Conan, Freya i Prozac-zapalenie pęcherza

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 06, 2011 21:03 Re: Conan, Freya i Prozac i... urodzone w bólach osiatkowanie:-P

No proszę jak mało widziałam felin :lol: może zrobiło to na mnie takie wrażenie bo cały czas ogladam serial o rodzinie prowadzącej dom pogrzebowy? :twisted:

Pozytywko-jakże ja cierpię przez to zesłanie :twisted:

Co ciekawe dla mnie, mimo wielu niewygódi przymusu 8) okazuje się, że jakoś tak tu psychicznie odpoczywam. A fizycznie się męczę :mrgreen: dzis czułam zapach kwiatów po deszczu. Coś niezwykłego. Przecież w mieście tego nie uświadczam. Brodziłam sobie w wodzie. Co dzień czuję, ze drzewa też pachną. Ludzie są mniej sfrustrowani choć biedniejsi i mniej światowi.
A mężczyźni... są zabawni :lol: nie wiem czy mam na czole wypisane że nie jestem stąd, ale wszyscy zwracają na mnie uwagę. Taka światowa baba przyjechała. W hoteliku na dole jest spożywczak, taki komunistyczny 8) a pod nim sporo typowych "żuli", ale takich miłych, swojskich. Jak zajechałam taksówką w poniedziałek to 3 naraz rzuciło mi się na pomoc. Zabrali moją torbę i dźwigali w tę i z powrotem 8) ale i tak najzabawniejsze było to jak jeden z nich koniecznie chciał nosić moją walizę(a mam olbrzymią) mimo że tłumaczyłam, że ona ma kółka i może jeździć :ryk: Czułam się jak w komedii polskiej "Pieniadze to nie wszystko" :lol:

A domy muszę Wam koniecznie pokazać. Są niezwykłe. Drewniane, troche przypominają zakopiańskie, ale troche nie. Niektóre wyglądają jakby miały się rozsypać, jakby były zaniedbane, ale pod nimi stoją eleganckie auta, czyli ludzie mieszkają. Na dodatek wiele z nich jest na takich podwórkach, mocno zarosniętych, zadrzewionych. Widziałam też ciekawy kościół do którego codziennie zmierzają zakonnice.
Mam nadzieję, ze nie urażę niczyich uczuć religijnych, ale strasznie mnie rozbawiła nazwa kaplic, czy kościołów(nie pamiętam :oops: ) Matki Boskiej Trzykroć Przedziwnej :lol: uwielbiam takie nazwy :mrgreen:
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Śro lip 06, 2011 21:12 Re: Conan, Freya i Prozac i... urodzone w bólach osiatkowanie:-P

Acha, tak mi sie przypomniało. A propo rozmowy o opuszczonych szpitalach psychiatrycznych: ja też tego czego się boję to ludź. Takie miejsca niestety przyciągają nieciekawe typy. Bałabym się, że właśnie na takich trafię. Innych spraw się nie boję, żeby nie powiedzieć ze mnie to interesuje 8)
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Śro lip 06, 2011 21:34 Re: Conan, Freya i Prozac i... urodzone w bólach osiatkowanie:-P

Matki Boskiej Przedziwnej :D
Otwock - Przedziwny :lol:

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Czw lip 07, 2011 6:16 Re: Conan, Freya i Prozac i... urodzone w bólach osiatkowanie:-P

Obrazek

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Czw lip 07, 2011 6:28 Re: Conan, Freya i Prozac i... urodzone w bólach osiatkowanie:-P

shalom pisze:Matki Boskiej Trzykroć Przedziwnej uwielbiam takie nazwy

:mrgreen:
shalom pisze:A mężczyźni... są zabawni nie wiem czy mam na czole wypisane że nie jestem stąd, ale wszyscy zwracają na mnie uwagę. Taka światowa baba przyjechała. W hoteliku na dole jest spożywczak, taki komunistyczny a pod nim sporo typowych "żuli", ale takich miłych, swojskich. Jak zajechałam taksówką w poniedziałek to 3 naraz rzuciło mi się na pomoc. Zabrali moją torbę i dźwigali w tę i z powrotem ale i tak najzabawniejsze było to jak jeden z nich koniecznie chciał nosić moją walizę(a mam olbrzymią) mimo że tłumaczyłam, że ona ma kółka i może jeździć Czułam się jak w komedii polskiej "Pieniadze to nie wszystko"

No widzisz :-) Fajnie jest!
A co do spożywczaka komunistycznego - dwa lata temu, w okolicach sztolni (Walim, Osówka itd). szukaliśmy noclegu i trafiliśmy na mały dom wczasowy, pokomunistyczny przeżytek, razem z siorą chłonełyśmy atmosferę ale zamieszkać się nie zdecydowaliśmy :mrgreen:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Czw lip 07, 2011 7:25 Re: Conan, Freya i Prozac i... urodzone w bólach osiatkowanie:-P

Shalom, serio nie widziałaś Zmienników???? 8O 8O 8O 8O
Masz niezwykły dar obserwacji. I potrafisz przekazać swoje odczucia. To unikalny dar.

