PAKT CZAROWNIC XXV - Sabat już w sobotę

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 07, 2011 12:37 Re: PAKT CZAROWNIC XXV - zgłoszenia na Sabat tylko do piątku!!!

Prawie lewitujące koty - dorosłe siadają na tylnych łapkach i słuchają bicia serca małej :1luvu: a maluchy boją się wchodzić po tym, jak je mała kopneła i zleciały z brzucha :ryk: Co do mojego spokoju - ja jestem mega przerażona :strach: :strach: :strach: jak dopada mnie atak paniki kociaki przytulają się i jakoś mi przechodzi :twisted: W każdym badź razie pomagają mi obniżać ciśnienie - głaskanie obniża :1luvu:
A wcześniej to mi się nie chciało tych wszystkich rzeczy, maleńkich cudeniek ubraniowych i zabawkowych przebierać i wybierać :oops: bo nie potrafię się zdecydować co ładniejsze i bardziej się przyda :twisted:
A w gruncie rzeczy nieważne kiedy się urodzi - i tak cesarka - ważne, żeby była zdrowa :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Czw lip 07, 2011 12:40 Re: PAKT CZAROWNIC XXV - zgłoszenia na Sabat tylko do piątku!!!

joarkadia pisze:A w gruncie rzeczy nieważne kiedy się urodzi - i tak cesarka - ważne, żeby była zdrowa

I za to trzymamy :ok: :ok: :ok:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Czw lip 07, 2011 13:01 Re: PAKT CZAROWNIC XXV - zgłoszenia na Sabat tylko do piątku!!!

joarkadia pisze:Prawie lewitujące koty - dorosłe siadają na tylnych łapkach i słuchają bicia serca małej :1luvu: a maluchy boją się wchodzić po tym, jak je mała kopneła i zleciały z brzucha :ryk: Co do mojego spokoju - ja jestem mega przerażona :strach: :strach: :strach: jak dopada mnie atak paniki kociaki przytulają się i jakoś mi przechodzi :twisted: W każdym badź razie pomagają mi obniżać ciśnienie - głaskanie obniża :1luvu:
A wcześniej to mi się nie chciało tych wszystkich rzeczy, maleńkich cudeniek ubraniowych i zabawkowych przebierać i wybierać :oops: bo nie potrafię się zdecydować co ładniejsze i bardziej się przyda :twisted:
A w gruncie rzeczy nieważne kiedy się urodzi - i tak cesarka - ważne, żeby była zdrowa :1luvu: :1luvu:

Będzie dobrze :ok: ! U mnie niezastąpionymi hitami były
1. tetrowe pieluchy - idealny przy karmieniu, ulewaniu,wizytach u lekarza (w końcu lepiej malucha kłaść na swojej np. na wadze) 2. Mokre chusteczki (o dziwo wcale nie Pampers bo nam podrażnił a Dada z Biedronki - lawendowe) 3. kosmetyki HiPP - oliwka i płyn do kąpieli oraz mleczko do ciał z drożdżami 4. Pieluchy - niestety tylko pampers - inne okazały się nieekonomiczne bo szło ich 5x tyle co Pampersów 5. Body - wszelkie kaftaniki do kosza! nie ma jak body - cyk-klik zamykane w kroku, plecki przykryte, nic się nie zwija nie uwiera -dla mnie hicior- Najlepsze z EarlyDays-przetrwały wszystkie prania nienaruszone a zatrzaski w całości w przeciwieństwie do drogich body ze Smyka! 6. Sudocrem do pupy 7. Ręcznik z kapturkiem na głowę 8. SabSimplex na kolki 9. Rożek (byle nie z falbanką czy usztywniaczem)- moje dziewczyny w rożkach usypiałam, czasem służyły za dodatkową kołderkę w wózku 10. patyczki do uszu "bezpieczne" dla dzieci :ok:

Vill - a ty dla małej chcesz coś do ubrania, coś do zabawy, coś użytku codziennego w stylu leżaczek ?

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Czw lip 07, 2011 13:28 Re: PAKT CZAROWNIC XXV - zgłoszenia na Sabat tylko do piątku!!!

Asia_Siunia pisze:Vill - a ty dla małej chcesz coś do ubrania, coś do zabawy, coś użytku codziennego w stylu leżaczek ?[/color]

nA PEWNO NIE DO UBRANIA, BO TEGO JEJ MAMA DOSTAŁA MNÓSTWO.
LEZACZEK FAJNA MYSL, ALE TO RACZEJ NA CHRZCINY DOPIERO... TERAZ COS TANIEGO A FAJNEGO... OT - NA POWITANIE!
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Czw lip 07, 2011 13:55 Re: PAKT CZAROWNIC XXV - zgłoszenia na Sabat tylko do piątku!!!

