DT Smarti5-...no i kolejna setka?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 05, 2011 20:01 Re: DT Smarti5-serdecznie zapraszamy !!

Cześć Kotunie - Smarti, ale się u Ciebie dzieje. :ryk: :ryk: Ja po tygodniu nieobecności w domu spałam obłożona 5 - cioma kociambrami i TŻ-tem. 8O Także nich Wasz Czech nie narzeka. Mogę mu podrzucić moje miziaste kocie stadko (ale bez TŻ-ta :ryk: ).
"Kubusiu? Tak Prosiaczku? Przepraszam...Ale za co? Za to, że miłość do ciebie w moim serduszku jest tak mała jak ja."
Edisiu, przepraszam...jesteś w moim serduszku...

Mruśkowo

Od: Pt gru 04, 2009 18:36

Post » Wto lip 05, 2011 20:25 Re: DT Smarti5-serdecznie zapraszamy !!

Zaglądamy, ależ się dzieje :ok: :ok: :ok:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Wto lip 05, 2011 22:11 Re: DT Smarti5-serdecznie zapraszamy !!

To ja teraz tylko sikam, a nadrobię później, bo już widzę, że 5 strona! 8O

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Śro lip 06, 2011 10:42 Re: DT Smarti5-serdecznie zapraszamy !!

Pozdrawiamy :1luvu:
Jak Kulka i Filemon?
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Śro lip 06, 2011 10:47 Re: DT Smarti5-serdecznie zapraszamy !!

Kuleczka jest własnie po zabiegu zszycia powieczki - smarti ją odebrała jakies pół godziny temu

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro lip 06, 2011 10:58 Re: DT Smarti5-serdecznie zapraszamy !!

No to teraz za szybką rekonwalescencję :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro lip 06, 2011 11:02 Re: DT Smarti5-serdecznie zapraszamy !!

Kuleczko :ok:
:1luvu:
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Śro lip 06, 2011 12:27 Re: DT Smarti5-serdecznie zapraszamy !!

Za szybki powrót do zdrowia Kuleczko :ok:
Obrazek

http://www.planetapupila.pl - najtańszy sklep w Warszawie!

Jus87

Od: Wto sie 17, 2010 13:01

Post » Śro lip 06, 2011 12:31 Re: DT Smarti5-serdecznie zapraszamy !!

i za oko Filemona :roll: :ok:
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Śro lip 06, 2011 12:57 Re: DT Smarti5-serdecznie zapraszamy !!

no i mam wiadomości-dobre i złe :(
dobre są takie że Kulka już po zabiegu-dr.Garncarz powiedział ze "cudotwórcą nie jest ( 8O ) ale jest wielka szansa że oczko zostanie uratowane"
tak w ogóle to przekonuję się poznając kolejnych weterynarzy że, jak to w życiu, im większa weterynaryjna sława tym skromniejszy i milszy człowiek :1luvu: nie mówiąc już o tym że operacja miała kosztować 200 zł, (co i tak w tym gabinecie jest niedrogo) po czym się okazało że kosztowała 171,43 zł. :!: .
Na pewno jest zasługa Jamkasicy :1luvu: ale też oznaka wielkiego serca lekarzy do kotów-tymczasków. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Jak dalej wszystko dobrze pójdzie, to oczko będzie trochę mniejsze niż normalne i z blizną po srodku ale widzieć Kulka będzie normalnie.
Teraz dalej zakraplanie,zakraplanie,zakraplanie-rano (dopiero :strach: ) śniadanko :catmilk: za 6-10 dni kontrola i zdjęcie szwu.
Kitusia jest najsłodszym kiciem świata-jest mądra,grzeczna,spokojna,ufna,prześliczna..właściwie trudno mi wymienić wszystkie jej zalety-po prostu ją kocham :1luvu: I reaguje na imię...Glizda :oops:
Jest też zbyt pedantyczną czyściochą-miała kuwetkę z której nie korzystała-załatwiała się więc na podłogę.
Sprzątałam cierpliwie myśląc że w jej stanie to choroba jest temu winna(jak wiadomo kicia długo była jak szmatka a nie jak kicia :roll: )
wczoraj zrobiłam megaszorowanie pomieszczenia-a dziś po nocy-znowu kupa i sioo poza kuwetką..
co się okazuje-kicia musi mieć chyba dwie kuwetki z papierem sprzątane i myte po każdym użyciu :D :roll:
nie wystarczy wytrzeć i wymienić reczniczek na świeży...a kuwety ze żwirkami to moge sobie wziąć :ryk:

Ze smutnych wiadomości-wczoraj ,jak wiadomo, byłam z Filemonkiem i okazało się że ma to samo co Kulka-to się nazywa wrzodziejące zapalenie rogówki.
Jest blisko pęknięcia ale to że jest przed pękięciem daje jeszcze nadzieję.Wtedy miałby na oczku bardzo drobna blizenkę.
W ostateczności stanie się tak jak z Kulką dlatego potrzebne wielkie kciuki aby oczko się leczyło :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Kiciuś jest w kołnierzu co go doprowadza do wsciekłosci,nienawidzi kropli i mnie jak mu je zakraplam,co w ogóle nie przeszkadza mu mnie miziać,buuuczeć i domagać się głaskania podczas jedzenia 8O
Jest wciąż ufny i wciąż kocha człowieka mimo że przecież namęczyłam go już okrutnie.
Myślę że dla celów poglądowych powinnam zamieścić zdjęcie jego oczka-zasnuwa je biała nieregularna i już gruba mgła-zaczęło się taką leciutką tęczowo-białą mgłą przedwczoraj rano,a przedwczoraj w południe byłam już na tyle zaniepokojona aby zaklepać wizytę-a więc to postępuje bardzo szybko.
Dowiedziałam się od dr. że nie zaraziłam go od Kulki, ale że niestety prawdopodobnie miał to w sobie już jak przyjechał czyli tak jakby coś panowało w danych pomieszczeniach+schronowe osłabienie i przebywanie w tych samych warunkach=taki efekt. Bo co bardzo niepokojące to już kolejny paluszek (u mnie 4-ty) przechodzący taką samą drogę.
dziewczyny starają się zdążyć i w pewnym sensie to się udaje bo przynajmniej reagujemy kiedy jeszcze można uratować oczko,ale strach pomyśleć o kiciach które już mają to świństwo w sobie a jeszcze po oczkach w ogóle tego nie widać :roll: no i są w schronie a nie w DT :cry:
w takich momentach chce się tylko wyć :placz: :placz: :placz: :placz: :placz:

a dla porządku -wizyta wczorajsza wcale nie krótka+bardzo szczegółowe badanie,2 zastrzyki,podanie leków oraz kołnierz,oraz konsultacja ustna zezowatego kociaka Coffi i Pinii oraz Krwawej Burani, w słynnym gab.dra Garncarza kosztowała......19zł 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O
przyczyną,jak mi powiedziano, jest "słabość p.dr. Garncarza :1luvu: i p.dr.Buczek :1luvu: do schroniskowych zwierząt"...ładna mi słabość-to megasiła :!: :piwa: :1luvu:

bo tak w sumie my z TŻ-tem wiemy to najlepiej-mam nieodparte wrażenie że nasi znajomi - różni niemali biznesmeni ( tak na prawdę pewnie powinnam o nich pisać -przyjaciele, na widok których jedna z forumowiczek 8) -Marzenia wie dokładnie która-oka by nie zmrużyła marząc o ich wielkich pieniądzach i o tym że być może mogła by coś na tych pieniądzach skorzystac :ryk: ),
a więc Ci różni znajomi-przyjaciele uważają nas jednak za dziwaków. Nie mówią tego ale czuję w ich spojrzeniach że ich zdaniem o wiele normalniejsze byłoby abyśmy zamiast leczyć i karmić za ciężkie i w ogromniej większości własne pieniądze bezdomne koty i poświęcać temu zajęciu bardzo dużo czasu i siły, wydawali te same pieniądze w normalniejszy sposób a więc np. jeżdżąc z nimi po świecie,czy balując w klubach (seniora :ryk: ) albo kupując nikomu do niczego niepotrzebne kolejne samochody,guady,motocykle lub inne bzdury..tak..jesteśmy dziwakami... 8O :ryk: :ryk: :ryk:

Erin-jeśli Twoja koteczka je chętnie nerkowe to Carlos może się z koleżanką podzielić-dać jej do spróbowania swoje ulubione żarełka-on , jak może wiesz ma na stałe 7 miseczek suchego a i tak je góra dwa rodzaje- :mrgreen: co jakiś czas inne :ryk: -jak jej zasmakuje to będziesz mogła zamówić. :D
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro lip 06, 2011 13:08 Re: DT Smarti5-serdecznie zapraszamy !!

