Potrzebne domy dla 3 kotów GDAŃSK Bajka Plamka Gapusia w DS

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lip 07, 2011 8:19 Potrzebne domy dla 3 kotów GDAŃSK Bajka Plamka Gapusia w DS

W Wielką Sobotę w składowisku śmieci u sąsiada okociła sie kotka. Nie chciala opuszczać maluchów na krok, więc zaczęłam ja dokarmiać-łyżką przez płot. I tak sie zaczęło. Kotka prawdopodobnie została wyrzucona, jak własciciel zorientował się, że będzie rodzić :evil: Na pewno kiedyś miała dom- jest bardzo spragniona towarzystwa człowieka, glaskania, uwielbia rozmawiać. Bardzo łagodna dla ludzi, nie toleruje psów. Kiedyś złapała kleszcza-dała sobie usunąć bez problemu! Póki co jest ciepło, tam, gdzie sa kotki, jest składowisko blachy i drewnianych płyt, więc maja gdzie się schowac przed deszczem.Często bywają w naszym ogrodzie. Dostają od nas jeść. Kicia przychodzi na głaski, maluchy to żywe wulkany energii. Na moje oko nic im nie jest.Przychodzą do nich tatusiowie :D i póki co sielanka rodzinna trwa. Ale lato się skończy, zrobi się zimno :( Kotki podrosną i dołączą do armii zmarźniętych, bezdomnych, chorych. Ja nie mogę przygarnąć żadnego z nich. Mamy kotkę ze schroniska, przygarnęliśmy ją jak miała ok dwóch lat. Musiała wiele w życiu doznać zła, bo na początku była chodzącym stresem z choroba sierocą. Długo by pisać... Prawie rok trwało, zanim pozbyła się strachu, przestała nas atakowac znienacka, nabrała pewności, że należymy do niej i wszyscy bardzo ją kochają. Nie mozemy jej sprowadzić kota do domu, kiedy tylko widzi nasze zainteresowanie innym zwierzakiem lub nawet małym dzieckiem, robi się apatyczna, smutna :( Zresztą-nie oszukujmy się-utrzymanie kotka też kosztuje, póki jest zdrowy, jest ok, gorzej, jak choruje. Wiem, bo nasza kicia trochę odchorowywała schronisko. Więc druga sprawa, ze na drugiego kotka zwyczajnie nas nie stać. Dlatego szukam dobrego domu dla maluchów i mamusi!!! Prawdopodobnie maluchy to trzy kotki i dwa kocurki. Nie chcę ich upchnąć na siłę, byle gdzie. Przydałyby się Wasze rady, jak sprawdzać domy, jesli takie się ewentualnie znajdą. O co pytać? Schronisko tez nie wchodzi w grę-byłam, widziałam i mimo wszystko lepsza wolność dla kota niż takie miejsce :( DLATEGO CZEKAM NA DOMKI I DOBRE RADY !!! :D :D
Ostatnio edytowano Sob wrz 17, 2011 19:25 przez dorotka75, łącznie edytowano 4 razy

dorotka75

Od: Śro lip 06, 2011 16:04

Post » Czw lip 07, 2011 9:05 Re: Potrzebne domy dla 6 kotów GDAŃSK

Przede wszystkim trzeba kotkę- matkę i inne płodne koty w tej okolicy pokastrować, żeby nie było następnych dramatów... na forum uzyskasz pomoc.

Maluchom trzeba porobić ogłoszenia na portalach - gumtree. tablica, allegro, alegratka...

trzymam kciuki! :ok: :ok:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw lip 07, 2011 9:16 Re: Potrzebne domy dla 6 kotów GDAŃSK

Większość kotków osiedlowych była wykastrowana i wysterylizowana, miały opiekunkę, która zmarła ostatnio :( Wiem, ze trzeba to zrobić, naszą kicię też wysterylizowaliśmy (w schronisku w Sopocie nie kastrują 8O ). Właśnie z ogłoszenia dostałam wiadomość od chętnej osoby, natomiast nie wiem do końca, jak zorientowac się, czy to będzie dobry dom. Jeszcze jedno-mam fotki kociaków i mamusi, nie wiem tylko, jak dodac :?

dorotka75

Post » Czw lip 07, 2011 9:21 Re: Potrzebne domy dla 6 kotów GDAŃSK

dorotka75 pisze:Większość kotków osiedlowych była wykastrowana i wysterylizowana, miały opiekunkę, która zmarła ostatnio :( Wiem, ze trzeba to zrobić, naszą kicię też wysterylizowaliśmy (w schronisku w Sopocie nie kastrują 8O ). Właśnie z ogłoszenia dostałam wiadomość od chętnej osoby, natomiast nie wiem do końca, jak zorientowac się, czy to będzie dobry dom. Jeszcze jedno-mam fotki kociaków i mamusi, nie wiem tylko, jak dodac :?