Też miałąm leżaczek proponować, bo bardzo się sprawdził :ok: . Są takie, które rosną z dzieckiem (mają wkłądkę dla niemowlaczka). Dzieci uwielbiają obserwować, do tego leżaczek mozna rozbujać. Ale to faktycznie zakup spory.
Komplet kolorowych pieluch flanelowych z bawełny, które można prać, gotować, prasować do woli. Mi służa do dziś.
Moje dziecię spało w spiworkach (takie bez rękawów), nigdy się nie rokopywała, nie odkrywała, a spać zaczęła całe noce już od 2-go miesiąca. Taki śpiworek może być OK na prezent.
Poza tym jesli mama np. nie karmi piersią, mozna kuoić ładną butelkę ze smokiem ;)
Jak nie to po prostu jakąs bardzo kolorową pluszową bezpieczną przytulankę (bez nitek, guzików i innych dziadostw) :D

Joarkadia, nie ma co panikować, rodzimy od tysięcy lat z powodzeniem :ok: :ok: :ok:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Czw lip 07, 2011 16:45 Re: PAKT CZAROWNIC XXV - zgłoszenia na Sabat tylko do piątku!!!

Jestem u rodziny, więc mam możliwość dorwania się do komputera. Z Kotką Dorotka byłam umówiona, że jeżeli na Sabat to razem, juz raz żeśmy wspólną podróż przerabiały i ja chcę znowu tak samo. A czym to się jeszcze okaże tzn czy zdążę naprawić i Dorota będzie chciała być pasażerem.
A co do samego Sabatu. Odbywa się tam, gdzie mieszka Czarowna, która ma czas, miejsce i siły by zorganizować i podjąć gości. Ponieważ po raz kolejny przy okazji sabatu pojawiają się głosy, czemu tam a nie gdzie indziej to chcę wyrazić swój niesmak. Bo co winny jest Gospodarz, że goście nie mogą dojechać? Ma się przeprowadzić? A może przeprosić, że w ogóle postanowił coś zorganizować? Czy zejść do podziemia i po cichu zapraszać te co mieszkają bliżej lub pkp/pks dojeżdża? Gdyby nie zdjęcia z sabatów na których nie byłam, nie wiedziałabym jak co niektóre z Was wyglądają. No i poszukiwanie kogoś (jak dla mnie na siłę), kto w centrum kraju mieszka. Przecież to nie o miejsce samo chodzi ale własnie o te warunki, siły i chęci by coś zorganizować. Była w Pakcie Czarownica, która po nagabywaniach płaci składki i nie odzywa się, wiele z Was jej nie poznało, a część pewnie nie pamięta. A mnie Jej bardzo brakuje.
To tyle.
Villemo będę.

Bolkowa

Od: Pon gru 03, 2007 20:29

Post » Czw lip 07, 2011 17:52 Re: PAKT CZAROWNIC XXV - zgłoszenia na Sabat tylko do piątku!!!

Wpadam tylko na chwilę, żeby powiedzieć Joarkadii; nic się nie martw - jak wlazło, tak wylezie :mrgreen: No, może w wypadku cesarki nie dokładnie tak samo, ale będzie ok! :ok: To kiedy będziesz wiedzieć o terminie wielkiego otwarcia? :twisted:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Czw lip 07, 2011 17:56 Re: PAKT CZAROWNIC XXV - zgłoszenia na Sabat tylko do piątku!!!

Wszystko zależy który szpital będzie bliżej i mnie przyjmie jak mi trzaśnie ciśnienie albo nerki :cry:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Czw lip 07, 2011 19:00 Re: PAKT CZAROWNIC XXV - zgłoszenia na Sabat tylko do piątku!!!

Joarkadio, trzymam kciuki byście w dwupaku dotrwały jak najdłużej :!: Więc leżakuj i hoduj brzuszek. I daj znać jak godzina "W" nadejdzie, będziemy kciuki trzymać.

Villemo o jakaś grzechotka, ustrojstwo grzechoczące do wózka. Dziecko szybko rośnie i to co nie będzie na teraz za chwilę będzie w sam raz.

Bolkowa

Post » Czw lip 07, 2011 19:00 Re: PAKT CZAROWNIC XXV - zgłoszenia na Sabat tylko do piątku!!!

