Bez Bombilli i reszty - Kropcia i Tysia

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 16, 2011 12:45 Re: Bombilla i reszta - dom podstarzałych kotów ;)

ja moich Państwa dziś wypucowała- uszka czyste, noski, oczka posprawdzane, pazurki obcięte. futerka wyczesane i lśniące:):)
a zaraz będę szukac jakiejś nowej szczotki dla kotów, bo jedna która mam to druciana jest, niby z kuleczkami na końcu ale chyba drapie Bombi. i chcę jej cos lepszego zafundowac. to nic ze mam jeszcze kilka innych- ale to będzie moje hobby chyba- kocie szczotki grzebyczki i zgrzebła do sierści :P
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Sob lip 16, 2011 12:55 Re: Bombilla i reszta - dom podstarzałych kotów ;)

Polecam taką: http://www.zooplus.pl/shop/koty/kuwety_ ... bla/139845 (ta mniejsza jest dla kotów). Nie drapie, działa rewelacyjnie - kilka minut i wyczesanego futra z trzech kotów jest tyle, że można by czwartego złożyć. :wink:

Pozdrawiamy i głasiamy weekendowo! :)
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Sob lip 16, 2011 12:58 Re: Bombilla i reszta - dom podstarzałych kotów ;)

furminator też juz mamy:)
ale bombisia ma delikatne futerko i za czesto tym jej nie moge czesac bo zbyt przerzedza jej sie wtedy.
Obrazek Obrazek

sliver_87

Post » Sob lip 16, 2011 13:01 Re: Bombilla i reszta - dom podstarzałych kotów ;)

No tak, u takich kotów wystarczy rzadko i krótko czesać. Ale efekt jest super.
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Sob lip 16, 2011 18:41 Re: Bombilla i reszta - dom podstarzałych kotów ;)

grrr... pisze:Polecam taką: http://www.zooplus.pl/shop/koty/kuwety_ ... bla/139845 (ta mniejsza jest dla kotów). Nie drapie, działa rewelacyjnie - kilka minut i wyczesanego futra z trzech kotów jest tyle, że można by czwartego złożyć. :wink:

Pozdrawiamy i głasiamy weekendowo! :)

Dziękujemy za pozdrowienia i głasianie :D

A szczotka wygląda intrygująco :D
Jeszcze czegoś takiego nie miałam. Teraz mam taką dwustronną i z jednej strony jest zgrzebełko, niby delikatne, ale Kasię denerwuje, a Bisia wyraźnie ma dość, po pewnej chwili czesania - widocznie ją drapie.
Mam w Zooplusie kilka upatrzonych rzeczy do kupienia, więc może nabędę i ten "Furmaster".

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Sob lip 16, 2011 18:50 Re: Bombilla i reszta - dom podstarzałych kotów ;)

Dzisiaj odwiedziły nas dwie super fajne Ciocie z Pabianic, Ania i Kasia :D

To ich wątki:
viewtopic.php?f=1&t=122446
viewtopic.php?f=1&t=116775
viewtopic.php?f=1&t=117997

Honory domu były czynione prze Bisię i Kasię, szczególnie Bisia była dzisiaj w wyjątkowo towarzyskim nastroju.

Kropcia, jak to zwykle ona, większość czasu spędziła w szufladzie pod łóżkiem. Na szczęście kilka razy przemknęła przez ogródek i dzięki temu można było zobaczyć, jak wygląda.
No i niestety Kropcia sporo straciła, po dopiero, gdy Ania i Kasia już wyjechały, Kropcia odkryła, że Ciocie przywiozły w prezencie fantastyczne kocie zabawki:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Lecz Ciocie były już w drodze powrotnej i Kropcia nawet nie miała komu powiedzieć „Dziękuję” :lol:

Szkoda, że Ania i Kasia nie mogły zostać dłużej, bo jeszcze mnóstwo rzeczy w Krakowie zostało do zwiedzania, a tematów do rozmowy zostało jeszcze 100 razy więcej.
Ale na szczęście świat się jeszcze nie kończy, więc mamy nadzieję na następną wizytę, najszybciej, jak to tylko możliwe :D

mb

Post » Sob lip 16, 2011 20:32 Re: Bombilla i reszta - dom podstarzałych kotów ;)

Bo najlepiej jak Ciocie przyjeżdzaja z fajnymi prezentami ;):)
cieszę się z udanego spotkania,
Obrazek Obrazek

sliver_87

Post » Sob lip 16, 2011 21:18 Re: Bombilla i reszta - dom podstarzałych kotów ;)

