Mis&Marcel(*)s15Miś -3 lata bez Marcelka, 2 lata bez Misia..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 14, 2011 18:46 Re: Gacek uratowany-na pomoc Krówce w schronie!!PILNIE DTs.4

ROZUMIEM,że tam gdzie jest ma miejsce na kwarantannę,opiekę i dobre jedzonko....
jesli tak -to poszukam innego kota w potrzebie,który nie ma tego wszystkiego co ma Krówek :? co do sytuacji finansowej-no fakt ja nie mam wyliczonej stawki miesięcznej na kota w wysokości 112zł bo u mnie w ogóle nie ma stawki więc może dlatego,mając pod opieką zawsze sporo kotów i utrzymując je z własnej kieszeni,mam w tym roku przejściowe trudności;gdybym miała stawkę w wysokości 112zł./kota/m-c na pewno bym ich nie miała :wink:
zadziwiasz mnie ty,smarti 8O z uporem maniaka rozwalasz ostatnio wszystko co się robi fajnego dla kotów :roll: i to dlaczego??? dlatego,że ktoś uznał mój DT za lepszy od twojego?
i nie mam żadnej satysfakcji- to wy będziecie mieć poczucie winy....

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Czw lip 14, 2011 18:47 Re: Gacek uratowany-na pomoc Krówce w schronie!!PILNIE DTs.4

smarti pisze:
J.D. pisze:Czy jest ktoś kto żałował,że oddał kota do mnie??? mój DT zna wielu forumowiczów i jak dotąd moje propozycje spotykały się zawsze z przychylnością forum;no ale Marzena i smarti mają wyższe standardy i wymagania :wink:
zapytajcie Erin co sądzi o moim DT bo właśnie wyszła ode mnie....
przecież ja mogę wam napisać "co mi palec na klawiaturę przyniesie" :wink:
nie zadawajcie mi pytań i nie czekajcie odpowiedzi-odpowiedż jest jedna:wasza "troska" przysłuży się kotu :evil: na pewno bardzo szybko znajdziecie lepszy DT - bardziej świadomy odpowiedzialności i zagrożeń jakie czekają na Króweczka..

tzn-nie rozumiem-masz satysfakcję że Marzenia nie znajdzie innego DT dla tej kici? 8O 8O 8O 8O

doprawdy zadziwiasz mnie..

Co jest dziwnego w tym, że J.D. proponuje Wam zasięgnięcie opinii osoby z Wami zaprzyjaźnionej, która zna warunki w jej DT? 8O Doprawdy - zadziwiasz mnie.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw lip 14, 2011 18:50 Re: Gacek uratowany-na pomoc Krówce w schronie!!PILNIE DTs.4

Zofia&Sasza pisze:
smarti pisze:
J.D. pisze:Czy jest ktoś kto żałował,że oddał kota do mnie??? mój DT zna wielu forumowiczów i jak dotąd moje propozycje spotykały się zawsze z przychylnością forum;no ale Marzena i smarti mają wyższe standardy i wymagania :wink:
zapytajcie Erin co sądzi o moim DT bo właśnie wyszła ode mnie....
przecież ja mogę wam napisać "co mi palec na klawiaturę przyniesie" :wink:
nie zadawajcie mi pytań i nie czekajcie odpowiedzi-odpowiedż jest jedna:wasza "troska" przysłuży się kotu :evil: na pewno bardzo szybko znajdziecie lepszy DT - bardziej świadomy odpowiedzialności i zagrożeń jakie czekają na Króweczka..

tzn-nie rozumiem-masz satysfakcję że Marzenia nie znajdzie innego DT dla tej kici? 8O 8O 8O 8O

doprawdy zadziwiasz mnie..

Co jest dziwnego w tym, że J.D. proponuje Wam zasięgnięcie opinii osoby z Wami zaprzyjaźnionej, która zna warunki w jej DT? 8O Doprawdy - zadziwiasz mnie.

pomyliłaś wytłuszczenia :mrgreen: moje jest na niebiesko- i tylko tego mój post dotyczy.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw lip 14, 2011 18:58 Re: Gacek uratowany-na pomoc Krówce w schronie!!PILNIE DTs.4

o! Pieniacze! znowu! jak miło! :|
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Czw lip 14, 2011 19:00 Re: Gacek uratowany-na pomoc Krówce w schronie!!PILNIE DTs.4

turkusowa pisze:o! Pieniacze! znowu! jak miło! :|

czym by forum bez nich było :mrgreen:

J.D.

