obrazek

czarno-czarni

[poprzednia][następna]