DT Smarti5-...no i kolejna setka?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 16, 2011 12:17 Re: DT Smarti5-uroczyste otwarcie Alcatraz! Promyczek już w DS!

Smarti, jak wyniki Carlitka?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob lip 16, 2011 13:07 Re: DT Smarti5-uroczyste otwarcie Alcatraz! Promyczek już w DS!

Erin pisze:Smarti, jak wyniki Carlitka?

:?:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Sob lip 16, 2011 21:51 Re: DT Smarti5-Promyś się nie popisał...

no więc po kolei..

Carlos ma całkiem niezłe wyniki mocznika i kr.(jak stwierdziła dr N.) ale tragiczną anemię i tragiczny stan zapalny :(
mimo że na anemię dostaje Epo od półtora miesiąca-tak samo żelazo-anemia się pogłębia a stan zapalny się nie leczy mimo że leczymy go od trzech tygodni :roll:
dr. radziła mi wczoraj "podjąć ostateczną decyzję"

po dwugodzinnym (!) namyśle dała jednak nadzieję że możemy jeszcze zaryzykować zmianę leków na silniejsze a co za tym idzie dwa-góra trzy dni podczas których może nastąpi poprawa.
jeśli tak to jesteśmy w domu-Carlito pożyje jeszcze trochę w komforcie otoczony naszą i Belki miłością..
jeśli zmiana leków nie przyniesie efektu to nie wolno mi czekać dlużej bo kicio będzie cierpiał.

i tak po wczorajszych lekach-wieczorem i w nocy była poprawa kicio troszkę się mył,buczał i tulił, próbował nawet wstać na sioo i z moją pomoca mu się to udało - zrobił sioo tuż obok łóżka
-mój TŻ w ciągu nocy co chwila go tulił i głaskał,natomiast rano i teraz widzę przerażające pogorszenie-kicio jest troszkę zesztywniały i miewa nieobecny wzrok...
na podawanie kroplówki oraz zastrzyków nie reaguje,siusia na podkłąd z ręczniczkiem położony pomiędzy naszymi poduszkami i wcale nie czuć moczu (siusia pod siebie czyli do naszego łóżka, już od kilku dni)-poprostu nie przyjmuje kroplówek-wszystko się przez niego przelewa...leży cały czas między naszymi poduszkami i praktycznie z tego miejsca nie wstaje ..wiem jednak że uwielbia to miejsce i uwielbia się do nas tulić i leżąc patrzeć nam w oczy dlatego będzie tak leżął dopóki tylko oczka nie bedą zdradzały męki i bólu..
czekamy co dalej bo,jak wiadomo nie chcę pozwolic aby kicio cierpiał a mam słowo dr. że w tej chwili ma uśmieżony ból i chociaż niektórzy (w tym Kamil) w to wątpią to ja ufam dr i temu co widzę w oczach Carlitka..
najdalej jutro powinna nastąpić poprawa jeśli ma szansę nastąpić..

Kulka-ma zdjęte szwy-będzie widzieć na oczko choć nie bedzie takie piękne jak drugie..krople przez 20 dni a dalej zobaczymy..
Fil-zdjęcie szwów za tydzień-goi się ale nie tak ładnie jak Kulka-bo i rama była nieporównywalna.

Reszta pod kontrolą-Maluchy Carli glucą, maluchy Coffi robią na maga miękko,szarańcza wariuje-słowem normalka.

Promyś dziś poznał ogród-ma fajne zdjęcia :D
boję się że zbyt wcześnie odtrąbiłam sukces nie pytając moich kotów o zdanie...
bo w tym ogrodzie wstąpił w niego diabeł-nastroszył się jak chory-nie tylko ogon ale i całe ciałko i ....zaczął się bić z Durniem i z Kropką :twisted: w domu jest do nich przyjazny-na powietrzu dostaje świra..moje koty rozbiegły się przerażone bo nikogo tak agresywnego jeszcze nie poznały a jak wiadomo to one i ich dobro jest tu najważniejsze..
będziemy robić próby ale jeśli tak będzie się zachowywał to niestety-czeka go albo los wiecznego tymczasa albo szukanie mu jednak domku..
bardzo bym tego nie chciała..
ale nie mamy możliwości jego jednego trzymać w domu podczas gdy reszta kotów wychodzi,dlatego musi się z nimi zgodzić,niestety.
Ostatnio edytowano Sob lip 16, 2011 22:19 przez smarti, łącznie edytowano 3 razy
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Sob lip 16, 2011 21:56 Re: DT Smarti5-Promyś się nie popisał...

Kciuki za Carlitka. W Twoim domu już niejeden cud się zdarzył, oby się zdarzył też dla Carlita :ok: :ok: :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob lip 16, 2011 22:11 Re: DT Smarti5-Promyś się nie popisał...

