Ślepy Kubuś potrzebuje pomocy NIEAKTUALNE

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 10, 2011 20:39 Re: Ślepy Kubuś potrzebuje pomocy

Moja nerkowa Czarniutka jadla gotowanego kuraka i jakos jej na wyniki nerkowe nie szkodzil.
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Nie lip 10, 2011 21:05 Re: Ślepy Kubuś potrzebuje pomocy

zuza pisze:Moja nerkowa Czarniutka jadla gotowanego kuraka i jakos jej na wyniki nerkowe nie szkodzil.

Ja się szczęśliwie na nerkowych kotach nie znam, tylko podczytuję u różnych kotów. Ale też spotkalam taką zasadę: nerkowy kot musi jeść cokolwiek, jak nie chce diety - to zwykłe z małą ilościa białka, a jak tylko mięsa chce - to niech je mięso, byle jadł cokolwiek..
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Wto lip 12, 2011 18:03 Re: Ślepy Kubuś potrzebuje pomocy

jak tam Kubuś? :ok: :ok: :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Wto lip 12, 2011 19:54 Re: Ślepy Kubuś potrzebuje pomocy

Kubuś apetyt ma , mruczy , ale mocz mu jeszcze kropelkuje .Dostaje tabletki łyka je bez problemu , czeka go spotkanie z moimi kotami no i psy .Nie wiem czy jeszcze troch poczekać jak to zrobić żeby było ok.....A brzuch ma taki wypukły jak krówka ;)

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Wto lip 12, 2011 20:04 Re: Ślepy Kubuś potrzebuje pomocy

Ja tez nie ma pojecia jak to zribic chyba owoli i delikatnie, pojedynczo?

zuza

Post » Wto lip 12, 2011 20:19 Re: Ślepy Kubuś potrzebuje pomocy

Trzymam kciuki za Kubusia oczywiście :ok: :ok: :ok:

Adam
aburacze

Post » Wto lip 12, 2011 20:30 Re: Ślepy Kubuś potrzebuje pomocy

lidka02 pisze:Jak Kubuś chory na nerki to co powinien jeść , on tak wcina wystarczy tabletkę zanurzyć w sosiku i już u niego w żołądeczku ;)

Moje koty nerkowe jak było z nimi źle nie mogły jeść mięsa żadnego TYLKO INDYCZE, CHUDE.Taka była opinia weta leczącego moje koty(a to dobry wet)Najlepiej mu renala dać(moje mokrego nie jadły)tylko suche...nic innego nie dawałam,aż się przygłodziły i zaczeły jeść.I to z lekami życie im uratowało...Teraz jedzą już wszystko,ale kiedy miały nawrót choroby kiepsko było.Gotowany chudy indyk...żadnej wołowiny, ani kurczaków nie wolno dawać
BOZENAZWISNIEWA

Post » Wto lip 12, 2011 20:42 Re: Ślepy Kubuś potrzebuje pomocy

Hm... a chudy kurczak gorszy niz chudy indyk?

zuza

Post » Wto lip 12, 2011 20:46 Re: Ślepy Kubuś potrzebuje pomocy

Podobno indyki mają najmniej chemii ze wszystkich mięsnych.
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Wto lip 12, 2011 20:48 Re: Ślepy Kubuś potrzebuje pomocy

A to pewnie akurat prawda... O tym nie pomyslalam. Czarna nie zyczyla sobie jesc indyka. Wolala nie jesc wcale :|

zuza

Post » Wto lip 12, 2011 20:51 Re: Ślepy Kubuś potrzebuje pomocy

taizu pisze:Podobno indyki mają najmniej chemii ze wszystkich mięsnych.

tak ,to mi właśnie z ust wyjęłaś i jeszcze chodzi o ten tłuszcz, niewskazany przy obciążonych nerkach.Mój Rumcajs i Czarcik były w cieżkim stanie..leżały,sikały pod siebie....No,ale daliśmy rade dzięki Bogu i szybkiej pomocy naszego wspaniałego weta.
A i jeszcze :dyscyplinka w diecie...ważna...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Śro lip 13, 2011 9:45 Re: Ślepy Kubuś potrzebuje pomocy

przy nerkach dobra jest dieta rybna, tłumaczył mi wet , ale nie pamietam co i jak sie wiąże i co tam pomaga i wytrąca :roll: , opinię taką takze z niezaleznego źródła słyszałam od znajomej, która miała psa nerkowego, że takzę polecał diete rybną, mojemu Rolfikowi gotuję rybę i kurczaka,ale wobec powyższego indyk chyba faktycznie jest lepszy niż kurczak skoro mniej chemii siedzi, choć nie wiedziałam, to drób i to drób(nie pytałam w tym temacie weta, skoro zalecił ryby)- jak to człowiek sie cały czas uczy :wink:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Śro lip 13, 2011 12:40 Re: Ślepy Kubuś potrzebuje pomocy

Kubusiowi jeszcze mocz wycieka może już tak po zostanie nie wiem .Ale co do apetytu u niego to jest ogromny , on nie je tylko pochłania .Zauważyłam jak mu dałam suchy pokarm że nie gryzie tylko całym pyszczkiem łyka :( i musze mu wydzielać bo by pękł .Chciałam Kubusia dać do innego pokoju i tam zamiast drzwi położyć siatke żeby moje koty go widziały i się na wzajem czuły .Bo nie moge go tak ciągle w zamkniętym pokoju trzymać .Choć on nie protestuje ważne że jest tam miska i zabawa go też nie interesuje on już chyba faktycznie dziaduś .Co myslicie o przeniesieniu do innego pokoju tam by nie miał drapaków by miał zrobione pod siebie i to by był już jego na zawsze . :)

lidka02

Post » Śro lip 13, 2011 12:43 Re: Ślepy Kubuś potrzebuje pomocy

Ja mysle, ze ksiazecy apartament pod Kubusia mu sie spodoba :) Tylko bedzie musial miec znow troszke czasu na poznanie go :)
Ja znow kojarze, ze Czarna miala prawo do ryby raz na tydzien, nie wiecej a i to tylko dlatego, ze bardzo lubila, hm... musze sobie przypomniec o co chodzilo.

zuza

Post » Śro lip 13, 2011 16:44 Re: Ślepy Kubuś potrzebuje pomocy

Zamówiłam te feromony strasznie są drogie , ale na pewno jemu trochę pomogą , będzie miał mniej stresu . Jak tylko mi przyślą to Kubusia przetransportuję .;) Jakie dzisiaj ćwiczył kulanki raz na jeden boczek , raz na drugi nie mógł się zdecydować na którym zasnąć .Ciekawe jak szczepienie wygląda w jego wieku , czy już nie koniecznie...

lidka02

[poprzednia][następna]