Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Czw lip 14, 2011 8:42 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

Jako Matka Pierworodna Protazego Księcia Opolskiego chcę i muszę stanąć w Jego Ekscelencji obronie! Zaręczam, iż Protazy będąc Mężem Stanu, Najjaśniejszym Obliczem Panującej nam Władzy jest postacią iście przejrzystą i klarowną jak łza. Jest postacią skrajnie dobrą, uczciwą i wielkoduszną. A wszystkie inwektywy padające pod Jego adresem są wynikiem tylko i włącznie zazdrości i mściwości!

Żądam natychmiastowego sprostowania oraz szczerych i ogromnych przeprosin umieszczonych na ROZKŁADÓWCE "Faktycznie i Samej Prawdy"! W przeciwnym razie my, członkowie "Opolszczyzna Jest Tylko Jedna i Jedyny Jest Nasz Protazy" powołamy komisję śledczą SEJMOWĄ w celu ujawnienia prawdy!
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Czw lip 14, 2011 10:33 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

Robi się groźnie :mrgreen:

W sumie - Pańciowi też czasem trzeba wybrać, niech też ma wpływ na to, co mu się w domu pęta...

A co do Alexa - to jest prawdziwe cudo. Poznałam go już prawie rok temu. Nie szczeka, prawie cały czas merda ogonem i do tego jest taaakiiii duuuży ^^

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw lip 14, 2011 18:34 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

Oto FAKTY!!
A nawet FAKTY!!!

Podejrzany, a nawet podglądnięty Protazy O. zadaje kluczowe pytanie: "Dlaczego ta miska jest pusta????"
Obrazek

Na nic tłumaczenia, że to nie jego miska bynajmniej. Ani bynajwięcej. To są mizerne tłumaczenia i Książę nie będzie takich tłumaczeń słuchał!!!!
Obrazek

I albo dostanie jakiś haracz do wylizania, albo....
Obrazek

Każdy by się złamał przy metodach Księcia!!! Nic dziwnego, że osiąga swój cel!!!Tak wyglądają fakty i taka jest sama prawda!!!!
Obrazek

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Pt lip 15, 2011 22:21 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

No tuczą koteczka! :mrgreen:

Ciotka Carmen znów wyjechała i muszę być uważna na takie rzeczy dwa razy bardziej :twisted:

Widzieliście już taką biedną kocią starowinkę na Paluchu...? :roll:

Szalony Kot

Post » Sob lip 16, 2011 21:08 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

Szalony Kot pisze:Widzieliście już taką biedną kocią starowinkę na Paluchu...? :roll:

Którą? Ja widziałam kota z dziurą w głowie :roll: jest na stronie kwarantanny.
Za to na żywo widziałam w korytarzu kociarni psa wielkości kota, ratlerkowatego - Szalony, jest szansa na jego zdjęcia?

Apsa

Od: Wto mar 11, 2008 12:20

Post » Sob lip 16, 2011 21:38 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

Szalony Kot pisze:(...)
Widzieliście już taką biedną kocią starowinkę na Paluchu...? :roll:

Bunię :?: Widziałam. Moją Klusię staruszkę mi przypomniała :|
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Nie lip 17, 2011 11:08 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

Ano, o Bunię mi chodzi... Cudna :1luvu:

Apsa pisze:
Szalony Kot pisze:Widzieliście już taką biedną kocią starowinkę na Paluchu...? :roll:

Za to na żywo widziałam w korytarzu kociarni psa wielkości kota, ratlerkowatego - Szalony, jest szansa na jego zdjęcia?

Pisz pw do Alareipan lub Jamkasicy. Albo MalgosiaZ. Ogólnie do dziewczyn z P, bo ja w ten weekend obstalowałam Milanówek ;)

I ostrzegam, że pośpiech jest cenny, bo te z korytarza to często zmieniają swoje miejsce.

