Łódź, Jaracza - pomózmy Myszeńc@, i 3 oseski s.9-10

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 05, 2011 21:03 Re: Łódź, Chocianowicka – o szanse dla kociat… banerek s.1

podnoszę

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Wto lip 05, 2011 21:57 Re: Łódź, Chocianowicka – o szanse dla kociat… banerek s.1

Potrzebna pomoc, potrzebne DT! dla małych kotów...
annskr pisze:
na stryszku koty. Kotka z mniejszymi maluszkami – jest ich pięć, widziałam dwa, na moje ok. mają ze 2,5mca. Reszta - pewnie wśród dobra wszelakiego, zgromadzonego w znacznej ilości… Gdzieś miseczka z mlekiem, druga z czymś jakby makaron z rozdyźdaną odrobiną puszki…

Obrazek

Dorosłych jest może 6, może 8, może 10 – trudno się dogadać, facet nie bardzo umie powiedzieć, z opisu kotów też trudno się „dorozumieć”. Wg faceta co najmniej trzy kotki w widocznej ciąży. Żadnych dorosłych oprócz matki z maluszkami nie widzieliśmy.
5 maluszków ca 2,5mca
3 maluszki starsze o jakiś miesiąc.

Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Śro lip 06, 2011 0:31 Re: Łódź, Chocianowicka – o szanse dla kociat… banerek s.1

Moze dałoby się wykonać sterylki aborcyjne? W jakiej wysokości byłaby potrzebna pomoc finansowa lub inna np. typu karma?

issey32

Post » Śro lip 06, 2011 9:21 Re: Łódź, Chocianowicka – o szanse dla kociat… banerek s.1

Na sterylki mamy talony.

Problem na razie w złapaniu i dowozie kotów - ja nie mam kiedy, panowie - gospodarz i p.Krzysztof wczoraj mieli próbować, wiem tyle, że nic na sterylki nie dowieźli - pytałam smsem, drążyć dlaczego nie miałam sily…
Mają próbować dziś.

Pieniądze na pewno by się przydały, ale raczej na odrobaczenie i szczepienie maluszków - na razie tych trzech już zabranych, i leczenie ostatniej dziewczynki.

Karma… na razie nie chcę tam dawać karmy, to demotywuje, gospodarz nic jeszcze nie zrobił (oprócz złapania jednego kota na sterylkę), a już „pozbył” się trzech kociąt.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Śro lip 06, 2011 9:43 Re: Łódź, Chocianowicka – o szanse dla kociat… banerek s.1

Poproszę nr konta na prw, wyślę parę groszy, na pewno się przyda. Masz rację, karmy nie należy tam zostawiać, bo pewności nie ma, co się z nią stanie.
A może ktoś z forumowowiczów ma jednak trochę czasu i chęci i mógłby pomóc w sterylizacji pozostałych kotek? Jeśli pozostałe kotki są w ciąży, to czas ucieka i za chwilę maluszków może być więcej :cry:

issey32

Post » Śro lip 06, 2011 10:31 Re: Łódź, Chocianowicka – o szanse dla kociat… banerek s.1

no, Łodzianie :) kto poświęci jedno deszczowe popołudnie?:)

tak, tak, wiem że ciężko, wszyscy pracujemy.
. :(
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Śro lip 06, 2011 10:44 Re: Łódź, Chocianowicka – o szanse dla kociat… banerek s.1

Jak ostatnio usłyszałam od osoby z Krosna: "jacy w Łodzi są mili ludzie!"
A to chyba zobowiązuje... :wink:

issey32

Post » Śro lip 06, 2011 11:30 Re: Łódź, Chocianowicka – o szanse dla kociat… banerek s.1

co z tego że mili
jak kotów po brzegi w tej Łodzi :( :( :(

mam wrażenie, że w tym roku jest nawet gorzej niż w zeszłym :(
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Śro lip 06, 2011 12:39 Re: Łódź, Chocianowicka – o szanse dla kociat… banerek s.1

ruru pisze: (...) jak kotów po brzegi w tej Łodzi :( :( :(
mam wrażenie, że w tym roku jest nawet gorzej niż w zeszłym :(
Masz rację, więcej. Pisałam już dlaczego - UMŁ opóżnił wydawanie talonów na miejskie sterylki, zaczął je wydawać w maju, w ubiegłym roku - były już w marcu.

Teraz zbieramy właśnie te kociaki - urodzone w marcu i kwietniu, poczęte w marcu i kwietniu.

I właściwie wszystkie one powninny trafić do schroniska, na utrzymanie gminy - może nawał kociąt dałby urządnikom coś do myślenia? Tylko kotow żal, zreszatą - wątpię w to myślenie.

W każdym razie w dwóch ostatnich latach, przy sterylakch rozpoczynanych w marcu, z mniejszym lub większym trudem byliśmy w stanie zaopiekować się we własnym zakresie w zasadzie wszystkiimi zgłaszanymi kociakami, w tym roku - zdecydowanie nie. Mamy ich sporo więcej niż w ubiegłych latach.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Śro lip 06, 2011 13:21 Re: Łódź, Chocianowicka – o szanse dla kociat… banerek s.1

No chyba tak - w zeszłym roku miałam 2 kociaki na dt, potem 3, - przez całe wakacje. a teraz na początek wakacji mam 5!
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Śro lip 06, 2011 13:48 Re: Łódź, Chocianowicka – o szanse dla kociat… banerek s.1

Tak wygląda Maszka – ostatnia zabrana z Chocianowickiej, i jej oczko - powód zabrania

Obrazek

Obrazek

Pięć mlodszych kociaków tam czeka, za moment też zachorują na kk ...

kalewala

Post » Śro lip 06, 2011 19:34 Re: Łódź, Chocianowicka – o szanse dla kociat… banerek s.1

podrzucam,
może ktoś da radę wziąć kociaka choć jednego na tymczas
"Niczego nie można cofnąć. Niczego nie można naprawić. Inaczej bylibyśmy wszyscy świętymi. W zamiarach życia nie leży nasza doskonałość. Miejsce doskonałości jest w muzeum"..

aga-lodge

Od: Wto paź 05, 2004 13:51

Post » Śro lip 06, 2011 23:08 Re: Łódź, Chocianowicka – o szanse dla kociat… banerek s.1

może chociaż jeden by znalazł kąt...
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Czw lip 07, 2011 7:23 Re: Łódź, Chocianowicka – o szanse dla kociat… banerek s.1

Wg wczorajszego smsa dwa koty maily pojechać do lecznicy, potwierdzenia jeszcze nie mam.

Maluszki czekają - 5 zagrożonych, oswojonych, w szopie..

kalewala

Post » Czw lip 07, 2011 10:25 Re: Łódź, Chocianowicka – o szanse dla kociat… banerek s.1

A ja czas mam ale nie mieszkam w Łodzi :| Ale czytam cały czas wasze wątki i podziwiam :ok:
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

[poprzednia][następna]