WAW-Mikunia. Bardzo smutno.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 09, 2011 12:20 Re: WARSZAWA-Mikunia..mrucząc odlicza dni..11..

Marzenia11 pisze:Wtulała łepek w moją dłoń, kładła się na boczku, nadstawiała brzunio do głasków..Mikunia przeszła pierwszy seans głaskania i była szczęsliwa.. mruczała cichutko i miauknęła prosząco o zdjęcie kołnierza.. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Miałam to dziś też z Franią :) Tyle że ja się boję jeszcze brzucho głaskać bo ona ma "odruchy kłapania paszczą" ;) Ale też mi się o rękę ocierała, doopcię wypinała żeby drapać za ogonkiem, kulała się w te i wewte i mruczała jak rasowy traktor :mrgreen: :1luvu:
A... no i też woła, wieczorem jak się kłądę spać muszę iść pomiziać ;)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob lip 09, 2011 17:44 Re: WARSZAWA-Mikunia..mrucząc odlicza dni..10..

Mika pozbyła się wszelkiego robactwa!!!
Nie ma lamblii ani innych stworzonek wewnętrznych :D :D :D
Pani doktor dzisiaj oglądała ucho Miki na zdjęciu i powiedziała, ze bardzo ładnie wygląda, nawet sięnie spodziewała że aż tak dobrze.
Mika ma ograniczenie na jedzenie - maks jedna saszetka na posiłek - inaczej kotek zamieni się w pulpeta :D
Pani dr chce obejrzec Mikę w środę i zrobimy toalete, ktora teraz jest niemożliwa z racji kołnierza.
Dostałam dla MIki kolejne zalecenia - na żołądek oraz na biegunki które mogą być efektem 3 dawki dwutygodniowej convenii.
Po zdjęciu szwów kota ma zalecenie być szczęśliwą w swoim domu :D
Z ropą w zatoce będziemy walczyć gdy Mika zacznie kichać z krwią bądź ropą.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob lip 09, 2011 17:47 Re: WARSZAWA-Mikunia..mrucząc odlicza dni..10..

Szalony Kot pisze:To uszko się czymś przemywa..?

Nie. Samo się goi i goi się na pewno gdyż Mikunia za wszelką cenę chce je podrapać - bardzo ją swędzi więc drapie się długo i intensywnie w kołnierz stukając jednocześnie kołnierzem w klatkę. Troszkę głośno jest :D Ale dobrze że się goi. O to chodzi. :D :ok: :ok: :ok:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Sob lip 09, 2011 18:10 Re: WARSZAWA-Mikunia..mrucząc odlicza dni..10..

Brawo Mikusiu :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie lip 10, 2011 8:35 Re: WARSZAWA-Mikunia..mrucząc odlicza dni..10..

Z powodu ograniczonej ilości mokrej karmy Mikunia MUSIAŁA :D nauczyć się jeść w kołnierzu suchą karmę.. W końcu głodnym kot być nie może.. :wink: mam nadzieję, ze jednak nie zmieni się w pulpeta jeszcze przez te 9 dni.. :roll: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Nie lip 10, 2011 8:47 Re: WARSZAWA-Mikunia..mrucząc odlicza dni..9..

TO będziesz musiała zapewnić ćwiczenia z laserkiem, jak ja :wink:

Cześć Dziewczyny! :)

Erin

Post » Nie lip 10, 2011 8:50 Re: WARSZAWA-Mikunia..mrucząc odlicza dni..9..

Juz myslałam o tym laserku, ale to dopiero za 9 dni najwczesniej, a wiesz jak jest....jak się utuczy i bedzie jak pulpet to już za laserkiem tylko wzrokiem będzie wodziła mecząc się okrutnie :D

Marzenia11

Post » Nie lip 10, 2011 8:58 Re: WARSZAWA-Mikunia..mrucząc odlicza dni..9..

Oj tam, bez przesady - Pumek waży 6,55kg, a lata za laserkiem jak nakręcony.
I skacze na pół wysokości ściany 8O :mrgreen:

Erin

Post » Nie lip 10, 2011 9:08 Re: WARSZAWA-Mikunia..mrucząc odlicza dni..9..

A no to jest nadzieja :D

Marzenia11

Post » Nie lip 10, 2011 9:10 Re: WARSZAWA-Mikunia..mrucząc odlicza dni..9..