Poszło to samo dwa razy, komputer figle mi płata. :roll:

Bolkowa

Post » Czw lip 07, 2011 19:11 Re: PAKT CZAROWNIC XXV - zgłoszenia na Sabat tylko do piątku!!!

Bolkowa pisze:Jestem u rodziny, więc mam możliwość dorwania się do komputera. Z Kotką Dorotka byłam umówiona, że jeżeli na Sabat to razem, juz raz żeśmy wspólną podróż przerabiały i ja chcę znowu tak samo. A czym to się jeszcze okaże tzn czy zdążę naprawić i Dorota będzie chciała być pasażerem.
A co do samego Sabatu. Odbywa się tam, gdzie mieszka Czarowna, która ma czas, miejsce i siły by zorganizować i podjąć gości. Ponieważ po raz kolejny przy okazji sabatu pojawiają się głosy, czemu tam a nie gdzie indziej to chcę wyrazić swój niesmak. Bo co winny jest Gospodarz, że goście nie mogą dojechać? Ma się przeprowadzić? A może przeprosić, że w ogóle postanowił coś zorganizować? Czy zejść do podziemia i po cichu zapraszać te co mieszkają bliżej lub pkp/pks dojeżdża? Gdyby nie zdjęcia z sabatów na których nie byłam, nie wiedziałabym jak co niektóre z Was wyglądają. No i poszukiwanie kogoś (jak dla mnie na siłę), kto w centrum kraju mieszka. Przecież to nie o miejsce samo chodzi ale własnie o te warunki, siły i chęci by coś zorganizować. Była w Pakcie Czarownica, która po nagabywaniach płaci składki i nie odzywa się, wiele z Was jej nie poznało, a część pewnie nie pamięta. A mnie Jej bardzo brakuje.
To tyle.
Villemo będę.

Bolkowo :1luvu: :1luvu: :1luvu:

No ale z tym przygotowaniem to nie tak do końca :twisted:
Liczę, że coś tam przywieziecie, jesli autem bedziecie jechać!!!

Ja w weekend bujnę się po jakieś napoje/soki.
Z wyskoków zaserwuje nalewki mamusi, jak ktoś lubi piwo i inne to trzeba się będzie na miejscu zaopatrzyć.
Do żarcia nie wiem jeszcze co zrobię, ale generalnie marzy mi się ładna pogoda i prosta kiełbaska z grilla.
A co do tego? A coś się wymyśli.
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Czw lip 07, 2011 19:33 Re: PAKT CZAROWNIC XXV - zgłoszenia na Sabat tylko do piątku!!!

Ale mi moja siostrzenica reklamę robi ....... ( 3,5 roku )

Rozpowiada na prawo i lewo że moja ciocia Becia ma 12 psów i 12 kotów i wszystkie trzyma w jednym pokoju .........

I tu następuje wymiana jakie mam

2 białe
2 czarne
2 rude
2 brązowe
2 łaciate
2 w paski

Matulu muszę pogadać z moimi zwierzakami czy nie ma gdzieś lokatorów na dziko ...... :strach: :strach:

Żyje w błogiej nieświadomości że mam 2,5 kota i 1 psa .......

Idę się położyć bo dzień jakiś taki był do d...

Pa Pa
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Czw lip 07, 2011 19:37 Re: PAKT CZAROWNIC XXV - zgłoszenia na Sabat tylko do piątku!!!

Z pustymi ręcyma nie przyjedziemy, nawet gdyby podróż odbywała się czymś państwowym ( Dorota wie jak dojechać). Auto mam zamiar naprawić i wziąć gps-a - może nas dowiezie. A masz jakieś specjalne zamówienie :wink: :?:

Etiopia, a na 2,5 kocie i psie te wymienione kolory sierści można znaleźć? Jeśli tak , to spokojnie, nie musisz pasażerów na gapę szukać.

Bolkowa

Post » Czw lip 07, 2011 20:03 Re: PAKT CZAROWNIC XXV - zgłoszenia na Sabat tylko do piątku!!!

Bolkowa pisze:Z pustymi ręcyma nie przyjedziemy, nawet gdyby podróż odbywała się czymś państwowym ( Dorota wie jak dojechać). Auto mam zamiar naprawić i wziąć gps-a - może nas dowiezie. A masz jakieś specjalne zamówienie :wink: :?:

Etiopia, a na 2,5 kocie i psie te wymienione kolory sierści można znaleźć? Jeśli tak , to spokojnie, nie musisz pasażerów na gapę szukać.

Nie

u mnie black & white w przewadze oraz white & tabby czyli czarno biało buro
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

[poprzednia][następna]