cz. II Kocia Przystań - zbieramy fundusze :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 07, 2011 8:33 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

Ta Jagoda to zeżarła pół serka wiejskiego. Kupiła kociakom. Zjadły 2 kubeczki na tą ilość jaką mamy. A Jagoda jak się przyssała, tak odejść nie chciała :lol: Tak jej smakował.
Myślę więc że jest to efekt serka :wink:
MIKUŚ

Post » Czw lip 07, 2011 8:38 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

A to MIMI u mnie w DT 8)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
MIKUŚ

Post » Czw lip 07, 2011 10:09 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

dziś rano niestety nie udało m sie posprzątać kotom w boxach czarnej (górny box) i białej (środkowy). czarna nie chciała wyjsc z kuwety ja sie jej troche obawiam ruszać. a biała była w kuwecie, chcialam jej miski wyjąć i doskoczyła mi do ręki (zapobiegawczo miałam rękawice), byłam ostrożna i wykonywałam powolne, spokojne ruchy ale i tak nic nie dało, boje jej się, więc niestety nic jej nie zrobie. niestety moge łapać dzikusy, ale nie umiem się nimi opiekować :/

co do klaty na ziemii, kotka czarna po sterylce strasznie szaleje i ciagle rozlewa sobie całą wode, zmianialam jej posłanie 2 razy bo zalewa wszystko i próbowalam ustawiac w róznych miejscach miske ale nic to nie daje. finał jest taki ze jak wypuscilam ją na kociarnie dossała sie do miski z wodą i chleptałą nieustannie z 5 min, no i strasznie miauczy i chce wyjść. co z nią dalej ona jest do wypuszczenia czy zostaje? Basia sory ale niestety nic nie wyszło z moich zdjęć czarnulki telefonem. nie moglam złapac ostrosci wogole bo ciagle sie ruszala a potem jak ją chcialam postawic na szafke zeby zapozowała to zaczeła się trząść jak galareta ze strachu i nie chcialam jej już męczyć.

pozatym jagoda standardowo prowadzi terror - adaś i mania się bardzo nią stresują. najlepiej sie czują jak jagoda, czika, tasza i rysia są zamknięte w wolierze, a luzem mania i adaś - wtedy sobie wychodzą ze swoich ukryć i spacerują po kociarni. no ale odseparować sie ich nie da bo predzej czy pozniej jagoda przeskakuje.

to tyle chyba. aha a co z kotką co złapała marta? ona jest bardzo przyjacielska, lubi się miziać, ale też ją stresują inne koty- oczywiście głównie terrorystka jagoda. musimy z nią koniecznie coś zrobić ... może powiązać :twisted: ... oczywiście żartuje :D

kingusiak

Od: Wto maja 10, 2011 20:37

Post » Czw lip 07, 2011 15:06 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

Kinga pogadaj z Basią niech ci koteczkę z box 1 wpakuje do kontenera i ją wypuść .Była sterylizowana w piątek więc minęła 5 doba.Jakby miało się coś wydarzyć to już rana by się paprała.Ona naprawdę źle znosi zamknięcie.
heheh i tak jesteś lepsza odemnie bo jak się okazało ja nawet łapać dzików nie umiem :oops:
Kotka z klaty wczoraj była sterylizowana i za niedlugo wraca na wolność.Moja kotka Aszka była odrobaczona 04.07 i czeka na sterylkę .Umówię ją po niedzieli .Po sterylce zostanie zaszczepiona i dopiero wypuścimy ja na kociarnię.

Przypominam zdjęcie kotki z box nr1 .box nr 2 i z klaty.Jak nie będe mieć fotek koniec ze sterylkami.Niestety musimy trzymać się wymaganych zasad :|

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Czw lip 07, 2011 19:46 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

MIKUŚ pisze:Ta Jagoda to zeżarła pół serka wiejskiego. Kupiła kociakom. Zjadły 2 kubeczki na tą ilość jaką mamy. A Jagoda jak się przyssała, tak odejść nie chciała :lol: Tak jej smakował.

Rysia też ma lużną kupe 8O

Basia zostawiłam Ci kolczyki czarne w biale kotki w szafce na polce w rozowym koszyczku nad blatem.

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Czw lip 07, 2011 20:10 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

Kociara82 pisze:Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

strasznie fajne miejsce :!:

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Czw lip 07, 2011 20:12 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

hidi pisze:
MIKUŚ pisze:Ta Jagoda to zeżarła pół serka wiejskiego. Kupiła kociakom. Zjadły 2 kubeczki na tą ilość jaką mamy. A Jagoda jak się przyssała, tak odejść nie chciała :lol: Tak jej smakował.

