pilnie- pomoc w odłowieniu zamkniętych kociaków-Sobieszewo

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 10, 2011 16:27 pilnie- pomoc w odłowieniu zamkniętych kociaków-Sobieszewo

Kochani,
pilnie błagam o pomoc w odłowieniu 3 kociaków przebywających w remontowanej części sanatorium w Gdańsku-Sobieszewie. Mama -kotka od tygodnia nie ma stałego dostępu do maluchów. Robotnicy zaczęli zamykać drzwi pomieszczenia-piwnicy wieczorami i w weekendy.Wraz z nimi przebywa zamknięta też inna ciężarna kotka. Mama - kotka ma najprawdopodobniej kolejną rujkę. Kociaki mają ok.8-10 tyg. Chwilowo ja dokarmiam całą ekipę, ale wkrótce wyjeżdżam i zdechną tam z głodu! Nikt z personelu nie dał im nawet miski z wodą! o jedzeniu nie wspomnę... Dorosłe koty żywiły się odpadami z kosza przy kuchni, ale "lepsze" zlewki są zamykane w wielkich, plastikowych pojemnikach, do których nie ma dostępu. Do tej pory mama wyprowadzała maluchy, ale z pojawieniem się ekipy (hałas) i zamykanie drzwi stało się to niemożliwe. Proszę o pomoc w odłowieniu maluchów (nie mam klatki-łapki, transportera ani samochodu). Sama nie dam rady! Dodatkowo w okolicy jest kocurek bez sierści. Dla kotek załatwiłam sterylizacje , dla kocurka lecznicę, ale nie mam jak ich wyłapać (dzikuski) i dowieźć do Gdyni. Proszę pomóżcie!!! Dla maluchów potrzebne dt i cierpliwość w oswajaniu. ?Jeden to trikolorka - nie ma zdjęcia (wiem,że z takim umaszczeniem kicia znajdzie dom!).

Załączam zdjęcia maluchów (niestety złej jakości, ale ona tak czmychają,że nie sposób zrobić lepszych):

Obrazek

Obrazek

i kocurek :
Obrazek

Kocurek daje się pogłaskać na ręce zaś absolutnie.

Pomóżcie, błagam!

gosia-gosia

Od: Sob lip 09, 2011 17:45

Post » Nie lip 10, 2011 16:46 Re: pilnie- pomoc w odłowieniu zamkniętych kociaków-Sobieszewo

Podnosę , może ktoś wypatrzy.
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Nie lip 10, 2011 16:51 Re: pilnie- pomoc w odłowieniu zamkniętych kociaków-Sobieszewo

Co ten kocur ma na futrze? Ma taki kolor czy się przerzedziło?

mantra

Od: Czw maja 17, 2007 14:46

Post » Nie lip 10, 2011 17:09 Re: pilnie- pomoc w odłowieniu zamkniętych kociaków-Sobieszewo

Wyglada jak wylysialy / ogolony :roll:
Roode koty :mrgreen:

Ivcia

Od: Wto wrz 17, 2002 12:56

Post » Pon lip 11, 2011 18:41 Re: pilnie- pomoc w odłowieniu zamkniętych kociaków-Sobieszewo

kocurek nie ma sierści:(
z relacji starszej pani dokarmiającej go (resztkami:( wynika,że był oblany kwasem na wiosnę. teraz już ponoć lepiej, bo miał rany do krwi. Futerko ponoć odrasta. Ja myślałam, że ma alergię/pchły i wydrapał, wygryzł futerko. Dobrze by było,żeby zobaczył go wet., a ja nie mam czym i w czym go dowieźć do Gdyni:( Pomóżcie! Lekarz już załatwiony, tylko transportu i kogoś do pomocy brak...

gosia-gosia

Post » Pon lip 11, 2011 18:53 Re: pilnie- pomoc w odłowieniu zamkniętych kociaków-Sobieszewo

to inne ujęcie kocurka:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

gosia-gosia

Post » Pon lip 11, 2011 20:32 Re: pilnie- pomoc w odłowieniu zamkniętych kociaków-Sobieszewo

Czy nie masz możliwości pożyczyć klatki/łapki, może w najbliższym TOZie lub dodaj w tytule że pilnie potrzebna, może ktoś w okolicy ma i pożyczy. Biedactwa, nie możesz ich tam zostawić :(
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Wto lip 12, 2011 14:32 Re: pilnie- pomoc w odłowieniu zamkniętych kociaków-Sobieszewo

zgłosiłam wczoraj sprawę do TPOZ, przyjęli interwencję. Narazie cisza. Nawet mając klatkę-łapkę nie dam rady dowieźć takiej ilości kotów sama jedna do Gdyni!

gosia-gosia

Post » Wto lip 12, 2011 14:53 Re: pilnie- pomoc w odłowieniu zamkniętych kociaków-Sobieszewo

z ostatniej chwili: TPOZ nie podejmie się:( - mało ludzi, sezon wakacyjny.

Pomóżcie!

gosia-gosia

Post » Wto lip 12, 2011 15:37 Re: pilnie- pomoc w odłowieniu zamkniętych kociaków-Sobieszewo

poprosiłam o bannerek, który pomoże sprowadzić ludzi na wątek, zastanowiłabym się też nad poproszeniem o przeniesienie wątku na Koty. I nieustająco trzymam kciuki :ok: :ok: :ok:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto lip 12, 2011 17:01 Re: pilnie- pomoc w odłowieniu zamkniętych kociaków-Sobieszewo

Czy chodzi o transport tylko tego jednego kota? Bo moze moglabym pomoc, tylko mam malenki samochod i generalnie zadna wieksza klatka nie wejdzie :(
Roode koty :mrgreen:

Ivcia

Od: Wto wrz 17, 2002 12:56

Post » Wto lip 12, 2011 20:36 Re: pilnie- pomoc w odłowieniu zamkniętych kociaków-Sobieszewo

Mój chłopak ma samochód służbowy z ,,paką" mógłby pomóc w transporcie (2 osoby + paka) musiałabyś tylko skombinować klatkę albo w najgorszym wypadku może kartony?!Jestem z Gdyni

shiro4

Od: Pon cze 12, 2006 16:01

Post » Śro lip 13, 2011 15:44 Re: pilnie- pomoc w odłowieniu zamkniętych kociaków-Sobieszewo

Banerek i :ok:
Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=130178][img]http://miau5.republika.pl/san.gif[/img][/url]
Krzysiekbolo

Post » Śro lip 13, 2011 15:55 Re: pilnie- pomoc w odłowieniu zamkniętych kociaków-Sobieszewo

bardzo dziękuję :D
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro lip 13, 2011 19:52 Re: pilnie- pomoc w odłowieniu zamkniętych kociaków-Sobieszewo

Musielibyśmy ustalić tylko termin,napisz mi PW to wymienimy się numerami.On ma głownie czas w weekendy, ja mogłabym też pomóc (chociaż w ten weekend i tak pracuję) ale i tak nie zmieścimy się razem bo to auto 2 osobowe z ,,paką".

shiro4

Od: Pon cze 12, 2006 16:01

[następna]