Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
JolantaFaber pisze:(...)Zdjęcie rtg wykluczyło na szczęście uraz kręgosłupa, ale Mimi ma bardzo obolały brzuszek i lekarz stwierdził obrzęki jelitowe. Mimi na skutek tego wypadku ma niedowład tylnich łapek. Plusem jest to że siusia samodzielnie i robi kupę czyli oznacza to że ma czucie. Codziennie masuje jej łapki i kolejnym plusem jest to że porusza końcówką ogona oraz czasem paluszkami więc impuls nerwowy przechodzi do końca. Lekarz powiedział że potrzeba czasu żeby stwierdzić jakie sa mozliwośći. Mysle czy zrobić tomograf komputerowy który określi czy sa wszystkie nerwy ok. Nie wiadomo tak naprawde co jest przyczyną niedowładu. Czy może doszło do zakwaszeia mięsni? Krążenie jest prawidłowe.
Chciałam zapytać czy znacie takie przypadki? Mój kotek dzielnie walczy, ma apetyt więc to jest tez bardzo ważne ze nie jest smutna. bardzo chce jej pomoc i zrobie wszystko. Jestem już nawet w trakcie zakładania fundacji w razie gdyby leczenie mimi okazało się bardzo drogie:( Mimi jest moim największym szczęściem razem z drugim kotkiem Bobkiem. proszę o jakąkolwiek radę bądź opinie
Dziękuję pozdrawiam
Jola
JolantaFaber pisze:coraz lepiej, juz podnosimy czasem lewą nóżke do mycia zadkuw piątek ide na następny zaszczyk. teraz Mimi dostaje juz tylko sterydy przeciw zapalne, nie dopytalam o konkretną nazwe. i wogole cudowna nowina:) nasz drugi kotek powoli przyzwyczaja sie do sytuacji. nawet zostal dzis polizany przez mimi, chce sie bawic i ją atakuje:)
Użytkownicy przeglądający ten dział: dran, Google [Bot] i 138 gości