Smarti, bardzo dziękuję - narazie przerabiałyśmy tylko Renala. Pingusia trochę liże, wczoraj zjadła kilka chrupków. Ona generalnie jest dość wybredna, więc jeśli Carlito mógłby dać Pinguni troszkę innej karmy na spróbowanie, będziemy bardzo wdzięczne.

A co do oczek, to Piracik miał wielki wrzód, który omal nie pękł. Dostawał Corneregel (na ziarninowanie rogówki) i krople - coś na F, Floksal chyba.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro lip 06, 2011 13:51 Re: DT Smarti5-serdecznie zapraszamy !!

Cieszę się, że Kulka ma nadzieję :)
smarti pisze:Taizu-dzięki wielkie za pomoc dla Kulki :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Oczywiście to w zasadzie wszystko jedno, na którego kota wyślę, skoro do jednego domu, ale na moim przekazie było "na szczytniaki"
Co do bogatych ludzi i ich opinii - na Gatesów i Buffeta też inni dziwnie patrzą :mrgreen:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Śro lip 06, 2011 13:57 Re: DT Smarti5-serdecznie zapraszamy !!

taizu - i tak przekazałam smarti i tak będzie wpisane w rozliczenia. smarti musiała coś pomylić, ale ona wie że o szczytniaki chodzi :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro lip 06, 2011 14:04 Re: DT Smarti5-serdecznie zapraszamy !!

Gamoń też miał syf w oku. Dostawał trzy razy dziennie po trzy rodzaju kropel (w sumie 9): Tobrex, Difadol i Braunol. Przez tydzień 3 razy dziennie, przez kolejne dwa tygodnie rano i wieczorem - na usunięcie stanu zapalnego. A potem coś jeszcze innego (ale to już w DS i głowy nie dam) na zaleczenie totalne, ale to już dwa rodzaje kropel dwa razy dziennie "tylko".
I zeszło i oczka ma śliczniusie, ale długo się z tym babraliśmy, a miał błonę na całym oku taką biało mglistą!

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Śro lip 06, 2011 14:11 Re: DT Smarti5-serdecznie zapraszamy !!

taizu pisze:Cieszę się, że Kulka ma nadzieję :)
smarti pisze:Taizu-dzięki wielkie za pomoc dla Kulki :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Oczywiście to w zasadzie wszystko jedno, na którego kota wyślę, skoro do jednego domu, ale na moim przekazie było "na szczytniaki"
Co do bogatych ludzi i ich opinii - na Gatesów i Buffeta też inni dziwnie patrzą :mrgreen:

o jejku-jak fajnie pomarzyć :D -gdybym miała kasę Gatesa to nie było by ani jednego bezdomnego i nieleczonego kota na swiecie...
ale oni pomagają ludziom i to w mądry sposób-też dobrze..jednak ja wybrałabym zwierzęta...

Taizu-pewnie Marzenia mówiła mi że na Szczytniaki-ale to było podczas rozmowy o Kulce w dniu planowania jej operacji-bezpośrednio po wymianie info na temat wpłaty na Kulke od dziewczyn z Palucha- i dlatego pomyliłam.
U mnie przelewu jeszcze nie ma-zapewne jest między bankami-gdybym zobaczyła na własne oczy to zapewne sama bym się poprawiła.
Na logikę, wiadomo że jak od Ciebie to na Szczytniaki-ale nie wymagaj,proszę ode mnie logicznego myślenia bo jestem czasowo i życiowo zakręcona jak świnski ogonek.. :oops: :ryk:
w każdym razie :
Taizu-dzięki wielkie za pomoc dla Szczytniaków :1luvu: :1luvu: :1luvu: :D
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

[poprzednia][następna]