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Czw lip 07, 2011 8:24 Re: Conan, Freya i Prozac i... urodzone w bólach osiatkowanie:-P

Witajcie z rana! :)
No widzisz Shalom, nie jest tak źle :ok:
Ile będziesz miała ciekawych wspomnień.

A nazwy faktycznie ciekawe - nie dość, że Przedziwna Matka Boska, to jeszcze po trzykroć 8O
Ciekawe, czy gdzieś w gablocie kościoła jest wyjaśnienie tej nazwy? Zaintrygowała mnie 8)

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw lip 07, 2011 9:05 Re: Conan, Freya i Prozac i... urodzone w bólach osiatkowanie:-P

Sunshine-dzięki, ten komplement jest bardzo dla mnie ważny.
Jeśli Ci Zmiennicy lecieli w tv to bardzo możliwe, że nie widziałam, od paru lat tv oglądam bardzo rzadko i nieregularnie. Ostatnio jeśli już to programy o kotach i psach :lol:

Ale dziś pospałam :mrgreen: po 7 obudziła mnie mucha, która koniecznie chciała latać nad moją głową i brzęczeć, więc ją wzięłam podstępem. Poszłam do łazienki. Mała menda zaraz tam przyleciała. To ja szybko wyszłam i zamknęłam drzwi :lol: i już miałam spokój.
A potem spałam i śniłam. U nas nie ma wcale upału ani słońca. KAłuże trochę wyschły ale jeszcze są.

Zaraz się kąpię a potem idę szukać przedziwnych i ciekawych miejsc :lol:
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Czw lip 07, 2011 17:49 Re: Conan, Freya i Prozac i... urodzone w bólach osiatkowanie:-P

wiesz, tak lubie Ciebie czytac, ze w sumie to moglabys tam zostac dluzej i opowiadac opowiadac opowiadac:D:D:D:D
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Czw lip 07, 2011 18:01 Re: Conan, Freya i Prozac i... urodzone w bólach osiatkowanie:-P

Mam dzisiaj jakieś problemy z netem. Zaczyna się rozpogadzać. Przeszłam się, porobiłam zdjęcia, odkryłam fajne leśne ścieżki.
I... poznałam przemiłą kicię :1luvu: zobaczyłam z daleka kota, zwolniłam żeby go nie wystraszyć, a jak się zbliżyłam to sam do mnie podbiegł miaucząc i dopominając się o mizianie :1luvu: śliczna czarno biała kicia. Obok był jeden dom, podwórko i pani w ogrodzie. Pani ma 3 koty i wszystkie zaczepiają przechodniów żeby je głaskać :mrgreen: Nie mogłam zrobić jej zdjęcia fajnego bo wciąż się do mnie kleiła :lol:

Jak uda mi się z tym netem jakieś zdjecie wrzucić to wrzucę, a jak nie to w weekend.

O słoneczko wreszcie zaczyna wychodzić :D
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Czw lip 07, 2011 18:11 Re: Conan, Freya i Prozac i... urodzone w bólach osiatkowanie:-P

widzisz, Ty sama przyciagasz kicie do siebie :):)
Obrazek Obrazek

sliver_87

Post » Czw lip 07, 2011 18:12 Re: Conan, Freya i Prozac i... urodzone w bólach osiatkowanie:-P

Jako, że to forum kocie to może najpierw pokażę Wam jaką miłą kicię poznałam :1luvu:

Obrazek

Obrazek

Przy tym necie filmik nie chce mi się wgrać na youtuba, więc pokażę wam potem jaki z niej miziaczek i mruczek. Sama mi na kolana wchodziła :1luvu:
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Czw lip 07, 2011 18:14 Re: Conan, Freya i Prozac i... urodzone w bólach osiatkowanie:-P

sliczna kocinka :)
Obrazek Obrazek

sliver_87

Post » Czw lip 07, 2011 18:24 Re: Conan, Freya i Prozac i... urodzone w bólach osiatkowanie:-P

A teraz co zdąże i co się uda z ciekawych domów:

Obrazek

.
.
.
.
.
parę minut później-przy takiej prędkości to ja muszę każde zdjęcie osobno wrzucać, trochę pośmiecę, ale to nie moja wina 8)
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Czw lip 07, 2011 18:25 Re: Conan, Freya i Prozac i... urodzone w bólach osiatkowanie:-P

Obrazek
Obrazek

Obrazek

shalom

[poprzednia][następna]