Post » Czw lip 14, 2011 19:16 Re: Gacek uratowany-na pomoc Krówce w schronie!!PILNIE DTs.4

J.D. pisze:ROZUMIEM,że tam gdzie jest ma miejsce na kwarantannę,opiekę i dobre jedzonko....
jesli tak -to poszukam innego kota w potrzebie,który nie ma tego wszystkiego co ma Krówek :? co do sytuacji finansowej-no fakt ja nie mam wyliczonej stawki miesięcznej na kota w wysokości 112zł bo u mnie w ogóle nie ma stawki więc może dlatego,mając pod opieką zawsze sporo kotów i utrzymując je z własnej kieszeni,mam w tym roku przejściowe trudności;gdybym miała stawkę w wysokości 112zł./kota/m-c na pewno bym ich nie miała :wink:
zadziwiasz mnie ty,smarti 8O z uporem maniaka rozwalasz ostatnio wszystko co się robi fajnego dla kotów :roll: i to dlaczego??? dlatego,że ktoś uznał mój DT za lepszy od twojego?
i nie mam żadnej satysfakcji- to wy będziecie mieć poczucie winy....

czyli mam rozumieć że najlepiej bez kwarantanny,weterynarza i na byle jakim jedzeniu-byle dużo? niestety to nie moja bajka -ja nawet pozwoliłam weterynarzowi zamieszkać w moim mieszkaniu za darmo aby mieć go na "każde zawołanie"dla moich zwierząt.
a Ty mylisz "stawkę za kota" z obliczonym kosztem utrzymania kota-nigdy nie liczyłaś ile wydajesz na kota 8O
nie wiem jak Ciebie ale mnie kot kosztuje ok.112 zł/mies-nie karmię kotów wątróbką sorry.
i nie pisz tutaj kłamstw że niby nie mnie kosztuje-jak jestes taka zainteresowana moimi wydatkami (jak Twoja przyjaciółka) to poczytaj rozliczenia na moim wątku-dowiesz się ile topię w swoim kochanym "hobby",(nie licząc czynszu za 87m.mieszkanie w Warszawie który mogłabym brac, a w którym mieszka sobie wet. :D )

tak, przyznaję-ktoś uznał Twój DT za lepszy od mojego :D
jedynym argumentem było to że u Ciebie -cytuję::"koty mieszkają na dywanach a domownicy na betonie-czyli koty mieszkają w lepszych warunkach niż ludzie".
u mnie jest tak że koty mieszkają i w takich samych warunkach jak my i w gorszych warunkach niż my-zresztą nie jestem pewna czy chciałyby żyć na marmurach i gresach i czy to akurat byłoby dla nich dobre..-ale przyznaję się-ja nie jestem męczennicą i nigdy nie chciałabym nią być-nie uważam za słuszne i zdrowe podporządkowywania całego życia swojej rodziny kotom i zatracania się tym..

wiesz..ja zamiast podłożyć kotom pod tyłeczki dywany,(jak napisała Twoja przyjaciółka), wole zapewnić im opiekę lekarską..

i przepraszam ale nie mam już czasu na tę dyskusję a i sensu jej nie widzę..

aaa i z tego co wiem to dziewczyny miały 2 czy nawet 3 DT do wyboru i dlatego Marzenia pytała o warunki w Twoim-zupełnie nie rozumiem czemu tak skrzętnie wykręcasz się od odpowiedzi na merytoryczne pytania - to rzeczywiście niezaprzeczalnie świadczy o jakości DT...
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw lip 14, 2011 19:23 Re: Gacek uratowany-na pomoc Krówce w schronie!!PILNIE DTs.4

mówiłam,że dt trzeba sprawdzić to moje słowa
ale forumowiczkom trzeba ufać

natomiast zróbice co chcecie ale dni Króweczki mijają w schronie,czas leci
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Czw lip 14, 2011 19:33 Re: Gacek uratowany-na pomoc Krówce w schronie!!PILNIE DTs.4

