Paluch5 - potrzebujemy dt dla Paluszków!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 05, 2011 20:26 Re: Paluch5 - potrzebujemy dt dla Paluszków!

Wkleiłam już z poprawionym "Dziesiątakiem na Rolexa" :ok: :ok: - alareipan

wolontariat-Paluch

Od: Pon gru 27, 2010 15:18

Post » Wto lip 05, 2011 22:10 Re: Paluch5 - potrzebujemy dt dla Paluszków!

Kasia, będziesz ze mnie dumna... Zaktualizowałam A I i A II :D

Tylko teraz mnie sprawdźcie, bo już nic nie widzę.

I do Małgosi, i Avild:

"Przeszkolenie dla kandydatów do wolontariatu
Przeszkolenie dla kandydatów do wolontariatu zaplanowano na 7 i 14 lipca, godz. 1900.

Zainteresowani zostaną powiadomieni drogą elektroniczną.

Uwaga! Do szkolenia w dniu 7.07.2011 zakwalifikowane zostały wyłącznie zgłoszenia osób o nazwiskach zaczynających się od liter A-O, złożone w wyznaczonym terminie. Pozostali kandydaci zaproszenie będą na szkolenie w dniu 14.07.2011.

W razie wątpliwości i braku wiadomości elektronicznej od Schroniska prosimy o kontakt telefoniczny lub mailowy: promocja2@paluch.org.pl; info@paluch.org.pl"

Jutro napiszę też esa do Ani C., bo ona chyba nie ma netu.

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Wto lip 05, 2011 22:30 Re: Paluch5 - potrzebujemy dt dla Paluszków!

widziałam, widziałam ;) Jutro poogarniam resztę i kasiorę. I dzięki, bo już przy wrzucaniu fot miałam odruch nie w te stronę co powinnam :roll: Na ogłoszenia nie starczyło mi dziś siły i czasu, ale może jutro dam radę.

Naline, Avild, Małgosia, poratujcie mnie proszę- co tam jeszcze zostało w pokoju adopcyjnym oprócz Loli, Jacka, Pyłka Noski i Hrabiego?
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Śro lip 06, 2011 8:16 Re: Paluch5 - potrzebujemy dt dla Paluszków!

Mogę tylko opisać adopcyjny z maluchami , do dużych nie miałam czasu nawet zajrzeć :oops: .
Aniu - dzięki za info :D .
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Śro lip 06, 2011 8:55 Re: Paluch5 - potrzebujemy dt dla Paluszków!

Ja też głównie zaglądałam do maluchów. Mogę za to opisać dokładnie prysznic i okolice, bo tam najwięcej spędziłam czasu ;)

Dziewczyny, co mam zrobić, jeśli nie będzie mnie w dniu szkolenia? Podchodzić do egz. eksternistycznie, czy będzie jeszcze jakiś termin? Jutro wyjeżdżam... :(
.:: Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji ::.

Obrazek

avild

Od: Wto lis 17, 2009 23:28

Post » Śro lip 06, 2011 9:36 Re: Paluch5 - potrzebujemy dt dla Paluszków!

Wczorajci koci emeryci zniknęły ze strony kwarantanny :?
Czyżby wrócili do swojego domku ? :D .
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Śro lip 06, 2011 12:48 Re: Paluch5 - potrzebujemy dt dla Paluszków!

Podrzucę przy okazji zdziwienia: 8O

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Śro lip 06, 2011 13:09 Re: Paluch5 - potrzebujemy dt dla Paluszków!

smarti pisze:no i mam wiadomości-dobre i złe :(
dobre są takie że Kulka już po zabiegu-dr.Garncarz powiedział ze "cudotwórcą nie jest ( 8O ) ale jest wielka szansa że oczko zostanie uratowane"
tak w ogóle to przekonuję się poznając kolejnych weterynarzy że, jak to w życiu, im większa weterynaryjna sława tym skromniejszy i milszy człowiek :1luvu: nie mówiąc już o tym że operacja miała kosztować 200 zł, (co i tak w tym gabinecie jest niedrogo) po czym się okazało że kosztowała 171,43 zł. :!: .
Na pewno jest zasługa Jamkasicy :1luvu: ale też oznaka wielkiego serca lekarzy do kotów-tymczasków. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Jak dalej wszystko dobrze pójdzie, to oczko będzie trochę mniejsze niż normalne i z blizną po srodku ale widzieć Kulka będzie normalnie.
Teraz dalej zakraplanie,zakraplanie,zakraplanie-rano (dopiero :strach: ) śniadanko :catmilk: za 6-10 dni kontrola i zdjęcie szwu.
Kitusia jest najsłodszym kiciem świata-jest mądra,grzeczna,spokojna,ufna,prześliczna..właściwie trudno mi wymienić wszystkie jej zalety-po prostu ją kocham :1luvu: I reaguje na imię...Glizda :oops:

Ze smutnych wiadomości-wczoraj ,jak wiadomo, byłam z Filemonkiem i okazało się że ma to samo co Kulka-to się nazywa wrzodziejące zapalenie rogówki.
Jest blisko pęknięcia ale to że jest przed pękięciem daje jeszcze nadzieję.Wtedy miałby na oczku bardzo drobna blizenkę.
W ostateczności stanie się tak jak z Kulką dlatego potrzebne wielkie kciuki aby oczko się leczyło :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Kiciuś jest w kołnierzu co go doprowadza do wsciekłosci,nienawidzi kropli i mnie jak mu je zakraplam,co w ogóle nie przeszkadza mu mnie miziać,buuuczeć i domagać się głaskania podczas jedzenia 8O
Jest wciąż ufny i wciąż kocha człowieka mimo że przecież namęczyłam go już okrutnie.
Myślę że dla celów poglądowych powinnam zamieścić zdjęcie jego oczka-zasnuwa je biała nieregularna i już gruba mgła-zaczęło się taką leciutką tęczowo-białą mgłą przedwczoraj rano,a przedwczoraj w południe byłam już na tyle zaniepokojona aby zaklepać wizytę-a więc to postępuje bardzo szybko.
Dowiedziałam się od dr. że nie zaraziłam go od Kulki, ale że niestety prawdopodobnie miał to w sobie już jak przyjechał czyli tak jakby coś panowało w danych pomieszczeniach+schronowe osłabienie i przebywanie w tych samych warunkach=taki efekt. Bo co bardzo niepokojące to już kolejny paluszek (u mnie 4-ty) przechodzący taką samą drogę.
dziewczyny starają się zdążyć i w pewnym sensie to się udaje bo przynajmniej reagujemy kiedy jeszcze można uratować oczko,ale strach pomyśleć o kiciach które już mają to świństwo w sobie a jeszcze po oczkach w ogóle tego nie widać :roll: no i są w schronie a nie w DT :cry:
w takich momentach chce się tylko wyć :placz: :placz: :placz: :placz: :placz:

a dla porządku -wizyta wczorajsza wcale nie krótka+bardzo szczegółowe badanie,2 zastrzyki,podanie leków oraz kołnierz,oraz konsultacja ustna zezowatego kociaka Coffi i Pinii oraz Krwawej Burani, w słynnym gab.dra Garncarza kosztowała......19zł 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O
przyczyną,jak mi powiedziano, jest "słabość p.dr. Garncarza :1luvu: i p.dr.Buczek :1luvu: do schroniskowych zwierząt"...ładna mi słabość-to megasiła :!: :piwa: :1luvu:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro lip 06, 2011 13:38 Re: Paluch5 - potrzebujemy dt dla Paluszków!

Pewnie Wojtuś ma to samo , tylko w obydwu oczkach :cry: .
Czy ktoś może mu pomóc ? Grozi mu całkowita utrata wzroku. Jeśli już nie jest za późno :cry: .
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Śro lip 06, 2011 13:42 Re: Paluch5 - potrzebujemy dt dla Paluszków!

Smarti, zerkinj raz jeszcze proszę na tę fotke Wojtka w pełnych rozmiarach (po kliknięciu będzie większa) http://fotosik.org/viewer.php?file=3491 ... 027731.jpg
czy to wygląda podobnie do oka Filemona?
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Śro lip 06, 2011 14:34 Re: Paluch5 - potrzebujemy dt dla Paluszków!

to taka mgła jak u Filka była przedwczoraj tylko u Filka nie była na całym oczku tylko taki rozlewający się punkcik wielkości ziarenka ryżu-rozlał się bardzo szybko-dziś jest to biała pulchna narośl na całym magazaropiałym oczku.

jeśli to rzeczywiście to, to do niedzieli może być po ptakach :cry:

kurcze-jeśli ktoś weżmie ode mnie całkowicie bezproblemowego Bonifacego to ja na zamianę wezmę Wojtusia jeśli jest łatwo obsługiwalny w sensie że nie rzuca się i nie gryzie oraz nie warczy przy obsłudze.
(Boniek w tym tyg.ok piątku będzie już bez jajek)
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Śro lip 06, 2011 14:46 Re: Paluch5 - potrzebujemy dt dla Paluszków!