Rysia też ma lużną kupe 8O

Basia zostawiłam Ci kolczyki czarne w biale kotki w szafce na polce w rozowym koszyczku nad blatem.

Dziewczyny jeżeli ktoś chce uszczęśliwić kociaki to może warto zakupić np:kurczaka i ugotować go z ryżem ,lub jakąś rybkę :wink:
Produkty pochodzenia krowiego koty dorosłe z reguły źle znoszą .No chyba że są nauczone jeść je od maleńkości.
Moje koty nauczone są pić śmietanę 30%(oczywiście rozbełtaną z wodą),ale tak jak mówię dostaja ją od lat.A skąd my możemy wiedzieć co jadł kot wcześniej zanim do nas trafił :roll: Ograniczmy się do suchego,puszkowej karmy ewentualnie jakiegoś gotowanego mięska :wink:

mar_tika

Post » Czw lip 07, 2011 20:13 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

MIKUŚ pisze:
Kicia_Kluska pisze:Jezus, już wiem czemu zdjęć nie lubie...znowu wyszłam jak ofiara losu...standardowo :D

A Ja wyszłam jakbym przynajmniej nawalona była :mrgreen:
No kurczaczek to Ci fotki imprezowe są.

Ale tak jak Marta napisała, lepiej by było by następne spotkanko sierpniowo-wrześniowe odbyło się gdzieś w plenerze. Najlepiej działka itp. Może posiada ktoś takową i pisze się na imprezę :mrgreen: :?: :!:

no moi rodzice :wink:

herzpl

Post » Czw lip 07, 2011 20:14 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

Herzpl widzę że nas regularnie podczytujesz .Mam nadzieję że na następne spotkanie wstawisz się obowiązkowo :wink:

mar_tika

Post » Czw lip 07, 2011 20:18 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

herzpl pisze:
MIKUŚ pisze:
Kicia_Kluska pisze:Jezus, już wiem czemu zdjęć nie lubie...znowu wyszłam jak ofiara losu...standardowo :D

Ale tak jak Marta napisała, lepiej by było by następne spotkanko sierpniowo-wrześniowe odbyło się gdzieś w plenerze. Najlepiej działka itp. Może posiada ktoś takową i pisze się na imprezę :mrgreen: :?: :!:

oooo super propozycja .Wiem gdzie jest owa działka bo sterylizowałam z niej kotkę :wink:
A jak ktoś zaniemognie podczas grilla to w pobliżu mieszkaja moi rodzice których do końca września nie ma, więc chata wolna :piwa:

mar_tika

Post » Czw lip 07, 2011 20:20 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

mar_tika pisze:Herzpl widzę że nas regularnie podczytujesz .Mam nadzieję że na następne spotkanie wstawisz się obowiązkowo :wink:

pewnie ze czytam musze byc na biezaco przeciez wroce po wakacjach. a co do spodkania to mozliwe gdyby bylo na dzialce rodzicow to nawet pewne :wink:

herzpl

Post » Czw lip 07, 2011 20:21 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

mar_tika pisze:
herzpl pisze:
MIKUŚ pisze:

oooo super propozycja .Wiem gdzie jest owa działka bo sterylizowałam z niej kotkę :wink:
A jak ktoś zaniemognie podczas grilla to w pobliżu mieszkaja moi rodzice których do końca września nie ma, więc chata wolna :piwa:

:ryk: no ja tez licze na rodzicow znaczy na nocleg :wink:

herzpl

Post » Czw lip 07, 2011 20:26 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

No to miejsc noclegowych mamy pod dostatkiem :wink: Zobaczymy co z tego wyjdzie:)
Dziś dzwoniła ciocia Bona ,kobita wczasuje się wraz z zezowatą Franią(podrzutek od HIdi)i wiewiórą Oczywiście musze też nadmienic że Bona wzięła ze sobą pierworodą czyli Agę(swoja córkę) :wink:

mar_tika

Post » Czw lip 07, 2011 20:44 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

Super pomysł z tą działką :mrgreen: Herzpl trzymamy za słowo 8)
Taka impreza właśnie na działeczce to jest to i ew. nocleg u mar_tiki rodziców. Wspaniale.

Możemy juz termin ustalać.
Proponuję ostatni weekend sierpnia :mrgreen:
MIKUŚ

Post » Czw lip 07, 2011 20:48 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

Aklimatyzacja Ingiego w nowym domu przebiegła pomyślnie i błyskawicznie :wink:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
MIKUŚ

[poprzednia][następna]