Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Brambor -zapalenie nerek (?) :(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 06, 2011 20:01 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Gumiś ['] Maluszka chora :(

Jak malutka dzisiaj?
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Czw lip 07, 2011 9:05 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Gumiś ['] Maluszka chora :(

Trzymaj się Genowefo, wiem, że najgorsza jest bezsilność :1luvu:
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Czw lip 07, 2011 15:05 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Gumiś ['] Maluszka chora :(

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Czw lip 07, 2011 18:21 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Gumiś ['] Maluszka chora :(

Niestety potwierdziło się :cry: Dzisiaj otrzymałam wynik badania cytopatologicznego.
Rozpoznanie: obraz cytopatologiczny typowy dla FIP

Maluszka wczoraj czuła się niezbyt dobrze. Oddychała strasznie ciężko.
Ale po wczorajszym sterydzie ma się znacznie lepiej.
Pani doktor mówi, że płuca i serce słychać wyraźnie, to znaczy, że płyn na razie się nie zebrał w dużej ilości.
Dostałam steryd, furosemid i antybiotyk na wynos. Porcja na tydzień.
Pani doktor powiedziała, że jeśli Maluszka będzie się czuła dobrze to można jeszcze raz ściągnąć płyn.

Maluszka wciągnęła właśnie sporą porcję wołowiny i poszła się grzać na balkon.

To tyle..
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Czw lip 07, 2011 20:10 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Gumiś ['] Maluszka chora :(

Ech... Przeklęty fip. Zabiera tyle fajnych kotów :(

brązowobiali

Od: Śro kwi 28, 2010 19:02

Post » Czw lip 07, 2011 20:43 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Gumiś ['] Maluszka chora :(

K*rwa, k*rwa, k*rwa :cry: :cry: :cry:
:(
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Pon lip 11, 2011 20:53 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Gumiś ['] Maluszka chora :(

Weekend spędziliśmy spokojnie. Oprócz tego, że w sobotę jednak musiałam posprzątać mieszkanie.
Maluszka leżała sobie w swoich ulubionych miejscach.
Wczoraj wieczorem leżała jak neptek, więc nawet powzięłam zamiar zabrania jej dzisiaj do lecznicy celem ustalenia co dalej (Pani Doc. mówiła, że jakby dobrze się czuła to można jeszcze raz odciągnąć jej płyn)
Jednak dzisiaj rano wciągnęła wołowinę, jak przyszłam z pracy znowu wciągnęła wołowinę, i jakieś pół godziny temu musiałam zasuwać do sklepu po kolejną porcję, bo nie miałam już więcej rozmrożonej.
Dzwoniłam też do lecznicy i wiem, że w tym tygodniu mamy to szczęście, że codziennie po południu jest kompetentny lekarz. Takie szczęście w naszej ulubionej lecznicy niestety ostatnio nie zawsze się zdarza :(
Od czasu choroby dostaje tylko wołowinę. Inne jedzenie "zasypuje".
Dopóki będzie sama jeść, dopóty nie podejmę ostatecznej decyzji.
Zastanawiam się co oznacza jej dzisiejsza poprawa nastroju. Bo ona ma takie huśtawki.
Oddycha dobrze, więc jak się zbiera płyn to nie w opłucnej. Jak był opłucnej to widziałam co się działo.
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Pon lip 11, 2011 21:03 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Gumiś ['] Maluszka chora :(

Trzymam kciuki za pomyłkę. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pon lip 11, 2011 22:20 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Gumiś ['] Maluszka chora :(

za pomyłkę :ok: :ok: :ok:
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Śro lip 13, 2011 22:29 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Gumiś ['] Maluszka chora :(

Nadzieja umiera ostatnia inaczej życie nie miałoby sensu.

Byłam dzisiaj z Maluszką u innej Pani Doc, choć stan Maluszki nie wskazywał na nagłą wizytę w lecznicy.
Zdaniem Pani Doc, wyniki cytopatologi są jednoznaczne. FIP.
Na razie u Maluszki nie zbiera się żaden płyn, a nawet jeśli jest, to jest go bardzo mało.
Maluszka jest bardzo słaba, głównie leży sobie.
Ale w porze karmienia melduje się przy misce i pochłania spore porcje wołowiny.
Nie ma też problemów z trafianiem do kuwety.
Ponieważ bardzo lubi mojego TŻ (on jest ten dobry, ja jestem zła zabieram ją do lekarza i.t.p.) to domaga się u niego o głaski.
Jednak widać, że jest chory kot, bardzo chory kot.
Dzisiaj Pani Doc powiedziała, że ma zanik mięśni. Możliwe. Maluszka od trzech tygodni mało się rusza, głównie leży. A zanik mięśni niestety jest zjawiskiem dość błyskawicznym. Wie o tym każdy, kto miał rękę w gipsie.

Pytałam co może oznaczać, to że płyn się zbiera.
Bardzo rzadko, ale jednak zdarza się, że FIP wysiękowy przeradza się w FIP bezwysiękowy.
Trzeba też pamiętać, że Maluszka dostaje codziennie Furosemid, aby płyn się nie zbierał.
Steryd, który dostaje codziennie też ją napędza (po to jest).

Pani Doc powiedziała, że nawet jeśli jakimś cudem to nie jest FIP, to leczenie wyglądało by tak samo.
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Czw lip 14, 2011 0:48 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Gumiś ['] Maluszka chora :(

genowefa pisze:Nadzieja umiera ostatnia inaczej życie nie miałoby sensu.

Pani Doc powiedziała, że nawet jeśli jakimś cudem to nie jest FIP, to leczenie wyglądało by tak samo.

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Czw lip 14, 2011 8:56 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Gumiś ['] Maluszka chora :(

Ech :( ...
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Wielbłądzio

Post » Pt lip 15, 2011 22:48 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Gumiś ['] Maluszka chora :(

Żyje, je, ugniata kocyk, kocha mojego TŻ.
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Pt lip 15, 2011 22:59 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Gumiś ['] Maluszka chora :(

Oby jak najdłużej :ok: :1luvu:

brązowobiali

Od: Śro kwi 28, 2010 19:02

Post » Sob lip 16, 2011 8:13 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Gumiś ['] Maluszka chora :(

Trzymaj się Maluszko :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
I Wy się trzymajcie.

Czy dobrze pamiętam, że Gumiś :( też był kotem Twojego chłopa...?

Wielbłądzio

[poprzednia][następna]