cz. II Kocia Przystań - zbieramy fundusze :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 07, 2011 20:51 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

Ingi się pożegnał z Kocią Przystanią :mrgreen:

Obrazek
MIKUŚ

Post » Czw lip 07, 2011 20:58 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

Dziczka 1 /kingu_siak/

Obrazek
Obrazek

Dziczka 2 /kingu_siak/ - jutro ciach!

Obrazek
Obrazek

Dziczka 3 /Mikuś/

Obrazek
Obrazek
MIKUŚ

Post » Czw lip 07, 2011 21:01 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

Dziś na kociarnię zawiozłam z Moniką 7 kg royal-a. Pomieszałam im z purinką, coby lepiej im smakowało :lol: Ostatnimi czasy znudziła im się monotonność menu :ryk:
MIKUŚ

Post » Czw lip 07, 2011 22:27 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

Ingi :1luvu: :1luvu: :1luvu: piekny kocurku :1luvu: :1luvu: :1luvu: teraz bedziesz zyl dluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuugo i szczesliwie :)

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pt lip 08, 2011 7:40 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

Dziś na ciach idzie kolejna pannica, a kolejka potrzebujących kotek jest długaa......końca nie widać :roll:

Choć już niektórzy ludzie zauważają że jest mniej kotów :wink:
MIKUŚ

Post » Pt lip 08, 2011 7:55 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

MeEvasta (Ewelina) posiada takie maleństwo do adopcji. Miała adoptować Taszę od Nas, ale jak wieicie los bywa złośliwy :mrgreen: No i Ewelina wzięła od znajomej kociaczka, który by trafił do schronu, a żeby śmieszniej było w tym samym czasie znalazła na klatce schodowej takiego szkraba :lol:

Udzieliła jej schronienia, bo to kocia dziewczyna. Ma ok. 6 tygodni i darła się niesamowicie na schodach. Ktoś pozbył się problemu bo malutka jest czyściutka i tfuuu.....zdrowa. Już ją odrobaczyliśmy i odpchliliśmy :wink: Mała przebywa na DT właśnie u Eweliny do momentu adopcji :wink: To jej pierwszy tymczasiak i trzymam kciuki.

A oto i zguba luba - której poszukujemy domu :kotek:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
MIKUŚ

Post » Pt lip 08, 2011 12:18 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: OMG!!! jaka cuuuuuuuuuudna :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: za domek :1luvu:

Kociara82

Post » Pt lip 08, 2011 19:06 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

Chciałabym opowiedzieć zabawną historyjkę, która przydarzyła mi się kilka dni temu.
Siedziałam sobie z miłą towarzyszką przed kompem oglądając coś na allegro. Chwilę wcześniej rzuciłam maluchom garść suchego do miski, zamknęłam klatę, bo już było póżnawo i dalejże oglądać piękne obrazy olejne. Klata stoi metr za plecami, cały czas słychać zadowolone chrupanie. Po kilku minutach wstajemy i 8O 8O ... wielkie zdziwienie - w klacie siedzi starucha Milka i wkrochmala żarełko, a maluchów ani śladu...... I dramatyczne pytanie - gdzie są kotki 8O 8O 8O 8O :!: :!: :!: :!: Rozpełzło się tałatajstwo po mieszkaniu, bo drzwi były pootwierane, pochowały się za kanapę śpiącej już babci, nawet łaziły po posłaniu, ale połapać je nie było tak łatwo. Piłeczkami mogłam się wypchać, bo wolały odkrywać nowe tereny. Na szczęście babcia nawet nie drgnęła , a ja już nauczyłam się trochę podstępów i przechytrzyłam spryciarzy.