cieszę się, że myślisz o kastracji :)

napisz do dziewczyn z PKDT, podeślą Ci wzór umowy adopcyjnej, podpowiedzą, na co zwrócić uwagę :) ich wątek viewtopic.php?f=13&t=129968&start=30

fotek w pracy niestety nie mogę dodać, ogólnie wstawiasz na serwer np. http://imageshack.us , i link który poda Ci serwer wstawiasz między tagi :

Kod: Zaznacz cały
[img]http://foto.jpg[/img]
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw lip 07, 2011 11:52 Re: Potrzebne domy dla 6 kotów GDAŃSK

Bardzo dziękuję :D

Rudzielec-chłopak, wyrośnie na pięknego, dużego kocura :) Już jest duży :D Uwielbia piłeczkę ping-pongową. Obecnie w domku tymczasowym u forumowiczki biamila czeka na domek stały :D
Obrazek
Od 09.07 u biamili :D

Chłopak nr 2- jest prześmieszny-ma długie cienkie nogi, wielkie uszy, pierwszy pędzi do zabawy
Obrazek

Kicia nr 1- najbardziej niesmiała z nich, spokojna, zabawę patykiem obserwuje z daleka, choć widać, że bardzo ją kusi :lol:
Obrazek
W domku stałym od 19. 08 :D

Kicia 2 -moja ulubienica :oops: Powala mnie po prostu swoimi oczami, a charakter ma taki jak wyraz mordki-zawsze ustępuje rodzeństwu, potrafi stać na jedzonku i dalej czekać na nakarmienie absolutnie nie widząc, że na nim stoi :ryk: Zawsze czeka, aż brat zacznie zabawę patykiem, a potem pędzi na złamanie karku, żeby się dołączyć :D
Obrazek
W domku stałym od 17.09 :D

Kicia 3 - ooo, da sobie radę! Jak się dorwie do miseczki, to nikogo nie dopuści-jest wtedy bardzo groźna!
Obrazek

I oczywiście mamusia, kochana opiekuńcza kiciula- widać tu, jaki rudzielec jest już duży 8O
Obrazek
W domku stałym od 19.08 :D

Oczywiście w sprawie płci 100% gwarancji nie daję, bo wetem nie jestem :D
Ostatnio edytowano Czw paź 06, 2011 7:19 przez dorotka75, łącznie edytowano 5 razy

dorotka75

Post » Czw lip 07, 2011 12:02 Re: Potrzebne domy dla 6 kotów GDAŃSK

No i nie ma fotek, nie wiem, czemu :(

dorotka75

Post » Czw lip 07, 2011 14:30 Re: Potrzebne domy dla 6 kotów GDAŃSK

Uff udało się :D Czyż nie są cudne?

dorotka75

Post » Czw lip 07, 2011 19:24 Re: Potrzebne domy dla 6 kotów GDAŃSK

Piękne :1luvu:
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Pt lip 08, 2011 6:44 Re: Potrzebne domy dla 6 kotów GDAŃSK

Podnoszę

dorotka75

Post » Pt lip 08, 2011 8:49 Re: Potrzebne domy dla 6 kotów GDAŃSK

Uwaga ostrzeżenie!!!!!!!!!!!
Pani Aldona i Adam niby ok ale nie powinni mieć kota. Zamykają się przed kotkiem 2 miesięcznym w pokoju on płacze tęskni a oni czekają aż się nauczy, że nie zawsze może z nimi być kotek ma być jedynakiem więc dla niego straszna trauma. Smutno, że tacy ludzie myślą, że są odpowiednimi opiekunami.
Obrazek

biamila

Post » Pt lip 08, 2011 10:24 Re: Potrzebne domy dla 6 kotów GDAŃSK

Mogę zabrać na dt rudego, zrobię mu ogłoszenia dobre fotki, odrobaczę odpchlę, założę książeczkę zdrowie. Jak go wyadooptuję to mogę zabrać kolejnego. Niestety mogę zabrać pojedynczo, bo mam jeszcze trzy tymczasiątka. Wysłałam ci pw z nr tel.
Obrazek

biamila

Post » Pt lip 08, 2011 11:09 Re: Potrzebne domy dla 6 kotów GDAŃSK

Ostrzegam!!!! przed kobieta spod nr 6638822.. ze sławna miedzy Słupskiem a Koszalinem chce kotkę, chce żeby urodziła jej małe kotki bo musi mieć jeden miot taka kotka...... :evil:
Obrazek

biamila

Post » Pt lip 08, 2011 18:08 Re: Potrzebne domy dla 6 kotów GDAŃSK

:ok:
Ostatnio edytowano Sob lip 09, 2011 13:18 przez dorotka75, łącznie edytowano 1 raz

dorotka75

Post » Sob lip 09, 2011 7:56 Re: Potrzebne domy dla 6 kotów GDAŃSK

Rudzielec jedzie dzisiaj do biamili :P Mam nadzieję, że da się szybko złapać i że mamusia mi to wybaczy :roll: Dziękuję biamila :1luvu:

dorotka75

Post » Sob lip 09, 2011 13:31 Re: Potrzebne domy dla 6 kotów GDAŃSK

hop!

dorotka75

[następna]