4 miesięczny Toluś szuka DS!Już nie szuka:) JUŻ MA SWÓJ DOM!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lip 08, 2011 21:28 Re: Znalazłam maleńkie burasiątko (4 tygodn.), rady potrzebne!!!

no zachwycają się mną, czy nie??
Obrazek
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Pt lip 08, 2011 21:40 Re: Znalazłam maleńkie burasiątko (4 tygodn.), rady potrzebne!!!

zuzia96 pisze:no zachwycają się mną, czy nie??
Obrazek

Zachwycają, zachwycają, wprost oczu nie mogą oderwać :1luvu: :1luvu: :1luvu:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pt lip 08, 2011 21:45 Re: Znalazłam maleńkie burasiątko (4 tygodn.), rady potrzebne!!!

Cudo świata :1luvu: :1luvu: przepiękny,naj,naj.... :mrgreen:
Obrazek
24.05.2011 [*]

Tess 1610

Od: Nie mar 19, 2006 1:19

Post » Pt lip 08, 2011 23:00 Re: Znalazłam maleńkie burasiątko (4 tygodn.), rady potrzebne!!!

Zuziu jaki słodziak z maluszka. Miał farta, że go znalazłaś.
Po cichu przyznam się, że zazdroszczę Ci towarzystawa takiego maluszka.
Na kłopoty biegunkowe dobre jest mielone siemię lniane. Łłyżeczkę od herbaty zalej dobrze ciepłą wodą i zostaw pod przykryciem aż zgęstnieje i takie dawaj małemu do picia 2-3 razy dziennie. No i musisz pilnować by się nie przejadał.
Jeśli ma wzdęcia (co często przy biegunkach się zdarza) to możesz dawać mu ludzki espumisan.

3-lata temu miałam na przechowaniu niespełna 2-tygodniowe maleństwo (mama007 miała wesele w rodzinie) viewtopic.php?f=13&t=80001&p=3417011&hilit=Mimusiu#p3417011.
Lało się z niego okropnie i dupinkę miał w tragicznym stanie. Dr. Orzeł doradzał natłuszczać chociażby linomagiem, byle tylko śluzówka nie wysychała. Tylko skąd w nocy wziąć linomag. Oliwki żadnej też nie miałam, więc natłuszczałam moim olejkiem, delikatnie masowałam i wpychałam do środka wynicowany odbyt. Już na drugi dzień była bardzo duża poprawa. Zmieniłam mleko na convalescence i biegunkę powstrzymałam.
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Sob lip 09, 2011 6:42 Re: Znalazłam maleńkie burasiątko (4 tygodn.), rady potrzebne!!!

Obejrzałam fotki i zastanawiam się, co z niego wyrośnie. Alpinista? Informatyk?
Śliczny jest :1luvu:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Sob lip 09, 2011 20:14 Re: Znalazłam maleńkie burasiątko (4 tygodn.), rady potrzebne!!!

Bazyliszkowa pisze:Obejrzałam fotki i zastanawiam się, co z niego wyrośnie. Alpinista? Informatyk?

Na pewno... kucharz :ryk: bo zawsze przynajmniej można będzie coś do pyszczka wrzucić w pracy :lol: chociażby służbowo :ryk:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Sob lip 09, 2011 20:17 Re: Znalazłam maleńkie burasiątko (4 tygodn.), rady potrzebne!!!

Fajnie się spindra po drapaczku :lol: :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Sob lip 09, 2011 20:18 Re: Znalazłam maleńkie burasiątko (4 tygodn.), rady potrzebne!!!

zuzia96 pisze:
Bazyliszkowa pisze:Obejrzałam fotki i zastanawiam się, co z niego wyrośnie. Alpinista? Informatyk?

Na pewno... kucharz :ryk: bo zawsze przynajmniej można będzie coś do pyszczka wrzucić w pracy :lol: chociażby służbowo :ryk:

:ryk: :ok:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Sob lip 09, 2011 22:11 Re: Znalazłam maleńkie burasiątko (4 tygodn.), rady potrzebne!!!

ile wolnego miejsca w kocim koszyku :strach:
Obrazek

a nawet szczur z Ikei większy od Tolusia :roll:
Obrazek
ale i tak we dwóch raźniej :D
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Nie lip 10, 2011 6:35 Re: Znalazłam maleńkie burasiątko (4 tygodn.), rady potrzebne!!!

zuzia96 pisze:ile wolnego miejsca w kocim koszyku :strach:

Czyżbyś chciała jeszcze ze trzy małe kociaczki? :mrgreen:

Bazyliszkowa

Post » Nie lip 10, 2011 11:27 Re: Znalazłam maleńkie burasiątko (4 tygodn.), rady potrzebne!!!