Gibutkowa pisze:Kciuki za Carlitka. W Twoim domu już niejeden cud się zdarzył, oby się zdarzył też dla Carlita :ok: :ok: :ok:

Wiesz Gibutku...biorąc go ( 23-go stycznia ) wiedziałam że jest chory chociaż zupełnie nie wiedziałam jaka to poważna choroba i jak postępować z taką chorobą...byłam zielona...
w lutym dr. Neska dała mu "pół roku" i jakoś tak myślałam że to pół roku nigdy się nie skończy... a teraz uświadomiłam sobie że już minęło i nie chcę nawet myśleć o tym że dr. wiedziała wtedy co mówi ale chyba jednak muszę się z tym zmierzyć...
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Sob lip 16, 2011 22:55 Re: DT Smarti5-Promyś się nie popisał...

Bardzo współczuję :( - i życzę, żeby mocniejsze leki jednak zadziałały....
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Sob lip 16, 2011 22:57 Re: DT Smarti5-Promyś się nie popisał...

Carlitku :ok:

Erin

Post » Nie lip 17, 2011 2:20 Re: DT Smarti5-Promyś się nie popisał...

Nie było mnie cały dzień.. kilkanaście godzin.. potem padłam.. teraz wpadam zacisnąć kciuki za Carlitka :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: adaptację Pormysia :ok: :ok: :ok: i wszystkie inne sprawy kocie i ludzkie :ok: :ok: :ok:

Dobranoc smartinkowo i przyjaciele.. :wink:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie lip 17, 2011 7:00 Re: DT Smarti5-Promyś się nie popisał...

Przykro mi z powodu Carlitka.ale i tak ma szczęście że ma tyle milości i troski.
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Nie lip 17, 2011 8:12 Re: DT Smarti5-Promyś się nie popisał...

A ja ciepłymi myślami łączę się z Tobą Iwonko i z Twoim TŻ-em. Bo jeśli nie nastąpi poprawa u Carlita, to najgorsze przeżycia są właśnie przed Wami :cry: . Zrobiliście dla niego co tylko było możliwe.Wiem , jak bardzo zależy na każdym jeszcze jednym dniu. Przytulam Was razem z Carlitkiem bardzo mocno.

Promysia szczęście może troszkę przerosło :roll: . Myślę ,że on tak reaguje na stres i szok. Najlepszą obroną jest atak i on to zastosował. Boi się stracić to co dostał. Każdy dzień będzie lepszy,pomału pokocha wszystkich rezydentów albo któryś z nich przywoła go do porządku :mrgreen: .
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Nie lip 17, 2011 8:18 Re: DT Smarti5-Promyś się nie popisał...

Zobaczcie jakie cudo jest na dt u Bianki 4 :D :D :D

viewtopic.php?f=1&t=130236&start=210
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie lip 17, 2011 8:50 Re: DT Smarti5-Promyś się nie popisał...

MalgosiaZ pisze:A ja ciepłymi myślami łączę się z Tobą Iwonko i z Twoim TŻ-em. Bo jeśli nie nastąpi poprawa u Carlita, to najgorsze przeżycia są właśnie przed Wami :cry: . Zrobiliście dla niego co tylko było możliwe.Wiem , jak bardzo zależy na każdym jeszcze jednym dniu. Przytulam Was razem z Carlitkiem bardzo mocno.

Promysia szczęście może troszkę przerosło :roll: . Myślę ,że on tak reaguje na stres i szok. Najlepszą obroną jest atak i on to zastosował. Boi się stracić to co dostał. Każdy dzień będzie lepszy,pomału pokocha wszystkich rezydentów albo któryś z nich przywoła go do porządku :mrgreen: .

Oj tak, codziennie wstaje się z nadzieją. Oby tych dni było jeszcze jak najwięcej :ok:

A o Promysiu to samo pomyślałam - on przecież nie był na zewnątrz bardzo długo.
I pewnie się trochę zestresował. Za postępy :ok:

Erin

Post » Nie lip 17, 2011 8:51 Re: DT Smarti5-Promyś się nie popisał...

Marzenia11 pisze:Zobaczcie jakie cudo jest na dt u Bianki 4 :D :D :D

viewtopic.php?f=1&t=130236&start=210

Wiem, już zajrzałam :love:

Erin

Post » Nie lip 17, 2011 9:05 Re: DT Smarti5-Promyś się nie popisał...

Smarti czekam na wieści o Carlitku! Mam nadzieję, że kicio dzisiaj czuje się lepiej :ok:
Obrazek

http://www.planetapupila.pl - najtańszy sklep w Warszawie!

Jus87

Od: Wto sie 17, 2010 13:01

Post » Nie lip 17, 2011 9:31 Re: DT Smarti5-Promyś się nie popisał...

Ja też myślę ze Promyś szaleje ze szczęścia. Niedawno pocieszałaś mnie jak mówilam że Buri atakuje Tita i miałaś rację, teraz to on rządzi, choć staram się ograniczać jego panowanie nad nami.
Za Carlitka :ok:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

[poprzednia][następna]