cz. II Kocia Przystań - zbieramy fundusze :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 16, 2011 15:00 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

Witajcie po dłuższej nieobecności :roll:
Niestety ostatnimi dniami nie miałam kompletnie czasu na komputer.

Elu oczywiście pamiętam o Twoich maluszkach :wink: Zadzwoń tylko czy to 23, czy 24 lipca?
Nie ma problemu.

W środę wykastrowaliśmy kolejnych 6 kocurów w tym 2 maluchy Martyss. :mrgreen:
MIKUŚ

Post » Sob lip 16, 2011 15:02 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

herzpl pisze:sluchajcie rodzice poinformowani pierwszy wekend mam chate wolna moze sie bawic na dzialce :lol:

Wspaniale :1luvu:

Czyli impreza 3-4 września. : :ok:

Zgłoszenia oczywiście już przyjmuję. Ja sobie już rezerwuję wolną sobotę :wink:
Im Nas będzie więcej tym lepiej :mrgreen:
MIKUŚ

Post » Sob lip 16, 2011 15:17 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

Sprawa szczura - Zenka zamknięta. Od środy rodzina mi się powiększyła. :mrgreen:
Zenek ładnie się zabrał. Jest już zdrowy, był bardzo wychudzony, odwodniony i chory.
Jest jeszcze brudny i nie mam pojęcia jak go wyczyścić. Kąpałam już go w suchym szamponie dla kotów, ale czy to wystarczy? Nie mam pojęcia też o wieku czy jest stary, a może młody?
Chyba muszę wejść na szczurze forum :roll:
Wiem że jest łasuchem i uwielbia czekoladki dla gryzoni i ciasteczka, no i oczywiście żółty ser :ryk:

A oto i On 8)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Sofiśka jest bardzo zadowolona że ma przyjaciela :kotek:
MIKUŚ

Post » Sob lip 16, 2011 17:16 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

łooojjj, Basiu, witaj nareszcie. :P

Ten wyjazd to planujemy w sobotę. Bliżej terminu skontaktuję się z Tobą, ale może w międzyczasie uda się nam zaszczepić kocięta, bo niby nic się nie dzieje, ale trzeba to wykorzystać i szczepić, póki zdrowe. Wiem, że jestem męczydusza upierdliwa, ale jak się to załatwi, to będzie załatwione. A tak to poczucie czegoś nie zrobionego do końca. A dzwońce roooosnąąą aż strach. Amik blondynek waży 1,70, najmniejszy Koleś ma już 1,10 ( w ciągu miesiąca przybrał 0,55 pomimo, że ok. 10 dni chorował i nie miał apetytu). Chyba, że moja waga tak kłamie :?: :oops: Gala i Amik mają ok. 4 - 5 mies. dlatego tak piłuję o to szczepienie.
A szczurek sympatyczny, no ale co na to Twoje koty :?: Nie zeżrą go :?: nie obawiasz się o jego życie :?:

elape

Od: Pon mar 21, 2011 17:52

Post » Sob lip 16, 2011 17:23 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

No więc Elu.....zrobimy tak......zaraz zadzwonię tylko wpierw coś muszę ustalić :mrgreen:
MIKUŚ

Post » Sob lip 16, 2011 17:25 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

elape pisze:..... A szczurek sympatyczny, no ale co na to Twoje koty :?: Nie zeżrą go :?: nie obawiasz się o jego życie :?:

No cóż Zenek śpi w klatce, jak biega po pokoju to pod kontrolą by nikt go właśnie nie potraktował zamiast kolacyjki :ryk:
A i Zenon to dzielny szczur - walczy o swoje. Nikt mu nosa do klatki nie wsadza, bo atakuje zębami :mrgreen: Serio - koty się go boją :ryk:
MIKUŚ

Post » Sob lip 16, 2011 19:21 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

elape pisze:Entuzjastyczne HURRRAAA, na razie tylko solo w moim wykonaniu, czekam na wsparcie i jakiś zgodny, radosny chórek DZIEKUJEMY, herzpl :D :D :D :lol:

nie ma za co wiem ze malo pomagam ,bo nie wiele moge dlatego jesli jest cos co moge to robie :D tak

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Sob lip 16, 2011 19:24 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

MIKUŚ pisze:Sprawa szczura - Zenka zamknięta. Od środy rodzina mi się powiększyła. :mrgreen:
Zenek ładnie się zabrał. Jest już zdrowy, był bardzo wychudzony, odwodniony i chory.
Jest jeszcze brudny i nie mam pojęcia jak go wyczyścić. Kąpałam już go w suchym szamponie dla kotów, ale czy to wystarczy? Nie mam pojęcia też o wieku czy jest stary, a może młody?
Chyba muszę wejść na szczurze forum :roll:
Wiem że jest łasuchem i uwielbia czekoladki dla gryzoni i ciasteczka, no i oczywiście żółty ser :ryk:

A oto i On 8)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Sofiśka jest bardzo zadowolona że ma przyjaciela :kotek:

to co nie szukamy mu domu :?:

herzpl

Post » Sob lip 16, 2011 19:27 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

potrzebuje waszej pomocy.zabieram rudego w gory do lasu chcialam mu kupic obroze przeciw kleszczom ale na wszystkich pisze ze kot musi miec zdrowa skore i nie moze byc chory a rudemu wlasnie wrocil gronkowiec i ma mala ranke na uchu co mam robic :?:

herzpl

Post » Sob lip 16, 2011 23:54 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

Marta myślę że Zenonowi będzie z Nami dobrze :wink: Nie szukam mu już domu, no chyba żeby trafił się wybitnie fajny i doświadczony dom, gdzie Zenek mógłby szaleć po mieszkaniu. Ale i tak było by Nam juz ciężko go oddać :lol: Od 3 lat chciałam mieć szczura więc go mam wreszcie :mrgreen:
MIKUŚ

Post » Sob lip 16, 2011 23:55 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

herzpl pisze:potrzebuje waszej pomocy.zabieram rudego w gory do lasu chcialam mu kupic obroze przeciw kleszczom ale na wszystkich pisze ze kot musi miec zdrowa skore i nie moze byc chory a rudemu wlasnie wrocil gronkowiec i ma mala ranke na uchu co mam robic :?:

Nie pomogę. Nie mam zielonego pojęcia i z chęcią się dowiem co robić w takim przypadku 8O
MIKUŚ

Post » Nie lip 17, 2011 0:01 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

No i maleńtasy Eli są już poszczepione :1luvu:
Gala, Koleś i Amik są cudownymi kociaczkami które szukają juz wspaniałych domków :mrgreen:
MIKUŚ

Post » Nie lip 17, 2011 10:05 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

Basiu, wielkie dzięki za szczepienia, świetnie, że to już za nami. Wyprawa z koszem kotów do weta to wielkie wyzwanie, a koszty też niemałe. Jeszcze raz dziekuję w imieniu mojej kociarni , wszystko było bezstresowo i w miłej, domowej atmosferze. Masz wielkie buziaki od moich pupilków. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

No i nałgałaś jak nie wiem co - nie ma żadnego wyciszenia kociego, szaleństwo od rana. Chyba, że to dopiero nadejdzie, ale pewnie wcale nie musi. Lepiej jednak, żeby się nie zmieniały.
:lol: :lol: :lol:
Masz pw

elape

Od: Pon mar 21, 2011 17:52

Post » Nie lip 17, 2011 12:12 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

nie wiem jak ale juz po calej dzielnicy sie rozniosło ze jestem kocią mamą :D ludzie do mnie wydzwaniają w sprawie kotów ale to dobrze. zadzwonila do mnie też jedna pani z osiedla obok, ona jest karmicielką. i znalazła pod blokiem kocurka rocznego, miał łape przebitą na wylot ? (nie wiem o co chodzi), ale leczy go na wlasny koszt, juz niby okej jeszcze tylko jakies tabletki podaje. pani nie ma juz kasy na kastracje, i zapytala czy jej pomoge. druga sprawa kocurek jest oswojony i nadawałby sie do domu, żyje pod klatką. pani go nie moze wziąc bo ma juz 3 swoje koty. wiec czy bedziemy mieli miejsce zeby go wykastrowac i na kociarnie i szukac domu? czy wykastrowac i wypuscic i szukac domu w miedzyczasie ? sama nie wiem. takze jakby bylo miejsce na sterylke to ten kocurek moglby isc. ide go w tygodniu obejrzec to porobie foty

niestety nie bede mogla chyba wpisac sie na dyzur w tym tygodniu, moze pod koniec tyg ale nie jestem pewna, ide na tygodniowe warsztaty w chorzowie i caly tydzien bede tam od 8 do 20, jutro jak pojde zobacze jak to bedzie wygladac, czy mozna sie wyrwać ale nie obiecuje.

kingusiak

Od: Wto maja 10, 2011 20:37

Post » Nie lip 17, 2011 17:14 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

MIKUŚ pisze:
herzpl pisze:potrzebuje waszej pomocy.zabieram rudego w gory do lasu chcialam mu kupic obroze przeciw kleszczom ale na wszystkich pisze ze kot musi miec zdrowa skore i nie moze byc chory a rudemu wlasnie wrocil gronkowiec i ma mala ranke na uchu co mam robic :?:

Nie pomogę. Nie mam zielonego pojęcia i z chęcią się dowiem co robić w takim przypadku 8O

gdybys sie czegos dowiedziala to daj znac w niedziele wyjezdzamy 8O

herzpl

[poprzednia][następna]