Bazyliszkowa pisze:
zuzia96 pisze:ile wolnego miejsca w kocim koszyku :strach:

Czyżbyś chciała jeszcze ze trzy małe kociaczki? :mrgreen:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
bo pamiętam jak w tamtym roku kosz był pełny :ryk:
To był kiedyś ukochany koszyk Maksia. Ale od tamtego roku, kiedy zajęła go Balbinka ze swoimi dziećmi, Maksiu nie wszedł do niego ani razu :(

A tak prawdę powiedziawszy to właśnie czekam na 3 kolejne maluszki, których nie możemy złapać. Żyją z dziką mamą przy parkingu, są chyba w wieku Tolusia. Kociaków było 4 (2 rudziaszki, 1 czarny i 1 burasiątko), w tamtą sobotę miała być akcja łapania, a w piątek dzień wcześniej samochód zabił jednego rudziaszka [*]. Tam auta nie jeżdżą szybko, ale maluch chyba siedział pod autem i ktoś ruszył. Chciałyśmy przyspieszyć akcję po tym wypadku, ale od tamtego piątku wieczora u nas cały czas lało i koty w ogóle nie wychodziły. Dopiero wczoraj zaświeciło trochę słoneczko, ale ja kociąt od tygodnia nie widziałam. Chodzę karmić, wychodzi matka, a maluchów ani śladu. Nie wiem, czy to możliwe żeby matka po tym wypadku przeniosła gdzieś kociaki? Pani ze sklepu obok, która widziała przejechanego maluszka powiedziała nam, że wtedy mama wzięła to kocię w zęby i gdzieś przeniosła.
Problem też jest z mamą, powinna już być złapana na sterylkę, ale przecież maluchy sobie same jeszcze tam nie poradzą. Jeżeli w ogóle jeszcze żyją :cry:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Nie lip 10, 2011 13:07 Re: Znalazłam maleńkie burasiątko (4 tygodn.), rady potrzebne!!!

No to się koszyk zapełni :mrgreen:

Bazyliszkowa

Post » Nie lip 10, 2011 21:11 Re: Znalazłam maleńkie burasiątko (4 tygodn.), rady potrzebne!!!

Z biegunką u Tolusia jest coraz lepiej, kupki już ładniejsze, pupinka zagojona. Szaleje okropnie, przydadałby mu się jakiś kolega, bo moje stare koty nie mają ochoty dotrzymywać mu towarzystwa w szaleństwach. Stwierdziłam, że chyba Maksiu też już się starzeje, bo zawsze do tej pory niańczył maluchy, a teraz woli się ewakuować i kimnąć gdzieś w ciszy i spokoju :D

A maluchów z parkingu dalej nie ma :( na jedzenie przychodzi tylko mama :(
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Nie lip 10, 2011 21:29 Re: Znalazłam maleńkie burasiątko (4 tygodn.), rady potrzebne!!!

zuzia96 pisze:Z biegunką u Tolusia jest coraz lepiej, kupki już ładniejsze, pupinka zagojona. Szaleje okropnie, przydadałby mu się jakiś kolega, bo moje stare koty nie mają ochoty dotrzymywać mu towarzystwa w szaleństwach. Stwierdziłam, że chyba Maksiu też już się starzeje, bo zawsze do tej pory niańczył maluchy, a teraz woli się ewakuować i kimnąć gdzieś w ciszy i spokoju :D

A maluchów z parkingu dalej nie ma :( na jedzenie przychodzi tylko mama :(

Ojej...

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pon lip 11, 2011 8:02 Re: Znalazłam maleńkie burasiątko (4 tygodn.), rady potrzebne!!!

zuzia96 pisze:Z biegunką u Tolusia jest coraz lepiej, kupki już ładniejsze, pupinka zagojona. Szaleje okropnie, przydadałby mu się jakiś kolega [/size]

jak Cię znam, niebawem Maluch bedzie miał towarzystwo :lol:
Badaj kota regularnie. Kot Ci nie powie, że źle się czuje, a kiedy zauważysz może być za późno...
Obrazek

Karotka

Od: Pon maja 14, 2007 12:03

[poprzednia][następna]