Wojtek jest bezproblemowy w obsłudze, jest kochany, chce się miziać, uwielbia być na rękach. Domowy, dorodny kocurek. Piękny.
O ile dobrze pamiętam na samym początku bał się innych kotów, ale teraz wyjęty z klatki, w której jest sam, interesuje się innymi kotkami- bez agresji.
Jeśli straci jedno oko to przeżyje, ale nie chcę myślęc co będzie jak straci wzrok w obu :cry: :cry: :cry: :evil:
Tak Wojtuś wyglądał w dniu przyjęcia:
Obrazek
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Śro lip 06, 2011 14:53 Re: Paluch5 - potrzebujemy dt dla Paluszków!

Kurde.
Jeszcze raz pytam, dlaczego ludzie nie szukają swoich kotów???
:evil:

Nie tak dawno, zima w sążniste mrozy znalazłam Biedronka pod Biedronką.
Od razu wykastrowałam.
Po kilku dniach (latałam po mieście i rozwieszałam ogłoszenia gdzie się dało) zadzwoniła Pani kota. Sama go nie szukała, nie. Trafiła tylko szczęśliwie na słup z moim ogłoszeniem.
Kot był dorodny wychodzący, niekastrowany.
Braku jajek Pani chyba nie zauwazyła, bo kot wrócił do domu a telefonu w tej sprawie nie miałam :mrgreen:
Ileż kociaków mniej będzie tego lata! :ok:

Poza tym zginął mi Dudek i wtedy całe miasto zawaliłam ogłoszeniami.
Po trzech tygodniach kot sie odnalazł, też dzięki facetowi, który zadzwonił, ze kot jest tu i tu.
Czyli dzięki ogłoszeniom.
Do schroniska dzwoniłam kilka razy.

Dlaczego ja mogę, a inni nie?

Ten Wojtuś to domowy kocurek, aż widać, no... :?

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Śro lip 06, 2011 14:56 Re: Paluch5 - potrzebujemy dt dla Paluszków!

jamkasica pisze:Wojtek jest bezproblemowy w obsłudze, jest kochany, chce się miziać, uwielbia być na rękach. Domowy, dorodny kocurek. Piękny.
O ile dobrze pamiętam na samym początku bał się innych kotów, ale teraz wyjęty z klatki, w której jest sam, interesuje się innymi kotkami- bez agresji.
Jeśli straci jedno oko to przeżyje, ale nie chcę myślęc co będzie jak straci wzrok w obu :cry: :cry: :cry: :evil:
Obrazek

dokładnie!
jedno oczko choć to wielka strata to jeszcze nie tragedia.A dwu ja też sobie nie daruję-gdyby było zaatakowane jedno to też bym podchodziła do tego mniej histerycznie a tak -uważam że powinnyście pojechać przed niedzielą-każdy dzień się liczy -może alareipan wstawiła by go do szpitalika :roll:
dlatego bierz Bonifka albo upychaj komuś :roll: -jest słodki-sama wiesz..Zal byłoby się z nim rozstawać bo dopiero co się lepiej poznajemy i nowy domek musi byc czujny aby zmiana domu na nowy w tak krótkim czasie nie skończyła się dla niego tragicznie (to też przerabaiałam :cry: ),ale uważam że nie możemy tak zostawić Wojtusia.

Komu pięknego czarnego Bońka :?: :?: :kotek: :1luvu:

smarti

Post » Śro lip 06, 2011 16:10 Re: Paluch5 - potrzebujemy dt dla Paluszków!

smarti pisze:
jamkasica pisze:Wojtek jest bezproblemowy w obsłudze, jest kochany, chce się miziać, uwielbia być na rękach. Domowy, dorodny kocurek. Piękny.
Obrazek

dokładnie!
jedno oczko choć to wielka strata to jeszcze nie tragedia.A dwu ja też sobie nie daruję-gdyby było zaatakowane jedno to też bym podchodziła do tego mniej histerycznie a tak -uważam że powinnyście pojechać przed niedzielą-każdy dzień się liczy -może alareipan wstawiła by go do szpitalika :roll:
dlatego bierz Bonifka albo upychaj komuś :roll: -jest słodki-sama wiesz..Zal byłoby się z nim rozstawać bo dopiero co się lepiej poznajemy i nowy domek musi byc czujny aby zmiana domu na nowy w tak krótkim czasie nie skończyła się dla niego tragicznie (to też przerabaiałam :cry: ),ale uważam że nie możemy tak zostawić Wojtusia.

Komu pięknego czarnego Bońka :?: :?: :kotek: :1luvu:

Wstawić do szpitalika to ja go moge nawet jutro. Zabrać do dr Garncarza też. Tylko dalej nie mam co z nim zrobić :( . Sezon pełną parą wszyscy zakoceni... :(
Obrazek Obrazek

jamkasica

[poprzednia][następna]