ja uważam,że mój DT JEST lepszy od twojego
-moje koty nie siedzą na betonie-maja pod "dupą" terakotę :D
- maja drapaki w ilości "dużej" :wink: a nie "pojedynczej" :mrgreen:
-weta mam w weterynarii -100m od domu-nie potrzebuje w domku po mamie 8)
-nie liczę ile wydaję na kota bo po co mi to? ja nie mam takiej potrzeby bo tak czy siak moje koty dostaną Acanę,TOWT,royal canin,joserę,sanabelle a nie whiskasa a wątróbkę wbrew pozorom kot musi jeść od czasu do czasu bo to żródło żelaza :ok:
tu niestety nie chodzi o koty,warunki ani takie tam ale o to,że nie biję ci pokłonów prawda?
Żebyś nie wiem co tu wymysliła na mnie to i tak mój DT JEST LEPSZY OD TWOJEGO :ryk:
MAM GDZIEŚ LICYTACJĘ-JA CHCIAŁAM POMÓC KOTU!!
a miejsce na kwarantannę mam i będę miała tez nie długo lampy bakteriobójcze-takie ze szpitala :ok:
zwlekałam z odpowiedzią bo czekałam na popis twojego pieniactwa i doczekałam się :ryk:
jesteś niespożyta w pluciu jadem jesli czujesz,że przegrywasz :ryk: :ryk: :ryk:
jakość twojego DT to jeden drapak i goły beton....zaproponowałam DT- co dalej ? do czego dążysz kobieto?
Ostatnio edytowano Czw lip 14, 2011 19:38 przez J.D., łącznie edytowano 1 raz

J.D.

Post » Czw lip 14, 2011 19:36 Re: Gacek uratowany-na pomoc Krówce w schronie!!PILNIE DTs.4

J.D czy masz miejsce na kwarantannę? Co jest dziwnego w tym pytaniu?
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw lip 14, 2011 19:37 Re: Gacek uratowany-na pomoc Krówce w schronie!!PILNIE DTs.4

J.D tylko Ci napisze jedno - Ty masz wykładziny dywanpwe w dt a smarti ogrzewanie podłogowe w całym domu - na tym betonie mają cieplej niz ja na swoim parkiecie w mieszkaniu :wink:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Czw lip 14, 2011 19:40 Re: Gacek uratowany-na pomoc Krówce w schronie!!PILNIE DTs.4

Dla mnie kwestia kwarantanny jest bardzo istotna - oisałam już o tym, w okresie szalejącej panleukopenii zabieranie i umieszczenie kociaków z różnych miejsc w jednym pomieszczeniu jest dla nich bardzo groźne. Poza tym nie mając kwarantanny narażasz tymczasy ktore już masz - skąd wiesz jakie chorobska są w schronie w Żyrardowie? Skąd wiesz cyz nie ma tam pp? Masz zaszczepione wszystkie swoje tymczasy?

Marzenia11

Post » Czw lip 14, 2011 19:41 Re: Gacek uratowany-na pomoc Krówce w schronie!!PILNIE DTs.4

Edytka1984 pisze:mówiłam,że dt trzeba sprawdzić to moje słowa
ale forumowiczkom trzeba ufać

natomiast zróbice co chcecie ale dni Króweczki mijają w schronie,czas leci

iuwierz mi że robię wszystko, aby wyciągnąć krowkę ze schronu. Teraz jestem na etapie ustalania transportu kociaka do dt.

Marzenia11

Post » Czw lip 14, 2011 19:42 Re: Gacek uratowany-na pomoc Krówce w schronie!!PILNIE DTs.4

a byłas u mnie,że mówisz o wykładzinach? zajrzyj na zdjęcia-mam terakotę;a skąd wiesz,że nie mam ogrzewania podłogowego? przecież ty nic nie wiesz o moim DT;mam od dawna "przejściówkę"-to kwarantanna :mrgreen: czytaj ze zrozumieniem :ok: moje wszystkie koty są szczepione tylko na wsciekliznę niestety nie a tu taka panuje :ryk:

J.D.

Post » Czw lip 14, 2011 19:46 Re: Jest tdt dla Krówki ze schronu!!PILNIE DT dla Rudego! s.4

dziewczyny wiem,że chcecie dobrze ale kotince będzie dobrze tam gdzie będzie miała miseczkę pełną,troszkę miłości itp
i do tego dąży każda forumowiczka
więc trzymam kciuki :ok: :ok: :ok:
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Czw lip 14, 2011 19:47 Re: Gacek uratowany-na pomoc Krówce w schronie!!PILNIE DTs.4

J.D. pisze:a byłas u mnie,że mówisz o wykładzinach? zajrzyj na zdjęcia-mam terakotę;a skąd wiesz,że nie mam ogrzewania podłogowego? przecież ty nic nie wiesz o moim DT;mam od dawna "przejściówkę"-to kwarantanna :mrgreen: czytaj ze zrozumieniem :ok: moje wszystkie koty są szczepione tylko na wsciekliznę niestety nie a tu taka panuje :ryk:

napisałaś o wykładzinie dywanowej w pw do mnie.
Szkoda że tego posta nie napisałaś 3 strony wczesniej ... przecież ja własnie o to Ciebie pytałam i własnie dlatego że u Ciebie nie byłam.. Proste.

Kociak ma tdt w Warszawie. Forumowy :D

Marzenia11

[poprzednia][następna]