Szalony Kot

Post » Pon lip 18, 2011 20:09 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

Z PAMIĘTNIKA STAREGO FILOZOFA
No tym razem państwo chiba przesadzili. Brytan miał być, owszem, przystojniak, owszem, ale kurdebele, nie erotoman!
A on mi cały spacer nos w tyłek, za przeproszeniem pchał!!! A potem się uwalił i lansował się z urody, o!
Obrazek

Pańcio po prostu się turlał ze śmiechu i zaproponował, by nazwać brytana Pedo-Fil, ale pańcia się bardzo obraziła. No, ja myślę!!! Pańcio to czasem gupi jest, o!!
Obrazek

Akurat przyjechał kolega Juruś i też gupio zapytał, czy brytan gryzie, na co pańcio odparł, że jeszcze nie wiadomo i znowu strasznie się rechotał. No faktycznie, brytan wyglądał niezwykle krwiożerczo...
Obrazek

Pańcia zażądała, by jej też zrobić fotki z brytanem. Proszę bardzo, pańcio po prostu jest miszczem fotografiki artisticznej...
Obrazek

...ale spróbował jeszcze raz, tym razem tak, by pańcia nie miała gałęzi na twarzy...
Obrazek

... no i jeszcze, tym razem tak, by w ogóle było jednak coś widać.
Obrazek

Pańcia ustaliła, że brytan ma na imię Leon. Pańcio się lekko zakrztusił i zażądał genezy tegoż imienia, bo w bogatym życiorysie pańci jednak nie przypomina sobie żadnego Leona. No to dowiedzieliśmy się, że pańcia ma - cytuję -
"fazę na lindę w sarze"
Ciocie przypadkiem nie wiedzą co to jest "fazanalindęwsarze...?"

Tak czy siak, Leon popił, podjadł, zrobił trzy rzadkie kupy i zajął lokal...
Obrazek

...a pańcio poszedł wietrzyć samochód, mając nadzieję, że dwa tygodnie wystarczą, by pozbyć się czarownej woni. Za dwa tygodnie wraca właściciel autka i lepiej, by nie padł trupem od aromatu.
A, a co do kotów. Na razie Leon natknął się wyłącznie na Dupencję i był dość zainteresowany. Protazy siedział na tarasie pod krzesłem i ani drgnął, więc jakoś się minęli. Z Kartoflem się powąchali pod kontrolą. Pańcia bardzo się denerwuje, bo Kartofel z jajami to pełnowartościowe danie (choć ciocia Apsa twierdzi że nie, bo bez sałatki) Leon też nabiałowy, więc żeby się panowie nie ścięli żółtkami. Bo jak Leon kłapnie, to kartofel długo będzie głowy szukał, a pańcia już zamówiła mu cud urody posłanko w krakvecie...

PS Ciocie zauważyły, że Leon też lewe ucho ma podwójne...? :mrgreen:
Obrazek

Megana

Post » Pon lip 18, 2011 20:14 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

bardzo mi tego brakowało :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Pon lip 18, 2011 20:23 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

Aż nie wierzę własnym oczom.... nie jest cały czarny 8O
Piękny psiak :1luvu:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Pon lip 18, 2011 21:00 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: Super tekst zwłaszcza z tą głową. :ryk: Leon w jakim ten Pan jest wieku?

persiak1

Od: Sob paź 17, 2009 17:04

Post » Pon lip 18, 2011 21:18 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

W schronie napisali, że 11 lat, ale nie wierzę...

Megana

Post » Pon lip 18, 2011 21:20 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

Megana pisze:W schronie napisali, że 11 lat, ale nie wierzę...

Eee, nie wygląda na tyle.

Wima

Od: Pon sty 17, 2005 12:50

Post » Pon lip 18, 2011 21:23 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

No trochę czarny, to jest :P I bardzo piękny. I nie rozumiem tych rechotów i ryków. Nie można z Leona Dostojniaka się wyśmiewać, bo się obrazi :|
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

[poprzednia][następna]