P.S.Trochę mi niezręcznie pisać takie głupoty, :oops: :oops: ale skoro nie mam nic mądrego do powiedzenia, to chociaż głupio napiszę, może ktoś się uśmiechnie. :lol:

elape

Od: Pon mar 21, 2011 17:52

Post » Pt lip 08, 2011 19:11 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

:ryk: :ryk: :ryk:
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

Post » Pt lip 08, 2011 19:54 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

Elape, niezła historia :mrgreen:
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Pt lip 08, 2011 20:10 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

elape pisze:Chciałabym opowiedzieć zabawną historyjkę, która przydarzyła mi się kilka dni temu.
Siedziałam sobie z miłą towarzyszką przed kompem oglądając coś na allegro. Chwilę wcześniej rzuciłam maluchom garść suchego do miski, zamknęłam klatę, bo już było póżnawo i dalejże oglądać piękne obrazy olejne. Klata stoi metr za plecami, cały czas słychać zadowolone chrupanie. Po kilku minutach wstajemy i 8O 8O ... wielkie zdziwienie - w klacie siedzi starucha Milka i wkrochmala żarełko, a maluchów ani śladu...... I dramatyczne pytanie - gdzie są kotki 8O 8O 8O 8O :!: :!: :!: :!: Rozpełzło się tałatajstwo po mieszkaniu, bo drzwi były pootwierane, pochowały się za kanapę śpiącej już babci, nawet łaziły po posłaniu, ale połapać je nie było tak łatwo. Piłeczkami mogłam się wypchać, bo wolały odkrywać nowe tereny. Na szczęście babcia nawet nie drgnęła , a ja już nauczyłam się trochę podstępów i przechytrzyłam spryciarzy.

P.S.Trochę mi niezręcznie pisać takie głupoty, :oops: :oops: ale skoro nie mam nic mądrego do powiedzenia, to chociaż głupio napiszę, może ktoś się uśmiechnie. :lol:

wyobrazam to sobie :strach: chyba bym zawalu dostala

Kociara82

Post » Pt lip 08, 2011 21:26 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

herzpl pisze:
mar_tika pisze:
herzpl pisze:
MIKUŚ pisze:
Kicia_Kluska pisze:Jezus, już wiem czemu zdjęć nie lubie...znowu wyszłam jak ofiara losu...standardowo :D

A Ja wyszłam jakbym przynajmniej nawalona była :mrgreen:
No kurczaczek to Ci fotki imprezowe są.

Ale tak jak Marta napisała, lepiej by było by następne spotkanko sierpniowo-wrześniowe odbyło się gdzieś w plenerze. Najlepiej działka itp. Może posiada ktoś takową i pisze się na imprezę :mrgreen: :?: :!:

no moi rodzice :wink:

oooo super propozycja .Wiem gdzie jest owa działka bo sterylizowałam z niej kotkę :wink:
A jak ktoś zaniemognie podczas grilla to w pobliżu mieszkaja moi rodzice których do końca września nie ma, więc chata wolna :piwa:

:ryk: no ja tez licze na rodzicow znaczy na nocleg :wink:

teraz sobie przypomnialam ze gdyby ta impreza byla na poczatku wrzesnia to moich starych tez nie ma wiec mamy dwa domy na nocleg :lol:

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Pt lip 08, 2011 21:34 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

herzpl pisze:teraz sobie przypomnialam ze gdyby ta impreza byla na poczatku wrzesnia to moich starych tez nie ma wiec mamy dwa domy na nocleg :lol:

No to rany bombel - byłoby wspaniale. :1luvu:
Więc może pierwszy weekend września?

Marta - pasowałoby Ci tak?

Co Wy na to ludki :mrgreen:
MIKUŚ

Post » Pt lip 08, 2011 22:08 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

ja nie wiem... zalezy jak bede stala z $$ i czasem. Jesli gdzies ew.nocleg bedzie pewny na 100% to moge myslec, w przeciwnym razie nie bedzie mi sie to oplacalo

Kociara82

Post » Pt lip 08, 2011 22:12 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

Dziś znalazłam szczura :roll:
Ja pierdziu - ja mam normalnie szczęście. Normalny szczur hodowlany, biały, dorosły osobnik.
Szczurek płci męskiej w środę będzie wykastrowany.
Teraz musi dojść do siebie. Jest bardzo wychudzony i odwodniony :( Mam nadzieję że przeżyje. Wyraził chęć na convalescensa i sam nawet zaczął chłeptać wodę :roll:

Więc oprócz kotów i psów mamy do adopcji tym razem szczura :mrgreen:

I to nie jest żart z mojej strony, piszę to bardzo poważnie. Zdjęcia wstawię w poniedziałek, bo dzisiejsze są kiepskiej jakości :roll:
MIKUŚ

[poprzednia][następna]