napisałam trochę więcej aby tym razem przerazić a nie porazić znaną nam z elokwencji klauduskę

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
kotkins pisze:A pokażcie no te persy...na persy zawsze warto popatrzeć!
Persy są nie dla konesera tylko dla osób nadopiekuńczych.![]()
Gratuluję persom szczęścia i uważam, że zrobiłyście wspaniałą robotę dziewczyny!
Styl walki jest ważny ale nikt nie pamięta o stylu jeśli się walkę ZWYCIĘŻY:)
Wykupiłam moją kotkę z pseudo (targowałam się "to MOCNO używany kot!")
Wykupiłam z litości,żeby wadoptować.
To nacudowniejszy kot świata.
Wykupienie? Zrobiłabym to jeszcze raz i wiele razy!!
Pozdrawiam!
ka_towiczanka pisze:No widzicie, nie rozumiałam, a już rozumiem. Pseudohodowle są złe, rozmnażanie kotów jest złe, oddawanie kociąt od domowych kotek też jest złe - bo zabierają domy tym potrzebującym ALE jesli użyjemy słowa "wykupuję" zamiast kupuję, to zupełnie zmienia postać rzeczy, prawda? Wtedy, z pełną akceptacją forum, można mieć prawie rasowego kotka za małe pieniążki, w dodatku zebrane na ten szczytny cel. Te 500zł, które lądują w kieszeni handlarza, nie zabierają szansy na leczenie innemu kotu? DT lub DS które kupiło takiego kota, nie zajmuje miejsca dla innego potrzebującego? Aspekt etyczny nabijania kasy pseudohodowcy, też nie jest istotny, bo przecież liczą się intencje?
Kurcze, no w brodę sobie pluję, że kupowałam rodowodowe, a nie wpadłam na to, żeby "wykupić" jakiegoś biedaka, zyskać prestiż i morze![]()
![]()
za tę szczytną akcję.
Wytłumaczcie mi jeszcze jedno: naprawdę trzeba być takim hipokrytą, żeby potępiać sprzedawcę, będąc jego klientem?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 164 gości