Choco Mruczuś [*] Mikuś i my 2

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 09, 2011 13:47 Re: Choco Mruczuś [*] Mikuś i my 2

dune pisze:Mam Lucjanka, przyszłam sie pochwalić :)

Dziękuję bardzo Monika – zauważyłam już zanim się pochwaliłaś!
Maykaw pisze:Ewuś ... napisałam Ci na pw :D

Dziękuję bardzo Mayka - już opróźniam skrzynkę i odbieram!
.........
Lipiec to dla mnie miesiąc ważnych wydarzeń, rocznic, wspomnień, spotkań i refleksji.
Dziś jest właśnie jeden z takich dni – dziś Mój Tata skończyłby 81 lat.

Inne spotkanie, wydarzenie?
Mieć dorosłe dzieci? Przekonuję się cały czas jak to jest!

Człowiek już teraz nie wie kiedy przyjadą a kiedy nie.
Wracasz późno z pracy, nie spodziewasz się w domu nikogo, myślisz że przywitają Cię tylko zwierzaki a tutaj niespodzianka bez zawiadomienia SMS czy na GG! Witają Cię w domu mimo, że mieszkają już w innym mieście gdzieś daleko!
Żyją już oddawna swoim życiem, wracają do domu w środku nocy, czasem nasłuchujesz całą noc czy już wróciły do domu, gdzieś wychodzą na cały dzień – oczywiście wiesz z kim się spotkają– zawsze wiedziałaś i znałaś adres tak na wszelki wypadek, znowu wyjeżdżają a ty ciągle czekasz, czekasz na Coś, na Kogoś!

Dziwnie się czuję. Może to zazdrość, że Babcia wiedziała wcześniej o planowanym zobaczeniu Wnuka mimo dokładności do kilku dni – faktycznie ona wydzwania kilka razy dziennie czego On nie toleruje. Ja zadam pytanie i czekam...
To nie mogła być zazdrość bo Wnuk nadal ukrywa swój przyjazd przed Babcią - ujawni się dziś wieczorem :wink:

Najchętniej nigdzie nie wyjeżdżałabym i mam ku temu własne prywatne powody ale nie mogę – Syn obiecał że spędzi z nami cześć urlopu... nie wiem co będzie za rok... nie wiem czy jeszcze będzie chciał pojechać gdzieś wspólnie z rodzicami...

Dziś? – mogę jedynie spróbować upiec ulubione sezonowe ciasto kruche z owocami sezonowymi z kruszonką... bo dziś mam dla Kogo.... w najgorszym razie zjem je sama bo już mogę a nawet powinnam...

Czekam na ważny telefon – odbieram, rozmawiam a potem czuję że w oczach stają mi łzy mimo, że nigdy nie płaczę...
Nie, ja nie płaczę! Musiałoby się dziać coś bardzo poważnego moim życiu prywatnym żebym zapłakała albo chociaż żeby mi łzy zaczęły spływać po policzkach albo żebym się załamała, nawet chwilowo, zanim zacznę walczyć albo próbować robić cokolwiek innego. Nie poddaję się nigdy :wink: Nawet wtedy wiedzieliby o tym tylko Ci, Których to też dotyczy! Nawet nikt Najbliższy niczego by nie zauważył! :cry:
Miałam na dziś całkiem inne plany, teraz muszę je całkowicie zmienić ale dla Bliskich, Najbliższych, Przyjaciół i Tych, Których się kocha robi się wszystko co się da i dopóki się da, dopóki jeszcze jest czas...
Takie jest życie – jeśli Kogoś kochasz, zależy Ci na Nim, tęsknisz, czekasz, myślisz a potem kiedyś zostajesz całkiem sama!

Potem? - potem idę gdzieś całkiem sama, gdzieś bardzo daleko w stronę słońca...
:| .

Moje samotne wędrówki były zawsze i wcale nie oznaczały niczego złego, że coś się dzieje - nie po prostu to lubię, tak było przez całe moje życie od zawsze, tak sobie idę gdzieś całkiem sama, zanim wrócę do spraw codziennych, do rodziny...- po prostu mam taki charakter, że okresowo lubię samotność :)
Zawsze tak było - jeśli nie mogłam czegoś robić wspólnie z Wybraną Osobą wybierałam całkowitą samotność!
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Nie lip 10, 2011 19:58 Re: Choco Mruczuś [*] Mikuś i my 2

deszczowy buziak
Obrazek
moje dzieci tez coraz większe...i nic juz nie bedzie jak dawniej... :(
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

Post » Pon lip 11, 2011 19:03 Re: Choco Mruczuś [*] Mikuś i my 2

dune pisze:moje dzieci tez coraz większe...i nic juz nie bedzie jak dawniej... :(

Stopniowo do tego też się przyzwyczaisz! Pamiętasz jak przeżywałam gdy Krzyś skończył 18 lat..., potem matura, później gdy wyjechał na studia :)
Masz starszą córkę więc to prawdopodobnie będzie wyglądało trochę inaczej niż u nas.

