Bez Bombilli i reszty - Kropcia i Tysia

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 11, 2011 9:28 Re: Bombilla i reszta - dom podstarzałych kotów ;)

Tak spojrzałam do skrzynki, jakiś tytuł o domu PODSTARZAŁYCH kotów mi wyskoczył...
Hmm...

No wiesz! :twisted:

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Pon lip 11, 2011 10:59 Re: Bombilla i reszta - dom podstarzałych kotów ;)

EwKo pisze:Tak spojrzałam do skrzynki, jakiś tytuł o domu PODSTARZAŁYCH kotów mi wyskoczył...
Hmm...

No wiesz! :twisted:

No, cóż - czas leci...

Więcej się sypia, mniej się szaleje z zabawkami, więcej odpoczywa, gorzej znosi upały, w ogródku siedzi się tylko do zmroku, a całe noce przesypia się twardo, spychając pańcię z łóżka, nawet dawne utarczki z użyciem pazurków ostatnio coraz częściej są zastępowane wzajemnym pocieraniem noskami :lol:

Tak, tak, czasy wojowniczej, nieokiełznanej młodości minęły bezpowrotnie :lol:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Pon lip 11, 2011 12:18 Re: Bombilla i reszta - dom podstarzałych kotów ;)

mb pisze:Tak, tak, czasy wojowniczej, nieokiełznanej młodości minęły bezpowrotnie :lol:

Każdy wiek ma swoje przyjemności. Trzeba się umieć nimi cieszyć. :) Twoje dziewczynki chyba umieją. :D

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Pon lip 11, 2011 13:18 Re: Bombilla i reszta - dom podstarzałych kotów ;)

weatherwax pisze:
mb pisze:Tak, tak, czasy wojowniczej, nieokiełznanej młodości minęły bezpowrotnie :lol:

Każdy wiek ma swoje przyjemności. Trzeba się umieć nimi cieszyć. :) Twoje dziewczynki chyba umieją. :D

Umieją, umieją 8)

Najlepiej wychodzi im intensywny bierny relaks oraz korzystanie z rozkoszy stołu :lol:

W przypadku Kasi dodatkowo wchodzi w grę tulenie się do pańci.
Jednak w taki upał, jak wczorajszy u nas, Kasi bardziej odpowiada tulenie się do chłodnej podłogi :lol:

mb

Post » Pon lip 11, 2011 13:53 Re: Bombilla i reszta - dom podstarzałych kotów ;)

Podłoga też ma swoje potrzeby...
:wink:

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Pon lip 11, 2011 16:36 Re: Bombilla i reszta - dom podstarzałych kotów ;)

EwKo pisze:Podłoga też ma swoje potrzeby...
:wink:

Owszem :lol:

Wyfroterowana tulącą się Kaśką o wiele ładniej wygląda :lol:

mb

Post » Pon lip 11, 2011 18:33 Re: Bombilla i reszta - dom podstarzałych kotów ;)

Przed chwilą Kasia udowodniła mi, że i podstarzałego kota stać jeszcze na wiele 8)

Zleciała z łomotem z najwyższej półki w szafie, na którą to półkę spełzła w dół z samej góry szafy.
I cud to prawdziwy, że zleciała sama, a nie razem ze skanerem, który na tejże półce jest schowany przed kotami, żeby na niego nie właziły :twisted:

mb

Post » Wto lip 12, 2011 21:00 Re: Bombilla i reszta - dom podstarzałych kotów ;)

A oto najświeższa wiadomość ze świata techniki:

zamiast komputerowej MYSZKI - bezprzewodowy KOT 8)

Obrazek Obrazek Obrazek

mb

Post » Śro lip 13, 2011 13:46 Re: Bombilla i reszta - dom podstarzałych kotów ;)

Jak dla mnie to i bezprzewodowy KOT może być. :mrgreen:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Śro lip 13, 2011 16:46 Re: Bombilla i reszta - dom podstarzałych kotów ;)

Anna61 pisze:Jak dla mnie to i bezprzewodowy KOT może być. :mrgreen:

Przyjemniejszy w dotyku niż myszka, no i przewód się nie plącze :lol:

mb

Post » Śro lip 13, 2011 16:58 Re: Bombilla i reszta - dom podstarzałych kotów ;)

PÓŁ ROKU...

Tak przyjemnie i wesoło było w domu, gdy Pumcia była z nami.

Obrazek

mb

Post » Śro lip 13, 2011 17:06 Re: Bombilla i reszta - dom podstarzałych kotów ;)

a ja jestem w szoku!!!
Też mam kotkę Bombillę !!! bombillcia moja kochana- żyłam w przeświadczeniu, że jest jedyna o tym imieniu- a tu szok!!
a skąd wzieliście imię dla Bombilki Waszej ??
pozdrawiam i gorąco ściskam Bombillcie :):)
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Śro lip 13, 2011 17:58 Re: Bombilla i reszta - dom podstarzałych kotów ;)

sliver_87 pisze:a ja jestem w szoku!!!
Też mam kotkę Bombillę !!! bombillcia moja kochana- żyłam w przeświadczeniu, że jest jedyna o tym imieniu- a tu szok!!
a skąd wzieliście imię dla Bombilki Waszej ??
pozdrawiam i gorąco ściskam Bombillcie :):)

Moja Bombilla (zdrobniale Bisia) została adoptowana z azylu Cichy Kąt.

Oto cytaty z wątku CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ z września 2007 roku:

ryśka' pisze:Wczoraj przyjęta do kociarni staruszka jest w kiepskiej formie i jest chora - dziś jedzie do weta. Konkurs na imię uznaje się za otwarty Na pierwszej stronie zapisałam "Bombilla", ale tylko dlatego, że nic lepszego nie przyszło mi do głowy

Sylwka pisze:Wklej fotkę bom ciekawa kto zasłużył na takie imię . Jakoś mi się grubo kojarzy a wrażenie może być mylne

ryśka pisze:Biedna 10-letnia chora staruszka, biało-bura. Fotki jeszcze nie mam.
A bombilla też nie jest gruba:

http://www.yerbamatestore.pl/?p463,bomb ... wana-rm-19

Wtedy Bisia miała 10 lat, teraz ma już 14 :D

Bisia już od dawna jest tłuściejsza - w tej chwili ma na sobie ilość ciałka proporcjonalną do jej niewielkich gabarytów, ale niegdyś była cokolwiek zbyt "puszysta" :lol:

Głaski i mizianki dla jej imienniczki oraz Xelma :D

mb

Post » Śro lip 13, 2011 18:12 Re: Bombilla i reszta - dom podstarzałych kotów ;)

i ja się tu przywitam :)

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Śro lip 13, 2011 18:19 Re: Bombilla i reszta - dom podstarzałych kotów ;)

Mała1 pisze:i ja się tu przywitam :)

Witamy z radością :D

mb

[poprzednia][następna]