Bianka-bo królowa jest tylko jedna! :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 16, 2011 10:49 Re: Bianka-DS u tasiac :)))

Marcusik KalmAid zjadał.
Dostawał 2 razy dziennie i myślę, że pomógł, ale i Feliway był włączony.
Bardzo baliśmy się tej zmiany domu...

Chciałabym, żeby Pecia go jadła, ale nie chce. Ma założoną obróżkę feromonową i jestem z niej zadowolona.
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Sob lip 16, 2011 19:02 Re: Bianka-DS u tasiac :)))

U Bianki to jest zaburzenie kompulsywne, czyli związane ze stresem ale na tym etapie ma charakter odruchowy tak więc same "uspokajacze" jej nie pomogą, oczywiście są hormony włączone cały czas ale oprócz tego potrzebna jest terapia behawioralna i farmakologiczna :) Fluoksetyna, podobnie, jak u ludzi pomaga na takie zaburzenia ale całe szczęście u kotów nie ma wstępnej fazy depresyjnej, co sama zauważyłam bo udało mi się podać Kici pełną dawkę :!: Jest po niej wyciszona i śpiąca ale to jeszcze nie o to działanie chodzi, na to właściwe trzeba poczekać. Wpadłam na przewrony pomysł i posmarowałam rozpuszczoną w wodzie tabletką futerko tam, gdzie jest wylizywane. I potrzeba lizania była tak silna, że wylizała nielubiane lekarstwo równo :) Cały dzień oserwowałam ją i gdy tylko próbowała lizać, przeszkadzałam aż rezygnowała i zajmowała się czym innym (terapia behawiralna :wink: ) Kołnierz będzie zakładany gdy nie będzie mnie w domu a tak mam zamiar cierpliwie pilnować aż zaśnie. Trzymajcie kciuki, będą nam potrzebne :ok:

tasiac

Od: Nie cze 26, 2011 19:43

Post » Sob lip 16, 2011 19:15 Re: Bianka-DS u tasiac :)))

Swietny pomysl Olu z tym pomazaniem futerka! :ok: :ok: :ok: Kciuki sa nadal! :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Sob lip 16, 2011 20:09 Re: Bianka-DS u tasiac :)))

Całe mnóstwo :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Sob lip 16, 2011 20:23 Re: Bianka-DS u tasiac :)))

oooooo, genialnie z tym mazaniem futerka :ok: poki sie sprawdza, jest ok, tylko zeby potem nie bylo w druga strone: kota skojarzy to z lekiem i nawet myc sie nie bedzie chciala w tym miejscu...

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Sob lip 16, 2011 20:26 Re: Bianka-DS u tasiac :)))

Kciuki Bianeczko :1luvu: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Sob lip 16, 2011 21:21 Re: Bianka-DS u tasiac :)))

Cześć łakomczuszku. :ok: za terapię...behawioralną.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

Post » Sob lip 16, 2011 22:22 Re: Bianka-DS u tasiac :)))

Olu-fantastyczny pomysł!!!!!!!
Zresztą-Ty masz ogromną wiedzę, a do tego chęci, więc to wszystko razem na pewno da efekt!!!!!
Wielkie, przeogromne kciuki za Was obie! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Nie lip 17, 2011 12:37 Re: Bianka-DS u tasiac :)))

Obrazek :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Nie lip 17, 2011 12:46 Re: Bianka-DS u tasiac :)))

Dzień dobry Dużej i Bianeczce :D
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Nie lip 17, 2011 12:59 Re: Bianka-DS u tasiac :)))

Obrazek
Dzień dobry, tak hrabina uwielbia leżeć, kiedy krzątam się po domu :) Ma mnie stale na oku :mrgreen: Jednak gdy się chce zdrzemnąć wybiera bardziej zaciszne miejsce np. teraz śpi pod stołem. Ciągle muszę kontrolować lizanie, gdy zaczyna się wgryzać muszę przeszkadzać. Złości się i szuka sobie ustronnego miejsca ale gdy tylko zrozumie,że ja nie dam za wygraną przenosi swoje zainteresowanie na coś innego. O to, że przestanie się myć jestem spokojna, zbyt lubi lizanie :D Buziaki :1luvu:

tasiac

Post » Nie lip 17, 2011 20:30 Re: Bianka-DS u tasiac :)))

ale z niej sliczna kuleczka :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Nie lip 17, 2011 20:36 Re: Bianka-DS u tasiac :)))

Jeszcze ostatnie doniesienia: koteczka wylizuje się chętnie ale równomiernie, po prostu jest czyściochem :D , nie wgryza się już w konkretne miejsce ale równiutko, starannie robi sobie toaletę :) oby znów nie zapeszyć ale może nawyk nie był jeszcze bardzo utrwalony i teraz już będzie dobrze :ok: Jest tylko jedna rzecz, która mnie martwi: od wczoraj nie skorzstała z kuwety :( Masz rację Kasiu, że mam niestety wiedzę o antydepresantach i wiem, że mogą powodować zaparcia. Proszę więc, na w razie czgo, o sposoby na kocie koopki :wink: Faktycznie jest śliczna i myślę, że wcale nie trzeba jej odchudzać, bo obecnie, wydaje mi się, że nie objada się ponad miarę, po prostu taka jej uroda :1luvu:

tasiac

Post » Nie lip 17, 2011 20:51 Re: Bianka-DS u tasiac :)))

Piękna jest :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Pon lip 18, 2011 5:15 Re: Bianka-DS u tasiac :)))

Olu-chyba skuteczne będzie dodawanie do mokrego Colonu C, albo domieszanie do karmy RCFibre, ktora też zawiera błonnik.Też słyszałam ,że ten lek powoduje zaparcia-zapytam jeszcze wetek,co można podawać.Moze lactuloza pomoże?
Bardzo sie cieszę,że przestała się tak uporczywie wylizywać w jednym miejscu!-brawo!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

[poprzednia][następna]