anita szczecin pisze:+ 4: 68. Tuż przed pomiarem zjadł miseczkę BOZITY, więc jestem spokojna.

Od 1 lipca Matylda jest kompletnie rozregulowana.
Moderator: Moderatorzy
anita szczecin pisze:+ 4: 68. Tuż przed pomiarem zjadł miseczkę BOZITY, więc jestem spokojna.
anita szczecin pisze:Ponownie podam w każdym razie 1,5 jednostki i dzisiaj pomierzę ...+8.
anita szczecin pisze:Postanowiłam nie mierzyć +8, ponieważ już chyba regułą jest że to około +4-6 godziny ma nadir.
Wieczorne PRE właśnie wyniosło 136, także wydaje się, że ładnie się wszystko reguluje. Zaraz ponownie podam 1,5 jednostki. Jak myślisz, czy przy takich wynikach jak ostatnio powinnam wkrótce znów zmniejszyć nieco dawkę?
"Kociara" pisze:A Matylda właśnie uraczyła mnie wynikiem 427 mg , a rano było 72 mg o 13.30 już 304 mg. To rezultat próby ustawienia na dawkowanie 2 x dziennie. Widzę że chaotycznie zmieniam dawki - muszę się poprawić
anita szczecin pisze: Wetka twierdzi, że nie wygląda to ani na grzyba, ani tym bardziej na świeżbowca, obstawiała alergię lub stres.
"Kociara" pisze:A czy wetka nie zaleciła zrobić analizę zeskrobiny ze skóry. Czy nie poleciła wizyty u kociego dermatologa. Stress - a może zastosować feliway???
Kocurro pisze:Powiedziała mi wetka, że cukrzycowe koty, które jedzą mokre powinny mieć dodawany do jedzenia jakikolwiek błonnik w celu spowolnienia metabolizowania pokarmu.
Dajecie kotom błonnik?
Nie jestem zwolenniczką zmiany dawki bez krzywej (co najmniej 3 pomiary w ciągu 12 h). Owszem możesz zmniejszyć dawkę o 0,25U, ale jeśli przez kilka kolejnych dni cukier będzie szybował powyżej 300 mg - powróć do dawki 1,50U.anita szczecin pisze: w poniedziałek.... Musimy zrobić serię kroplówek na nery, bo jakiś wynik taki sobie ostatnio był.
anita szczecin pisze:+5: 52
"Kociara" pisze:anita szczecin pisze:+5: 52
sugeruję schodzenie z dawki o 0,25U co kilka dni.
Wiesz co Anita - jak patrzę na ostatnie wyniki Maślaka zaczynam wierzyć w możliwość remisji. Nie chcę zapeszać, ale ja wierzę.
Hej Feniks, gdzie można znaleźć wyniki tych badań? Dyskusja na temat cynamonu była u nas na forum dla kotów cukrzycowych w Niemczech już w 2008 r. http://429958.forumromanum.com/member/f ... betes.htmlfeniks32 pisze:czy znana jest komukolwiek metoda wspierania leczenia cukrzycy poprzez łączenie insulinoterapii z podawaniem
wyciągu z cynamonu. Podobno u ludzi i u zwierząt z cukrzycą typu II daje to bardzo dobre efekty.
Były prowadzone badania w USA i podobnież jest to tam stosowane.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości