FFA Łódź 812+542 - nowy wątek, zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 06, 2011 19:32 Re: Łódź 812+258 - Chocianowicka - PILNIE DT dla 5 malców!! s.56

jolabuk5 pisze:Kociak ze szpitala, złapany przez Dorcię, wczoraj przyjechał (dzięki annskr! :1luvu: ) od Ań. Na razie siedzi w klatce, jest dzikawy, bardzo się boi, jeszcze brudna sierść, ale ładnie jadł, załatwiał się do kuwetki, spał (w kuwetce, ale potem już przeniósł się do łóżeczka) i nawet interesował się szalonymi zabawami pozostałych kociaków. Na szczęście reszta towarzystwa dzielnie zwalcza koci katar i własciwie jest już gotowa do adopcji :-)
Martwie się tylko, jak temu dzikawemu podam dziś antybiotyk w tabletce :twisted:

Jola, weź go połóż na siłę na grzbiecik i zacznij głaskać brzuszek - zobaczysz jak się pręży i jak mruczy! Z niego taki dzikus jak ze mnie perska księżniczka :mrgreen:

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Czw lip 07, 2011 9:02 Re: Łódź 812+258 - Chocianowicka - PILNIE DT dla 5 malców!! s.56

CoolCaty pisze:
jolabuk5 pisze:Kociak ze szpitala, złapany przez Dorcię, wczoraj przyjechał (dzięki annskr! :1luvu: ) od Ań. Na razie siedzi w klatce, jest dzikawy, bardzo się boi, jeszcze brudna sierść, ale ładnie jadł, załatwiał się do kuwetki, spał (w kuwetce, ale potem już przeniósł się do łóżeczka) i nawet interesował się szalonymi zabawami pozostałych kociaków. Na szczęście reszta towarzystwa dzielnie zwalcza koci katar i własciwie jest już gotowa do adopcji :-)
Martwie się tylko, jak temu dzikawemu podam dziś antybiotyk w tabletce :twisted:

Jola, weź go połóż na siłę na grzbiecik i zacznij głaskać brzuszek - zobaczysz jak się pręży i jak mruczy! Z niego taki dzikus jak ze mnie perska księżniczka :mrgreen:

Dla mnie Aniu, to ty jesteś nie tylko księżniczka, ale nawet królewna(może nie perska, ale koty na pewno wybrałyby cię na to stanowisko w wolnej elekcji :D ). Ale kociak rzeczywiście nie jest dziki, daje się głaskać, chociaż prycha i jeszcze się boi. Ale tabletkę zjadł w mięsku, poza tym próbuje się bawić. Na uspokojenie nerwów chyba pomaga mu obecnośc pozostałych 4 kociaków biegających po pokoju i chyba szczęsliwych :D Poza tym kociak ładnie je, lubi paszteciki (musy) - najbardziej Gourmeda, ale inne też zje.
Z pozostałej czwórki najbardziej sprytna i wszędobylska jest czarna Nell - to ona uciekała z zamkniętej klatki, a teraz już łazi po szafach. Jest też dośc ładnie oswojona. Jej braciszek Staś jest trochę bardziej lękliwy, gapciowaty, kończy leczyć koci katar. Największy i najsilniejszy, pieknie umaszczony jest Kali, tez ładnie oswojony i chętny do rozabiania. Mea jest najspokojniejsza i najbardziej oswojona, taka przytulanka.
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Czw lip 07, 2011 11:13 Re: Łódź 812+259 - Chocianowicka - PILNIE DT dla 5 malców!! s.56

Dzwoniła Ewa - kot na ulicy, Narutowicza.

Telefon - na Kozinach cztery pięciotygodniowe.

bez komentarza...
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Czw lip 07, 2011 11:17 Re: Łódź 812+259 - Chocianowicka - PILNIE DT dla 5 malców!! s.56

O Boże! A ludzie dzwonią, jakbyśmy schronisko miały... :(
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Czw lip 07, 2011 12:18 Re: Łódź 812+259 - Chocianowicka - PILNIE DT dla 5 malców!! s.56

Kolejne 6 kociaków...
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Czw lip 07, 2011 14:11 Re: Łódź 812+259 - Chocianowicka - PILNIE DT dla 5 malców!! s.56

Chory kocurk z Tuwima, pisałam kilka dni temu, ma kk. Dostaje leki.
To oswojony kocurek mieszkajacy w piwnicy. Nawet zdjęć nie mam, nawet nie prosze o kącik dla niego. On ma czystą piwnicę i dobrą opiekunkę.

Pięć kociaków z Chocianowickiej nie ma nic.... Proszę o jakiś tymczas dla nich.. Póki jeszcze są....

kalewala

Post » Czw lip 07, 2011 18:16 Re: Łódź 812+259 - Chocianowicka - PILNIE DT dla 5 malców!! s.56

A może je jakoś rozdzielić, te kociaki z Chocianowickiej? Jakby tak ze 3 osoby wzięły po 1 lub po 2 koteczki, to by się sprawa rozwiązała. Ja mam teraz 5 kociaków, ale jesli coś wyadoptuję, to mogę w to miejsce zabrać kociaka z Chocianowickiej (tylko najpierw małe "dzikie" musi wyjśc z klatki :twisted: ).
Na marginesie - małe "dzikie" rzeczywiście nie jest dzikie, dziś ładnie siedziało mi na ręku i mruczało zawzięcie (idąc tropem Stasia, Nell, Kalego i Mei chyba powinnam nazwać go Saba?). Ale kociak ma bardzo twardy, trochę wzdęty brzuszek - może to od jedzenia, a może powinien być ponownie odrobaczony? W piątek u Ań w lecznicy dostał Milbamax (czy jakos tak).
Martwi mnie Mea - ona ciągle pije. Podchodzi do miseczki z wodą bardzo często i długo przy niej stoi, pijąc wodę. Może trzeba jej jakies badania zrobić, sprawdzić nerki? Kotka jest trochę osowiała, ale bawi się, tylko mniej żywiołowo, niż pozostałe 3 kociaki. Widuję ją w kuwetce, ale czy siusia normalnie - nie wiem. Spróbuję podpatrzec, ale to trudno. Pamiętam ze Gunia dużo piła, Grubcio też, oba kotki odeszły na niewydolność nerek, ale to były dorosłe koty, a Mea ma dopiero 4 miesiące!
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pt lip 08, 2011 11:50 Re: Łódź 812+259 - Chocianowicka - PILNIE DT dla 5 malców!! s.56

jolabuk5 pisze:A może je jakoś rozdzielić, te kociaki z Chocianowickiej? Jakby tak ze 3 osoby wzięły po 1 lub po 2 koteczki, to by się sprawa rozwiązała. Ja mam teraz 5 kociaków, ale jesli coś wyadoptuję, to mogę w to miejsce zabrać kociaka z Chocianowickiej (tylko najpierw małe "dzikie" musi wyjśc z klatki :twisted: )
Każde rozwiązanie jesr dobre, by je ratować... Te kociaki z Chocianowickiej nie są dzikie. Byly w domu, zostały wyrzucone na ten strych komórek.

jolabuk5 pisze:AMartwi mnie Mea - ona ciągle pije. Podchodzi do miseczki z wodą bardzo często i długo przy niej stoi, pijąc wodę. Może trzeba jej jakies badania zrobić, sprawdzić nerki? Kotka jest trochę osowiała, ale bawi się, tylko mniej żywiołowo, niż pozostałe 3 kociaki. Widuję ją w kuwetce, ale czy siusia normalnie - nie wiem. Spróbuję podpatrzec, ale to trudno. Pamiętam ze Gunia dużo piła, Grubcio też, oba kotki odeszły na niewydolność nerek, ale to były dorosłe koty, a Mea ma dopiero 4 miesiące!
Spytam Ani CC, jeśli potrzeben badania, będą zrobione.

Kolejne kociaki - te z Kozin, cztery, mieszkają w chaszczach...

Obrazek Obrazek

I sterylkowo - łup p.Łucji, kocurek z parkingu

Obrazek

kalewala

Post » Pt lip 08, 2011 11:53 Re: Łódź 812+259 - Chocianowicka - PILNIE DT dla 5 malców!! s.56

annskr pisze:[
Kolejne kociaki - te z Kozin, cztery, mieszkają w chaszczach...
Obrazek

Anuś, może tym dzieciakom chociaż jakąś budkę postawić ? Jeśli jest gdzie.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Pt lip 08, 2011 12:24 Re: Łódź 812+260 - BARDZO PILNIE DT dla 5+4 malców!! s.56 i dale

Dziki Aniu, bo trochę się martwię o malutką - biega do tej miseczki z wodą stanowczo za często!
Mały Saba ma chyba kopalnię świeżbu w uszkach - dziś dopiero rano zauważyłam, postaram się wyczyścić i podać to samo, co stosowałam Stasiowi i Nell (zostało jeszcze sporo płynu).
A z tymi kociakami z Chocianowickiej - sama już nie wiem, może je złapać i wsadzić do klatki z Sabą? Tylko 5 to się chyba nie zmiesci... Gdyby jeszcze ktoś coś wziął, to może moznaby zaryzykować? Albo wypuszczę Sabę i Chocianowickie wsadzę do klatki. Nie wiem, jak bym sobie poradziła, bo to już nawet finansowo będzie szaleństwo, ale może jakieś tdt, a jak ktoś coś wyadoptuje, to mógłby je przejąć?
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pt lip 08, 2011 13:45 Re: Łódź 812+260 - BARDZO PILNIE DT dla 5+4 malców!! s.56 i dale

Te maluchy z Kozin to dzikie czy takie troche oswojone ? Da sie je w reke zlapac ? Moze je choc do jakies piwnicy zabrac ? chaszcze to slabe mieszkanko :(

Miodalik

Od: Śro lip 08, 2009 17:40

Post » Pt lip 08, 2011 14:54 Re: Łódź 812+260 - BARDZO PILNIE DT dla 5+4 malców!! s.56 i dale

Miodalik pisze:Te maluchy z Kozin to dzikie czy takie troche oswojone ? Da sie je w reke zlapac ? Moze je choc do jakies piwnicy zabrac ? chaszcze to slabe mieszkanko :(
Półdzikie, ale male, obeznzne z karmcielką. Ręką nie próbowałabym, jeden się złapie, reszta pryśnie, nie podejda, klatka pewniiejsza. Na razie negocjujemy z karmicielką - bo ... obok też koty, potrzxeba połapać i ciachnąć, ale to nie jej :roll:, co prawda przychodzą na stołówkę, ale nadal nie jej..

Pamiętacie Ewę i Mariję szalejące nocą po dachach budek przy Dworcu Fabrycznym?
To Snikers - jeden z kociaków, już bezpieczny u Ewy. Tyle na razie wiem.

Obrazek

Telefon o chorej kotce na Winnej - pani ma łapać na kontener, jeśli nie da rady, pożyczymy klatkę, i do lecznicy. Kciuki potrzebne, bardzo.

Nie piszę nic o kociakach ze Zgierskiej - bo zaproponowaliśmy tam warunki wspólnej pomocy, prosiliśmy o telefon – i cisza.. Często tak jest. Karmiciele oczekują zabrania kociąt, niczego więcej. Jeśli je zabierzemy - często trudno już wysterylizować dorosłe, nie ma motywacji, bo problem - czyli kocięta - znikł.. do następnego razu…

kalewala

Post » Pt lip 08, 2011 15:29 Re: Łódź 812+260 - BARDZO PILNIE DT dla 5+4 malców!! s.56 i dale

do piwnicy nie radze nic umieszczać, żadnych kociąt, nic żywego

na retkini w nocy zalało piwnice kilku bloków, woda była do wysokości 1,60, wszystko zatopione

i jak pomyślę ze trzymałam w piwnicy koty po sterylizacji i kotkę .....to jestem przerażona
bordo
Obrazek
Obrazek

bordo

Od: Nie wrz 10, 2006 17:22

Post » Pt lip 08, 2011 19:01 Re: Łódź 812+260 - BARDZO PILNIE DT dla 5+4 malców!! s.56 i dale

Bordo lepsza piwnica niz krzaki... tylko trzeba pamietac, ze przy oberwaniu chmury moze piwnice zalac - i jak zaczyna lac to isc i sprawdzic. Lepiej przetrzymac kotke po sterylce w piwnicy niz wypuscic od razu albo nie zrobic nic "bo nie mam gdzie"...

Ja dzikie kotki po zabiegu trzymalam w garazu, bylo wtedy cieplo, wiec otwieralam okna w tym garazu na osciez i przysuwalam w poblize nich klatki - no i kiedys jechalam z drugiego konca miasta, zeby okna zamknac, bo zaczelo lac...

Do piwnicy tez mozna pojsc... naprawde myslisz ze tych krzakach maja wieksze szanse ?

Miodalik

Od: Śro lip 08, 2009 17:40

Post » Pt lip 08, 2011 20:53 Re: Łódź 812+260 - BARDZO PILNIE DT dla 5+4 malców!! s.56 i dale

nie chodzi o szanse,

w tych piwnicach u nas był wyciek z rur , to była piękna wręcz upalna noc, zero dzeszczu, byłam pomagac kolezance sprzatac, wejśc mozna było dopiero po 5 dniach- jak woda opadła i to był widok jak po powodzi i jak wyobraziłam sobie kota w klatce w takiej sytuacji to az mnie mdli...
ludzie w nocy nic nie słyszeli, zobaczyli dopiero rano, do sufitu brakowało tylko 90 cm
cos takiego moze wydarzyc sie wszedzie, ja mam traume jesli chodzi o piwnice

ale wiem ze w krzakach ich szanse są zerowe i wszelka pomoc bardzo potrzebna
bordo
Obrazek
Obrazek

bordo

Od: Nie wrz 10, 2006 17:22

[poprzednia][następna]