Dziękuję Marysiu za miłe przyjęcie i poświecenie nam sobotniego czasu, który to mogłyśmy przeznaczyć na zwiedzanie Krakowa. :D
Ja wiem, ze jeszcze sporo zostało do zwiedzenia, ale chore koteczki nie mogą zostać na dłużej same. :( viewtopic.php?f=1&t=117997

Cieszę się, że chociaż Kopci spodobały się myszki bo Kasia z Bisią nie były niemi zainteresowane :mrgreen: tak samo u mnie, Madzia szalała z nimi a reszta stada olała je. :wink:

Bisia to strasznie kochana koteczka, taka przylepka tylko do kochania, :1luvu: a te jej oczka biedniusie, Kasia też pieścioszka.... i myli się mb, że to podstarzałe koty :twisted: bo to koteczki w sile wieku, z wielką gracją i przyjaźnią dla ludzi.

Dziwię się ludziom, że nie widzą tego piękna jakie koty mają w sobie... gdyby widzieli, świat byłby by piękniejszy!
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Sob lip 16, 2011 21:37 Re: Bombilla i reszta - dom podstarzałych kotów ;)

sliver_87 pisze:Bo najlepiej jak Ciocie przyjeżdzaja z fajnymi prezentami ;):)
cieszę się z udanego spotkania,

Forumowe spotkania to wielka przyjemność - polecam wszystkim 8)

mb

Post » Sob lip 16, 2011 21:45 Re: Bombilla i reszta - dom podstarzałych kotów ;)

Anna61 pisze: Dziękuję Marysiu za miłe przyjęcie i poświecenie nam sobotniego czasu, który to mogłyśmy przeznaczyć na zwiedzanie Krakowa. :D
Ja wiem, ze jeszcze sporo zostało do zwiedzenia, ale chore koteczki nie mogą zostać na dłużej same. :( viewtopic.php?f=1&t=117997

Wiem, ale na krótko może znowu będzie możliwość :?:
Nawet, jeśli lato się skończy, to przed nami "złota, polska jesień" :D

Anna61 pisze: Cieszę się, że chociaż Kopci spodobały się myszki bo Kasia z Bisią nie były niemi zainteresowane :mrgreen: tak samo u mnie, Madzia szalała z nimi a reszta stada olała je. :wink:

Kropcia też szalała z tymi zabaweczkami, a Kasia to poza jedną, zaplutą przez siebie poduszeczką z kocimiętką, nie uznaje żadnych zabawek :lol:
Z kolei Bisia bawi się tylko ze dwa razy dziennie i myślę, że jak zbierze jej się na zabawę i rzucę jej taką myszkę, to też jej się ona spodoba.

Anna61 pisze: Dziwię się ludziom, że nie widzą tego piękna jakie koty mają w sobie... gdyby widzieli, świat byłby by piękniejszy!

Bo koty są tym samym wśród zwierząt, czym róże wśród kwiatów i brylanty wśród kamieni szlachetnych :D

mb

Post » Nie lip 17, 2011 20:46 Re: Bombilla i reszta - dom podstarzałych kotów ;)

Krakowskie dziewczynki :D
Bisia :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Kasia :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

mb pisze:
Anna61 pisze: Dziwię się ludziom, że nie widzą tego piękna jakie koty mają w sobie... :( gdyby widzieli, świat byłby by piękniejszy!

Bo koty są tym samym wśród zwierząt, czym róże wśród kwiatów i brylanty wśród kamieni szlachetnych. :D

Nie inaczej!!! :D
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Pon lip 18, 2011 7:00 Re: Bombilla i reszta - dom podstarzałych kotów ;)

Jak pięknie moje dziewczyny wyszły na zdjęciach :D

Kasia uwielbia się tarzać, czy to w trawie, czy na tych płytach :lol:

mb

Post » Pon lip 18, 2011 18:06 Re: Bombilla i reszta - dom podstarzałych kotów ;)

:1luvu:
Obrazek Obrazek

sliver_87

Post » Wto lip 19, 2011 20:49 Re: Bombilla i reszta - dom podstarzałych kotów ;)

mb pisze:Jak pięknie moje dziewczyny wyszły na zdjęciach :D

I kochane :1luvu:

Jaka pogoda u Was?
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Śro lip 20, 2011 8:51 Re: Bombilla i reszta - dom podstarzałych kotów ;)

U nas ciepło, co kilka godzin przechodzą burze, mówiąc wprost - zbyt intensywne. Wczoraj po południu był potop :(
Znowu pozalewało budynki w mieście :(

My odpoczywamy, bo nic nam się nie chce robić i na szczęście nie musimy nic robić :lol:
Trzeba korzystać z tej możliwości, bo nieczęsto się zdarza :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

mb

[poprzednia][następna]