No pewnie, że tak :ok:
MPiki uwielbiają laserek.
A ja zrywam boki ze śmiechu, patrząc, co oni wyprawiają :D

Erin

Post » Nie lip 10, 2011 9:19 Re: WARSZAWA-Mikunia..mrucząc odlicza dni..9..

Od wtorku, gdy Mika zamieszkała w klatce diametralnie zmieniło się zachowanie moich rezydentek. Notka, przyjaciółka Miki, która już od dawna niemal codziennie ze mną spi, a ostatnio spały razem z Miką na moich nogach, nie przychodzi do mnie w ogole. Śpi w drugim pokoju, na miejscu Miki - na kocyku na którym ona lubiła sobie drzemac w dzień. Jest niespokojna, zagląda do klatki, Mika do niej gada ale Notka z jednej strony słyszy znajomy głos, z drugiej jest przestraszona. Mała - mega agresja, względem wszystkich kotów i mnie, ona jest przerazona klatką, podchodzi rzadko i na ugiętych łapach, juz z daleka obwąchując. O nią się martwię - ma idiopatyczne zapalenie pęcherza i teraz ten dla niej mega stres nie przyczynia się do zdrowia. Spędza całe dnie w szafie. Dobrze chociaż ze zaskoczyła ze specjalistyczną karmą dla niej. Duża ciągle miaukoli żeby jej poswięcać czas, Nuteczka, moja nieobsługiwalna kicia, która zwiewała przede mna i nie dawała się głaskać chodzi za mna jak pies i śpi wtulona w moje ramię kładąc mi łepek na szyi..
Kuba demoluje mieszkanie - ale to chyba nie stres tylko taki temperament :mrgreen:

Marzenia11

Post » Nie lip 10, 2011 10:24 Re: WARSZAWA-Mikunia..mrucząc odlicza dni..9..

Przed chwilą Mika była w kuwecie i zobaczyłam, ze ma juz czerwoną pupę. Umowiłam się ze specem od "tych spraw" i pani przyjedzie wieczorem - umyje pupsko i powiedziała, zeby kupić coś przeciw odparzeniom dla dzieci. Co polecacie?

Marzenia11

Post » Nie lip 10, 2011 14:53 Re: WARSZAWA-Mikunia..mrucząc odlicza dni..9..

A moje koty laserka nie dostaną i już! :evil: Kto to widział żebym ja co wieczór latała po pokoju i mordowała wszelkie latające robactwo, jakbym kurna w domu kotów nie miała :evil: :evil: :evil: Jak się nauczą łapać robale to mooooże się zastanowię nad tym laserkiem 8)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie lip 10, 2011 15:02 Re: WARSZAWA-Mikunia..mrucząc odlicza dni..9..

:ryk: :ryk: :ryk:
jednak polecam Ci przemyslenie, czy aby na pewno chcesz aby polowały - ja jestem w ciężkim przerażeniu gdy moje stado zaczyna polować bo wtedy muszę się natychmiast ewakuować chcą mieć względnie w całości, bez rys i zadrapań np głowę i jeszcze w ciągu kilku sekund muszę pozabierac rzeczy mogące im preszkadzać w polowaniu - najczęściej nie zdążę i mam trochę sprzatania potem..

Marzenia11

Post » Nie lip 10, 2011 15:22 Re: WARSZAWA-Mikunia..mrucząc odlicza dni..9..

noo-moje już od dawna nie polują na muchy :roll: w zw.z czym mój TŻ musi polować :oops:

Smartek co najwyżej poluje na motylki dookoła ligustra,albo na meszki które go wnerwiają-i to wygląa najśmieszniej-bo meszek nie widać a kota świrującego w różnych pozach "bez powodu" widac :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

a Carlitka choroba powoli, ale oczywiście nieuchronnie postępuje i z tego powodu kić zaczyna wyglądać jak szkieletorek-waży 2.5 kg :( a za laserkiem od Szalonego Kota ugania się jak najzdrowszy na świecie kociak :D :ryk: to jedyna sytuacja w której się bawi-wszystkie inne zabawki łącznie z Bellą są mu obojętne-lubi tylko się tulić,spać,jeść albo bawić laserkiem :( :D
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

[poprzednia][następna]