BooKotki. Zrobiło się "monochromatycznie" 1200gr Florka...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 10, 2011 19:03 Re: Koci dom tymczasowy u Boo. Mruczek, lat 11, czarny, chory...

A może Półkot po prostu mało jada.
Pecia ma dni, że nie zjada 80g saszetki dziennie. :evil:
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Pon lip 11, 2011 9:38 Re: Koci dom tymczasowy u Boo. Mruczek, lat 11, czarny, chory...

Rozmawiałam wczoraj dość długo z naszą Wetką. Uspokoiła mnie troszkę, ponieważ powiedziała, że koty jedzące czyste mięso jedzą mniej i rzadziej ponieważ mięso jest ciężko strawne i bardzo sycące. Więc taka porcja kota dłużej po prostu trzyma. Także póki co, PółKot nam nie zejdzie ;) Co do zagłodzenia się kota na śmierć to nie słyszała o takim przypadku. Mówiła, że o ile nie ma żadnego medycznego schorzenia, żadnego mechanicznego urazu czy przeszkody, która czyni jedzenie w ogóle utrudnionym czy prawie niemożliwym, po jakiś 5-6 dniach niejedzenia, kotu powinien się włączyć po prostu instynkt samozachowawczy i zmusić by zjadł cokolwiek by przeżyć.
PółKot musi zacząć jeść inne rzeczy. Musi i już. 14 sierpnia wyjeżdżamy na całe dwa tygodnie, do chłopaków będą przychodzić DJ'eje, nie mogą codziennie przynosić przecież surowizny, siekać w blenderze i karmić wszystkich surowym a PółKota dodatkowo z ręki :? Bo niestety nie ma mowy by tylko PółKot dostawał surowiznę :? Tym więc sposobem PółKot idzie na peritol i lekkie przegłodzenie, będzie musiał skusić się na coś innego. I mam nadzieję, że się skusi.
Pani Doktor uspokoiła mnie też trochę tym, że PółKot jest naprawdę zdrowym kotem, w niezłej formie. Fakt, że skóra chora i kot wychudzony i niedożywiony ale biorąc pod uwagę całokształt kota, wyniki badań i zachowanie w domu to naprawdę nie jest kotem konającym. A nam z Grześkiem wydaje się, że on w ten tydzień troszkę nawet przybrał...
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Pon lip 11, 2011 12:18 Re: Koci dom tymczasowy u Boo. Mruczek, lat 11, czarny, chory...

A ja to bym chciała, żeby różni weci mieli podobne zdania...
I co z tymi wszystkimi opowiadaniami, że dla kota 24 godz, niejedzenia to tragedia, a 48 to juz prawie koniec i kroplówka? Może chodzi o niejedzenie i niepicie ZUPEŁNE a nie, że skubnie coś?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pon lip 11, 2011 12:36 Re: Koci dom tymczasowy u Boo. Mruczek, lat 11, czarny, chory...

morelowa pisze:A ja to bym chciała, żeby różni weci mieli podobne zdania...
I co z tymi wszystkimi opowiadaniami, że dla kota 24 godz, niejedzenia to tragedia, a 48 to juz prawie koniec i kroplówka? Może chodzi o niejedzenie i niepicie ZUPEŁNE a nie, że skubnie coś?

A to na pewno. Jeśli totalnie nic nie je i nic nie pije i do tego jest chory czy w depresji to faktycznie jest to niebezpieczne dla jego życia. Ja mam przypadek chudego kota w dobrej kondycji i o dobrym zdrowiu, który jak musi to skubnie minimum z minimum.

Najgorsze jest to, że zauważyłam, że jak go karmię a podejdzie któryś z chłopaków niuchnąć co to nowy dostaje do pyska, to PółKot się obraża i przestaje natychmiast jeść i odchodzi :( :?
Obrazek

Boo

Post » Pon lip 11, 2011 13:22 Re: Koci dom tymczasowy u Boo. Mruczek, lat 11, czarny, chory...

Boo pisze: Najgorsze jest to, że zauważyłam, że jak go karmię a podejdzie któryś z chłopaków niuchnąć co to nowy dostaje do pyska, to PółKot się obraża i przestaje natychmiast jeść i odchodzi :( :?

U mnie Kropcia ma tak samo, natomiast do mojej Bisi to nikt nawet nie śmie podejść, gdy je :lol:

Ale Kropcia to przynajmniej nadrabia braki, gdy nikogo nie ma w pobliżu.

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Pon lip 11, 2011 14:05 Re: Koci dom tymczasowy u Boo. Mruczek, lat 11, czarny, chory...

O Mamuśku, idę jutro na jaką Zumbę Obrazek
Obrazek

Boo

Post » Wto lip 12, 2011 16:34 Re: Koci dom tymczasowy u Boo. Mruczek, lat 11, czarny, chory...

Boo pisze:O Mamuśku, idę jutro na jaką Zumbę Obrazek

hmm... jako instruktorka?? :twisted:

sygitka21

Od: Wto wrz 08, 2009 21:16

Post » Wto lip 12, 2011 18:10 Re: Koci dom tymczasowy u Boo. Mruczek, lat 11, czarny, chory...

Na co, proszę...?

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Wto lip 12, 2011 18:16 Re: Koci dom tymczasowy u Boo. Mruczek, lat 11, czarny, chory...

Kto to jest 'Zumbę" ?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Śro lip 13, 2011 9:27 Re: Koci dom tymczasowy u Boo. Mruczek, lat 11, czarny, chory...

morelowa pisze:Kto to jest 'Zumbę" ?

No Ty to tak jak mój Małż. "Kochanie, czy mogę iść jutro z Kariną na Zumbę?" - "Oczywiście, że możesz. A co to jest Zumbę?".

Zumba to taki dziwny rodzaj ćwiczeń taneczno-podskakujących ;) Trochę nawiązania do tańców latynoskich, samba, rumba itp. Dużo kręcenia tyłkiem w każdym bądź razie :lol: Po wczorajszych zajęciach stwierdziłam iż: jestem gruba, jestem niezgrabna, nie potrafię się ruszać, nie mam za grosz kondycji, i jakby to powiedział M. Piróg mam totalnie zdupione synchrony :roll: Ale stwierdziłyśmy z przyjaciółką, że ogólnie było fajnie, dobrze i zdrowo jest się poruszać i tym sposobem zapisałyśmy się na Zumbę w każdy wtorek 8O
Obrazek

Boo

Post » Śro lip 13, 2011 9:45 Re: Koci dom tymczasowy u Boo. Mruczek, lat 11, czarny, chory...

A kto to jest M.Piróg? I jak się przejewiają zdupione synchrony?

Mnie lekarz poradził sambę, a jeszcze lepiej taniec brzucha na kłopoty z biodrem [ problem z kanałami,przepływami.. - w med. chińs.], ale ja publicznie nie pójdę :mrgreen:

Obrazek

morelowa

Post » Śro lip 13, 2011 9:56 Re: Koci dom tymczasowy u Boo. Mruczek, lat 11, czarny, chory...

Tak:?
http://www.youtube.com/watch?v=Vf0q6qtThF4
czy tak jak ci z tyłu: ?

http://www.youtube.com/watch?v=BILiNvLA ... re=related

Fakt, kondycje trzeba mieć :twisted: . Ale muzyka super!!!

Obrazek

morelowa

Post » Śro lip 13, 2011 11:28 Re: Koci dom tymczasowy u Boo. Mruczek, lat 11, czarny, chory...

O właśnie coś w ten deseń.
Zdupione synchrony objawiają się tym, że instruktorka jedno a ja całkiem coś innego :twisted:

A Pan Piróg to choreograf będący jurorem programu "You can dance".
Obrazek

Boo

Post » Śro lip 13, 2011 12:57 Re: Koci dom tymczasowy u Boo. Mruczek, lat 11, czarny, chory...

Szacun i powodzenia! :mrgreen:
Obrazek Obrazek
http://kociarnia.opole.pl
Ryan vel. Ptyś [*] - 16.09.2011r.
Koci wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=94811

DJ

Od: Śro lip 08, 2009 14:20

Post » Śro lip 13, 2011 13:01 Re: Koci dom tymczasowy u Boo. Mruczek, lat 11, czarny, chory...

DJ pisze:Szacun i powodzenia! :mrgreen:

Kochana, Ty jesteś w planach jako następna na kolejny wtorek!
Obrazek

Boo

[poprzednia][następna]