meggi 2 pisze:kotkins pisze:2. ArthroFlex Omega Kot - jest to ogólnie lek, który wzmaga prawidłowe funkcjonowanie stawów u kotów, ale zawiera glukozaminę, chondroitynę, MSM oraz Omega3 - wiem, że to na stawy, ale składniki bardzo dobrze wpływają na przewód moczowy, ponieważ pomagają w powstawaniu proteoglikanów, co pomoże w odbudowie nabłonka pęcherza moczowego.
Czy ten lek jest lekiem dla ludzi i bez recepty, bo tak się zorientowałam
w necie, czy macie specjalny dla kota?
To ten preparat:
http://animalia.pl/produkt,21019,39,Sca ... x_Omega_w_żelu.html
Od jakiegos czasu podaje go mojemu Guciowi, ale w wynikach moczu nie ma zadnej poprawy. Wczesniej nabral juz wiele innych specyfikow z glukozaminą i tez bez oczekiwanego skutku. Nie wiem, moze gdyby ich nie dostawal, to byloby jeszcze gorzej? Moze w jakis tam sposob chronią pecherz... szkodzic to kotu nie szkodzi, wiec na wszelki wypadek podaję prawie caly czas. U mojego Gucia do konca nie wiadomo, co obecnie powoduje krew w moczu. Powoli konczymy antybiotykoterapie i teraz wetka chce mu podac lek w zastrzykach o nazwie Carthrophen Vet. Mowi, ze stosowala to juz u kotow z chorobami pecherza i ponoc z dobrym skutkiem. Ja nie wiem, caly czas sie waham, ale chyba sprobujemy...
Moj kot dostawal juz chyba wszystko co mozliwe. Tak sobie podczytuje rozne watki na forum oraz artykuly w necie na ten temat i nie widze w nich nic, czego Gucio by nie zazywal, a co sie stosuje w tego typu problemach

Poraz pierwszy zachorowal jak mial ok. 1 roku. Wtedy najciezej przechodzil chorobe. Nie mogl sie w ogole wysiusiac, robil po kropelce, z krwia. Na szczescie obylo sie bez cewnikowania i innych drastycznych metod - wystarczyly leki i w ciagu 2 dni, kot zaczal normalnie sie zalatwiac. Teraz Gucio ma 12 lat i przez te wszystkie lata, wlasciwie przez cale jego dotychczasowe zycie z tym walczymy

Tak wiec lacze sie z Wami w bolu i trzymam kciuki za kociaki