Pamiętacie jak ostatnio się zastanawiałam czy dobrze pamiętam że Pipi znamy z miau – faktycznie znamy Ją - to jest pinokio_. W tej chwili startuje w wewnętrznej ankiecie - głosowaniu do konkursu Krakvet.

Zupełnie nie wiem kogo stąd mogłabym prosić o poparcie Pipi. Widzę tam różne osoby ale jakoś nie znam ich na tyle dobrze żeby próbować pisać PW mimo, że mam ich w FB. Owszem dołączam do różnych akcji, były oficjalne rozmowy, spotkania ale... to trochę za mało.
Zresztą wiem z góry mogę przewidzieć kogo wybierze :(
Nawet Osoby, Które poprosiłam nie wiem na kogo zagłosują... chyba że odpiszą. :wink: Znając moje szczęście - niektóre odpiszą że nie mogły głosować bo o niczym nie wiedziały z powodu wyjazdu na urlop albo spóźniłam się albo wolą innego kandydata ... :twisted: :wink:

Czekam na zamówiony banerek - koleżanka już potwierdziła zauważenie mojej prośby - ciekawe czy będę umiała wkleić go do swojego podpisu czy znowu będzie problem... - bez przerwy mi coś tam nie działa :twisted:

Banerek dostałam i.... jak go wkleić albo podać link.... wrrr...... wracam na dogo myśleć.... a raczej eksperymentować na własnym wątku :oops:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Wto lip 12, 2011 18:39 Re: Choco Mruczuś [*] Mikuś i my 2

Krzyś będzie miał bardzo niemiłe wspomnienie z obecnego pobytu w Warszawie!
Nie wiemy czy został okradziony czy z kieszeni wysunął Mu się portfel. Wie jedynie, że jeszcze korzystał z biletu wchodząc na stację Metro Wierzbno...
W portfelu były wszystkie możliwe dokumenty, dowód osobisty, legitymacja studencka, karta bankomatowa, bilety, pieniądze...
Na policji jeszcze nie przyjęto zgłoszenia – ma zaczekać dwa dni...
:(

Teraz jest i tak mimo wszystko lepiej niż kiedyś. Może niektórzy z Was pamiętają jak prawie dwa lata temu kiedyś w nocy został napadnięty na Pradze – tak, niedaleko właśnie ulicy Wileńskiej, tej na której były zrobione zdjęcia z kociej łapanki jopop – te chyba 7 transporterków ... Wtedy byłam szczęśliwa że skończyło się tylko na kradzieży laptopa i tego co miał ze sobą a nie został pobity tak jak syn znajomej, który przez prawie miesiąc leżał właśnie w tym czasie w szpitalu.
Okolica nie jest bezpieczna , w naszej bramie też kiedyś był napad z bronią. Kolega z pracy kiedyś trafił na pogotowie bo o nieodpowiedniej porze przechodził obok naszego kościoła. Kiedyś wieczorem słyszeliśmy strzały z broni palnej. Niedaleko jest pub i często na ulicy widujemy ślady krwi...

Monika ale Ci się trafił optymistyczny post w odpowiedzi na Twój :twisted: :ryk:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Wto lip 12, 2011 19:53 Re: Choco Mruczuś [*] Mikuś i my 2

kussad pisze:Krzyś będzie miał bardzo niemiłe wspomnienie z obecnego pobytu w Warszawie!
Nie wiemy czy został okradziony czy z kieszeni wysunął Mu się portfel. Wie jedynie, że jeszcze korzystał z biletu wchodząc na stację Metro Wierzbno...
W portfelu były wszystkie możliwe dokumenty, dowód osobisty, legitymacja studencka, karta bankomatowa, bilety, pieniądze...
Na policji jeszcze nie przyjęto zgłoszenia – ma zaczekać dwa dni..
.
:(

Jak to ma zaczekać???? Przecież przez dwa dni to można zrobić za pośrednictwem jego dokumentów różne rzeczy! Niech zablokuje kartę w banku! I policja musi przyjąć zgłoszenie zagubienia dokumentów! Pierwsze słyszę, żeby kazali dwa dni czekać :roll:

maciejowa

Od: Pt lut 27, 2009 22:29

Post » Wto lip 12, 2011 21:13 Re: Choco Mruczuś [*] Mikuś i my 2

Tak, natychmiast wszystko zablokowal i śmiejemy sie ze teraz nawet nie moze zrobić przelewu ze swojego konta internetowego na moje bo będzie podejrzany :twisted:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Czw lip 14, 2011 22:10 Re: Choco Mruczuś [*] Mikuś i my 2

kussad pisze:
Sylwia już wiem że jest na urlopie i dlatego nie zauważyła pytania!

tak Ewuś,w trakcie urlopu zaglądałam w biegu tylko do nas coś maznąć i wsio,ale dojrzałąm i udostępniłam

kussad pisze:Tak, natychmiast wszystko zablokowal i śmiejemy sie ze teraz nawet nie moze zrobić przelewu ze swojego konta internetowego na moje bo będzie podejrzany :twisted:

o kurde ,ale jajca 8O 8O 8O
Nie spojrzałam Ewuś ,kiedy to pisałaś,ale znalazło sie już coś?
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pt lip 15, 2011 7:49 Re: Choco Mruczuś [*] Mikuś i my 2

Myszolandia pisze:
kussad pisze:Tak, natychmiast wszystko zablokowal i śmiejemy sie ze teraz nawet nie moze zrobić przelewu ze swojego konta internetowego na moje bo będzie podejrzany :twisted:

o kurde ,ale jajca 8O 8O 8O
Nie spojrzałam Ewuś ,kiedy to pisałaś,ale znalazło sie już coś?

To był wtorek w tym tygodniu, Nie, nic się nie znalazło - codziennie zaglądamy do skrzynki, pyta w biurze rzeczy znalezionych.
Już ma zaświadczenie z policji, część spraw załatwił teraz czekamy.
Najgorzej z legitymacją studencka - teraz są wakacje. Musi zgłosić zaginiecie na uczelni, zaczekać trzy tygodnie - dostanie do wypełnienia wniosek i wtedy w ciągu kilku dni dostanie nową legitymację - czyli ma z głowy większość wakacji.
Dostałam dość krytyczną odpowiedź od pracownika policji jakbym nie wiedziała, że powinien uważać i ma nauczkę.... zresztą z takimi komentarzami nie dyskutuję, inne też pomijam milczeniem zamiast się spiąć...

Wczoraj odeszła prześliczna Pingusia[*] Izy- Erin :cry: :cry: :cry:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pt lip 15, 2011 18:56 Re: Choco Mruczuś [*] Mikuś i my 2

Ciekawe jakby ten pracownik policji spiewał ,jakby jemu dziecku pogineły takie rzeczy :evil: :evil: :evil:
Żeby się poznajdowało część,ta legitymacja :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

O, szkoda kocinki :( [*]
Czasem zerknęłam w wątek,ale zazwyczaj w biegu tylko
Obrazek

Myszolandia

Post » Pt lip 15, 2011 19:22 Re: Choco Mruczuś [*] Mikuś i my 2

Ewuś, współczuję przeżyć.

I dziękuję za pamięć o Pingusi :cry:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob lip 16, 2011 21:27 Re: Choco Mruczuś [*] Mikuś i my 2

Witam w przelocie :1luvu:
Link do wydarzenia Pani Wandy na FB
http://www.facebook.com/event.php?eid=218145961563599
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Nie lip 17, 2011 16:50 Re: Choco Mruczuś [*] Mikuś i my 2

Bardzo dziękuję - zaraz idę to zobaczyć :1luvu:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pon lip 18, 2011 20:50 Re: Choco Mruczuś [*] Mikuś i my 2

przy okazji Nitko,kolejna porcja kciuków za Cię

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: i lece na fb

zrobione co trza :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Post » Pt lip 22, 2011 8:04 Re: Choco Mruczuś [*] Mikuś i my 2

Rozsyłałam dziś na FB prośbę w sprawie petycji - niewiele brakowało a tam trafiłby piesek koleżanki, którą znam od lat :(

http://www.facebook.com/event.php?eid=102093716556446
Ostatnio edytowano Pt lip 22, 2011 8:14 przez kussad, łącznie edytowano 2 razy
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pt lip 22, 2011 8:06 Re: Choco Mruczuś [*] Mikuś i my 2

kussad pisze:Rozsyłałam dziś na FB prośbę w sprawie petycji - niewiele brakowało a tam trafiłby piesek koleżanki, którą znam od lat :(
http://www.facebook.com/update_security ... 3716556446

Cos nie tak z adresem fb?
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

[poprzednia][następna]